KeKi vs. SBT Peto 1-9 16 huhtikuun, 2007

Posted by sbtpeto in Ottelut, Sarjaottelut 2006-2007.
trackback

15.4.2007 Kempelehalli, Kempele

Sunnuntai-iltapäivän karsintaottelussa Kempeleessä, vastakkain iskivät 3. div. seitsemäs Kempeleen Kiri ja 4.div. oman lohkonsa toinen SBT Peto. Heti ensimmäisellä kaudellaan karsintoihin selvinnyt Petolauma lähti otteluun hienoisena altavastaajana.

Ensimmäisen erän alkuun molemmat joukkueet pelasivat hieman varovaista ja tunnustelevaa peliä. Molemmissa päissä maalivahdit joutuivat muutamiin hajanaisiin torjunta tehtäviin, mutta kumpikaan joukkueista ei saanut rakenneltua kovin vaarallisia maalintekopaikkoja. Erä jatkui loppuun asti tasaisena vääntönä, molempien joukkueiden pelatessa hyvää puolustuspeliä. 15 minuutin pelin jälkeen molemmat joukkueet olivat vielä ilman maalia ja näin ollen erätauolle lähdettiin maalittomasta tasatuloksesta.

Toiseen erään Peto päätti lähteä samalla tyylillä pelaamaan omaa peliään ja uskoen omaan taktiikkaansa. Peto lisäsi vielä hieman vauhtia ensimmäisestä erästä ja KeKi:n pakit saivat olla tarkkana. Ottelun ensimmäinen maali syntyi Petojen toimesta, kun peliä oli pelattu 20.18. Yrttiaho ohitti tarkalla laukauksella KeKi:n maalivahdin, syötön maaliin tarjoili Tikkanen.

Petojen peli vapautui ensimmäisen maaliin jälkeen ja vikkelät Peto pelaajat lisäsivät höyryä koneeseen. Reilu kolme minuuttia myöhemmin Yrttiaho teki Petojen toisen maalin hienon kuvion päätteeksi. Maaliin syötön tarjoili Jokisaari ja tilanne Pedoille 0-2, kun peliä oli pelattu 23.24. Pedot jatkoivat vahvaa peliään ja loivat tilanteita KeKi:n maalille. KeKi:n harvat yritykset kilpistyivät Petojen maalilla loistavasti torjuneeseen Yrjämään ja joukkueen otteissa alkoi näkyä turhautumisen merkkejä.

Petolauma lisäsi KeKi:n tuskaa, kun illan ”tehokenttä” oli jälleen pahan teossa. Peli oli ehtinyt vanhentua 28.08, kun Parviainen viimeisteli ottelun kolmannen maalin. Syöttöpisteen maaliin kirjautti Jokisaari. Vierasjoukkue jatkoi kovaa painostusta erän loppuun ja vain vajaata minuuttia myöhemmin KeKi joutui rikkomaan Yrttiahoa maalin edessä. Tilanteesta tuomittiin lopulta rangaistuslaukaus, jota Yrttiaho lähti laukomaan. Illan kolmatta maaliaan metsästänyt Tiki sai harhautettua jo vastustajan maalivahdin, mutta viime hetkellä pallo pyörähti lavassa ja laukaus painui ohi maalin. Enempää ei maaleja erässä nähty ja toiselle erätauolle lähdettiin tilanteessa 0-3.

Kolmanteen erään Peto lähti kolmen maalin johtoasemasta. Joukkue päätti jatkaa samaa peliä, eikä lähtenyt varmistelemaan peliä. KeKi sai alkuun pari vaarallista tilannetta, mutta Yrjämä jatkoi loistavaa peliä ja poimi kiinni vastustajan vedot. Ajassa 35.14 Peto iski ottelun seuraavan maalin ja tilanteeksi 0-4. Tällä kertaa maalintekijänä Jokisaari ja syötön maaliin tarjoili Parviainen. Petojen peli kulki nyt kuin ajatus ja KeKi:n pakit olivat askeleen jäljessä. Seuraavan kerran pallo poimittiin Kirin maalista reilu kaksi minuuttia myöhemmin. Yrttiaho viimeisteli hattutemppunsa Taipaleenmäen syötöstä ja vei Pedot jo ratkaisevan tuntuiseen 0-5 johtoon.

KeKi sai hieman lohtua ajassa 37.56, kun joukkue onnistui rikkomaan kuparisen. Kirin ensimmäisen maalin tekijänä Mikko Tapaninaho ja maaliin syöttöpisteen merkkautti Jarkko Lampela. KeKi ei kuitenkaan enää pystynyt pistämään Petoa ahtaalle ja Yrjämä viimeisenä lukkona piti huolen, että Kiri jäi ilman lisämaaleja.

Peto puolestaan jaksoi jatkaa samalla vauhdilla kavennusmaalin jälkeenkin. Ottelun seitsemäs maali oli jälleen Petojen ”tehokentän” näytöstä. Peliaikaa oli jäljellä enää 3.11 ja maalintekijänä Parviainen. Peten maaliin, Jokisaari merkkautti jo illan kolmannen syöttöpisteensä. Hurmokseen pääsyt Petolauma päätti vielä kaunistella lukemia ja iski ottelun loppuun vielä kolme maalia. 1-7 maalin viimeisteli Yrttiaho, Parviaisen syötöstä. Petojen kahdeksas ja yhdeksäs maali oli puolestaan Parviaisen käsialaa, molemmissa maaleissa syöttäjänä toimi Yrttiaho. Loppusummerin soidessa taululla komeilivat 9-1 Petojen voittolukemat ja nousu kolmoseen oli varmistunut.

Petojen taktiikka toimi tänään täydellisesti, eikä KeKi pystynyt missään vaiheessa pistämään Petoa kunnolla ahtaalle. Koko joukkue pelasi tänään loistavasti ja jokainen pelaajaa ansaitsee kiitettävän arvosanan. Tuomarit vihelsivät hyvin ja antoivat pelata kovaa, mutta puhtaasti. Peli pysyi siistinä loppuun asti ilman rangaistuksia. Tästä kunnia KeKi:n pelaajille, jotka eivät lähteneet turhautuneina ”sikailemaan” ottelun lopussa. Paikalle oli saapunut myös jonkin verran katsojia, jotka loivat peliin lisää tunnelmaa. Kiitos yleisölle ja varsinkin Petojen faneille, jotka jaksoivat pitää hyvin ääntä katsomossa! Tähän on hyvä lopettaa kausi ja lähteä kohti uusia haasteita. Kiitos kaikille! -Koutsi-