jump to navigation

SBT Peto vs. SBT OPUS 2-2 joulukuu 16, 2006

Posted by sbtpeto in Ottelut, Sarjaottelut 2006-2007.
trackback

16.12.2006 Liikuntahalli, Pudasjärvi

Vuoden viimeinen turnaus järjestettiin Pudasjärvellä. Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui SBT OPUS, joka oli ottanut voiton Pedoista edellisellä kerralla maalein 4-1. Peto sai Pudasjärvelle lähes täyden miehityksen (8 hyökkääjää, 4 puolustajaa, sekä molemmat maalivahdit).

Ensimmäiseen erään Peto oli päättänyt lähteä kovalla liikkeellä ja aggressiivisella karvauksella. Erän alkuun Peto saikin luotua muutamia hyviä kuvioita, mutta viimeistely ei ollut vielä kohdallaan. OPUS pystyi vastaamaan hyvin Petojen liikkeeseen ja pystyi omalla pelillään sotkemaan Petojen taktiikkaa. Ottelun ensimmäinen maali näki päivän valon, kun peliä oli pelattu 10,14. SBT OPUS sai vapaalyönnin hyökkäyspäässä vaaralliselta paikalta. Petojen puolustuspään pelaaminen herpaantui hetkeksi jolloin vastustaja pääsi heti rokottamaan. OPUS tarjosi kuitenkin Pedoille tasoitus mahdollisuutta reilu kaksi minuuttia myöhemmin, kun OPUS pelaajalle tuomittiin 2+10 min rangaistus. Peto kiitti mahdollisuudesta ja tarvitsi vain 13 sekuntia ylivoima aikaa. Pallon maaliin laukoi Tikkanen ja syötön maaliin tarjoili Junttila. Enempää tilastomerkintöjä ei erässä nähty ja erätauolle lähdettiin tasatilanteesta 1-1.


Erätauolla oli päätetty, että jatketaan siitä mihin toinen erä loppui. Peto oli saanut hyvän otteen pelistä ja sama jatkui heti erän alusta lähtien. Toista erää ehdittiin pelata vain 42 sekuntia, kun pallo oli jo OPUS maalissa. Maalin latasi Norrkniivilä tarkalla laukauksella ja hienon syötön maalin takaa antoi Määttä. Petojen kova painostus jatkui ja OPUS joutui rikkomaan peliä. Toista erää oli pelattu vajaa kaksi minuuttia, kun Pedoille tarjottiin toista ylivoima mahdollisuutta. Tällä kertaa palloa ei kuitenkaan saatu maaliin asti toimitettua muutamasta hyvästä paikasta huolimatta. Erän loppua kohden OPUS pääsi hieman paremmin peliin mukaan, mutta maalissa varman ottelun pelannut Mustonen ei ollut yllätettävissä. Näin ollen kolmanteen erään lähdettiin Petojen 2-1 johtoasemasta.

Kolmas erä alkoi tasaisissa merkeissä. Erää oli pelattu vain reilu minuutti, kun Peto pelaaja komennettiin jäähypenkille. Petojen alivoima toimi jälleen kerran kuitenkin mallikkaasti, eikä OPUS onnistunut hyödyntämään ylivoimaa. Vastustaja onnistui saamaan kuitenkin jäähyn aikana enemmän otetta pelistä ja Mustonen sai olla tarkkana Peto maalilla. Kun erää oli pelattu reilu 11 minuuttia, OPUS jatkoi painostusta ja onnistui saamaan pahan mylläkän Petojen maalille. Kovan pyörityksen ja epäonnistuneen purkupallon päätteeksi vastustaja onnistui maalinteossa. Huolimaton oman pään pelaaminen kostautui ja ottelu oli jälleen tasan. Ottelun erikoisin ratkaisu nähtiin kuitenkin vajaa minuutti myöhemmin. Peto onnistui toimittamaan pallon OPUS maaliin, mutta toinen erotuomareista hylkäsi maalin. Tuomarin näkemys oli, että Junttila pelasi palloa päällään tilanteessa ja lähetti Peto pelaajan vielä jäähylle päällä pelaamisesta. Petojen kova protestointi ei auttanut enää asiaa. Jälkikäteen videolta tarkistetussa tilanteessa selvisi, että pallo pomppasi maaliin Junttilan rintakehästä eikä suinkaan päästä. OPUS pääsi koittamaan vielä ratkaisua ylivoimalla ottelun loppuun, mutta Petojen alivoima toimi hyvin. Ajassa 44.06 OPUS pelaaja joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti ja puntit tasoittuivat. Samassa ajassa Peto otti aikalisän ja valmennus yritti herätellä vielä joukkueen taistelemaan voitosta. Peto saikin rakennettua vielä muutaman hyvän paikan erän loppuun. Palloa ei kuitenkaan enää OPUS maaliin saatu vaikka Peto pääsi erän lopussa vielä pelaamaan 12 sekuntia ylivoimalla. Loppusummerin soidessa taululla oli lukemat 2-2 ja pisteen jaettiin.

OPUS osoitti jälleen olevansa paha vastus Pedoille. Maalinteko tuotti jälleen ongelmia ja OPUS onnistui omalla pelillään sekoittamaan Petopakan. Lopussa hylättymaali jätti hieman jossiteltavaa, mutta toisaalta Petojen peli oli tänään nihkeää ja tekemisestä puuttui tahtoa. Joten pisteeseenkin saa olla tyytyväinen.

Petojen Maalit:
1-1 Jari Tikkanen (Veli-Matti Junttila) YV
2-1 Matti Norrkniivilä (Marko Määttä)

Petojen Jäähyt: Petteri Parviainen 2min, Timo Yrttiaho 2min, Veli-Matti Junttila 2min

Myllyojan Sanomien ottelun kolme tähteä:
Juha-Matti Mustonen MV ***
Jari Tikkanen 1+0 (-1) **
Matti Norrkniivilä 1+0 (+1) *

Mainokset

Kommentit»

No comments yet — be the first.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: