jump to navigation

SBT Peto vs. SBT Firefoxes 6-4 lokakuu 8, 2006

Posted by sbtpeto in Ottelut, Sarjaottelut 2006-2007.
trackback

8.10.2006 Lapin Urheiluopisto, Rovaniemi

Päivän toiseen otteluun vastaan asettui SBT Firefoxes Oulusta. Ensimmäisessä turnauksessa joukkueet päätyivät 3-3 pistejakoon ja nyt oli revanssin paikka. Peto juoksutti kentälle saman koostumuksen kuin päivän ensimmäiseenkin peliin.

Ottelu oli tasaista vääntöä heti alusta alkaen. Molemmat joukkueet olivat alussa hereillä ja onnistuivat luomaan vaarallisia tilanteita vastustajan maalille. Petojen Tieva onnistui ensimmäisenä laukomaan irtopallon maaliin Ojakosken laukauksen jälkeen. 1-0 maali nähtiin ajassa 2.04 ja Pedoille loistava alku. Peto sai maalista uutta sykettä ja sai hieman peliä hallintaan. Ajassa 6.09 vastustaja pääsi kuitenkin vaaralliseen hyökkäykseen, jolle Peto maalissa hyvin pelannut Mustonen ei voinut mitään. Petojen kova syke ei kuitenkaan tästä hätkähtänyt vaan Peto näytti kyntensä ja iski maalin vain kolme sekuntia myöhemmin. 2-1 maalin laukoi Jokisaari, johon hyvän esityön aloitusvoiton jälkeen teki Norrkniivilä. Peto teki kovasti töitä ja pyrki laukomaan paljon. Laukominen tuotti tulosta ajassa 9.59, kun Tieva toimitti pallon maalille. Pallo osui maalin edessä vastustajaan ja muutti siitä suuntaa. Syötön maaliin sai Niiranen. Erän lopussa Pedoille tuomittiin kahden minuutin jäähy. Vastustaja näytti vaarallisuutensa ja tarvitsi vain kaksi sekuntia ylivoimaa. Tauko tilanteeksi jäi näin ollen 3-2 Pedoille.

Toisenkin erän alkuun Pedot saivat lentävän lähdön, kun Yrttiaho ampui reilun minuutin pelin jälkeen tilanteeksi 4-2. Esityön maaliin teki Parviainen. Ottelun seuraavan maalin teki SBT Firefoxes, peliä oli tällöin pelattu 18.54 ja Firefoxes oli jälleen mukana pelissä. Seuraavaksi Pedoille tuomittiin ottelun toinen rangaistus. Ottelu oli ehtinyt vanhentua 22.26 ja Firefoxes oli juuri saanut pelijuonesta kiinni. Petojen kova työ alivoimalla kuitenkin palkittiin vain 40 sekuntia myöhemmin, kun Samuli Korpela runnoi itsensä maalipaikkaan ja pisti pallon maaliin. Syötön tähän maaliin antoi maalivahti Mustonen, joka hetkeä aikaisemmin oli estänyt vastustajan vaaralliset maalinteko yritykset. Enempää ei erässä maaleja nähty ja kolmanteen erään lähdettiin tilanteesta 5-3.

Kolmanteen erään lähdettäessä oli vain yksi tavoite. Firefoxes piti pitää takana ja toinen voitto mukana lähteä kohti Oulua. Kovasti puolustanut Peto pystyi pitämään vastustajan pois maalin edestä ja maalivahti Mustonen poimi kaukaa tulleet vedot varmasti kiinni. Vastustajan pelissä alkoi näkyä turhautumisen merkkejä, kun maalia ei saatu aikaiseksi. Firefoxes yritti sotkea Petojen peliä pienellä jälkipelillä ja rikkomalla. Tämä kostautui Firefoxille ajassa 33.19, kun joukkueelle tuomittiin kahden minuutin jäähy. Rikkoneen pelaajan hermo ei tätä enää kestänyt ja lisäksi pelaaja puhui vielä itselleen 2+10 minuuttia epäurheilijamaisesta käytöksestä. Kovasta pyörityksestä ja painostuksesta huolimatta Peto ei palloa vastustajan maaliin saanut. Ottelun loppua kohti pelissä alkoi näkyä huolestuttavia merkkejä, joita peleissä ei pitäisi olla. Vastustajalla alkoi usko loppua, jonka jälkeen ottelussa nähtiin rumiakin otteita. Petojen hermot olivat myös koetuksella, kun Firefoxes ”sikaili”. Petojen hermot saatiin kuitenkin rauhoitettua pienen puhuttelun jälkeen ja jälleen voitiin keskittyä vain pelin voittamiseen. Firefoxes joutui kuitenkin rikkomaan peliä ja tuomari lähetti Firefoxes pelaajia jäähypenkille. Ensimmäisen vastustajan jäähyn aikana eivät Pedot vielä saaneet maalia aikaan. Hetkeä myöhemmin Peto pääsi pyörittämään kahden miehen ylivoimalla ja juuri kun ensimmäinen jäähy oli loppunut iski Peto ylivoimamaalin. Illan kolmannen maalinsa ja hattutemppunsa viimeisteli maalijyvän löytänyt Tieva. Syötön ylivoima maaliin tarjoili jälleen Niiranen. Firefoxes painoi vielä kovasti päälle ja onnistui kavennuksessa reilu minuutti ennen loppua. Tämän lähemmäksi Peto ei kuitenkaan vastustajaa päästänyt ja loppulukemat olivat 6-4 Pedoille.

Voitto Firefoxista maistui makealta, hieman vajaa miehisellä joukkueella. Joukkue osoitti tänään hyvää taistelutahtoa ja joukkuehenkeä. Myös viimeistely oli tänään kohdallaan ja maalivahtipeli toimi moitteettomasti. Ensimmäinen pitkän matkan turnaus meni siis juuri kuin oli suunniteltukin. Kaksi ottelua, kaksi voittoa ja joukkue porskuttaa sarjassa edelleen ilman tappioita.

Petojen Maalit:
1-0 Jussi Tieva (Rauno Ojakoski)
2-1 Tuomas Jokisaari (Matti Norrkniivilä)
3-1 Jussi Tieva (Jarno Niiranen)
4-2 Timo Yrttiaho (Petteri Parviainen)
5-3 Samuli Korpela (Juha-Matti Mustonen) AV
6-3 Jussi Tieva (Jarno Niiranen) YV

Petojen Jäähyt: Petteri Parviainen 2min, Timo Yrttiaho 2min

Myllyojan Sanomien ottelun kolme tähteä:
Jussi Tieva 3+0 (+2) ***
Samuli Korpela 1+0 (+3) **
Juha-Matti Mustonen 0+1 *

Mainokset

Kommentit»

No comments yet — be the first.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: