jump to navigation

Tappio ja tasapeli Kempeleestä! marraskuu 5, 2011

Posted by sbtpeto in Uncategorized, Uutiset.
trackback

SBT Pedon kausi ei jatkunut toivotulla tavalla Kempeleen-turnauksessa, kun se hävisi SuPSille maalein 5-2 tärkeässä kamppailussa. Toisessa ottelussa vastaan asettui Spartak. Ottelu päättyi moninaisten vaiheiden jälkeen 5-5. Näin viikonlopun saldoksi tuli vain yksi piste.

Päivän ensimmäiseen otteluun Peto lähti erikoisella kokoonpanolla ku pakistosta tippui myös Vellu pois. Lennu otti puolustajan paikan, ja joukkue pelasi ottelun kolmella puolustajalla. Ottelun alku oli pääasiassa keskialueen kamppailua ja maalipaikat loistivat poissaolollaan. SuPS aloitti maalinteon erän loppupuolella. Hetkeä myöhemmin nähtiin jälleen tuomarilta erikoinen ratkaisu, kun suomussalmelaisten hyökkääjä kompastui Tönön jalkoihin ja tuomari määräsi tästä rankkarin, jonka Tönö kuitenkin hienosti torjui. Tästä seuranneen alivoiman Peto hoiti tyylillä, sillä pallo oli lähes koko kaksiminuuttisen ajan Pedon hyökkäysalueella. SuPS siirtyi toisen erän alussa jo 2-0 -johtoon kun Peto-puolustus pelasi passiivisesti oman maalin edustalla.
Toisen erän loppupuolella pääsi myös Peto peliin mukaan, kun Esa ohjasi Ilen laukauksen SuPS-maaliin. Heti seuraavassa vaihdossaan iski kakkonen uudelleen, kun Kertsi pääsi laukomaan pallon riman alle keskeltä aivan vapaasti. Heti kolmannen erän alkuun SuPS iski kolmannen maalin ja otti jälleen ohjat käsiinsä. Pedon rynnistys sai kovan kolauksen 35. minuutin kohdalla, kun SuPS iski maalinedustalta tilanteeksi jo 4-2. Peto otti viisi minuuttia ennen loppua aikalisän ja Pete teki myös muutaman muutoksen kokoonpanoihin. Lopullisen niitin SuPS iski muutama minuutti ennen loppua petolaisten heikon merkkauspelin turvin. Ottelun lopussa tunteet kuumenivat hieman, kun Ile turhautui vastustajan rikkeen jälkeen.

Näin Peto joutui tyytymään tappioon erittäin tärkeässä kamppailussa alemman keskikastin joukkuetta vastaan. SuPS oli ottelussa selvästi parempi ja ansaitsi voiton, sillä pitkä pelimatka ei näkynyt joukkueen jaloissa, vaan suomussalmelaiset olivat jatkuvasti askeleen edellä petolaisia. Ottelu olisi voinut olla huomattavasti selvänumeroisempi, mutta Tönö oli maalissaan ajoittain suvereeni, torjumalla monia lähes varmoja maalipaikkoja. Peto oli puolustusalueellaan vaikeuksissa, kun vastustaja karvasi erittäin korkealta. Vastustaja iski lähes kaikki maalinsa maalinedustalta, kun Peto-puolustus ei ottanut tilanteissa hyökkääviä vastustajia kiinni kunnolla. Kakkosketju oli ottelussa Pedon parasta antia luomalla muutamia hyviä maalipaikkoja maaliensa lisäksi.

1.Erä
10.18 1-0 I Vesterinen (Holappa)
11.26 SuPS Nousiainen ERL
11.26 Peto 2min J Heikkinen (Rike maalinteko tilanteessa)

2.Erä
18.25 2-0 I Vesterinen (Nousiainen)
25.16 2-1 E Heiska (I Heikkinen)
27.32 2-2 Keränen

3.Erä
30.47 3-2 Räisänen (Holappa)
35.01 4-2 Väisänen (Westersund)
40.47 Peto Aikalisä
42.01 5-2 Keränen (Väisänen)
44.48 SuPS 2min M Vesterinen (Vaarallinen peli)
44.48 Peto 2+10min I Heikkinen (Epäurheilijamainen käytös)

Peto-kokoonpanot:
Ela-Rane-Tiki
Kertsi-Ile-Esa
Simppa-Antti-Marko

Pakit:
Tommi-Jari-Lennu

Veskat: Tönö (Mafre)
Koutsi: Pete

Toiseen otteluun Kajaanin Spartakia vastaan tehtiin ketjumuutoksia, kun Rane otti Lennun paikan kolmantena pakkina, ja Lennu puolestaan siirtyi Elan ja Tikin väliin sentteriksi. Pete teroitti ottelun alun tärkeyttä ja tämä olisi pitänyt tehdä entistä selvemmäksi, kun Spartak takoi pallon Peto-pussukkaan alle 20 sekunnissa. Heti seuraavassa vaihdossa Ile otti vaarallisesta pelisä kakkosen, mutta Peto pelasi tiiviin alivoiman ja selvisi tilanteesta hyvin. Pedon ykkösnyrkki sai peliään pikkuhiljaa käyntiin ja Ela pelasi Lennun yksin läpi, mutta laukaus painui tilanteesta päätyseinään. Peto tasoitti lopulta erän puolenvälin jälkeen, kun Spartakin Hirvonen pelasi korkealla mailalla maalin edustalla. Tästä tuomari määräsi Pedolla erittäin harvinaisen rangaistuslaukauksen, josta Ela räväytti upeasti pallon rystyllä maalin kattoon.
Toisen erän alulla Peto siirtyi johtoon, kun ykkönen jauhoi jälleen peliä kajaanilaisten alueella. Tiki löysi maalin takaa Lennun ns. b-pisteeltä, joka laukoi pallon kotijoukkueen maalivahdin avustuksella maaliin. Maalin jälkeisen vaihdon merkitys näkyi saman tien, kun Spartak tasoitti heti seuraavasta tilanteesta 2-2. Puoli minuuttia tästä, ja Spartak iski uudelleen ja tilanne jälleen kotijoukkueen maalin johto, 3-2. Mutta Pedon vastaus tuli saman tien, kun Lennu heitti pitkän pallon Tikille, joka jatkoi tilanteen Elalle ja tilanne näin 3-3. Seuraavat minuutit peli pyöri molemmissa päädyissä, mutta vaarallisia maalipaikkoja ei nähty.
Kolmannen erän alkuun iski Spartak jälleen salamamaalin, ja Peto joutui jälleen takaa-ajajaksi. Mutta vain minuutti tästä ja Ilen päätyyn laukoma pallo pomppasi takatolpalle, josta Kertsi iski pelin jälleen tasoihin. Pari minuuttia myöhemmin Tiki vei vieraat jälleen johtoon terävällä laukauksella kulmavaparin jäljiltä. Spartak otti tilanteen seurauksena aikalisän ja sai peliään rauhoitettua. Peto keskittyi seuraavat minuutit pitämään johtoaan, ja tiivisti samalla peliä kahteen kenttään. Lennulle aukesi puolittainen paikka, kun Mafre avasi nopeasti ja Spartak-pelaajisto oli vaihtoa suorittamassa. Veto kuitenkin meni niukasti ohi ja lopulta Spartak tasoitti kolmisen minuuttia ennen loppua, kun puolesta kentästä pelatun vaparin seurauksena Pedon miesvartiointi oli pahasti sekaisin ja kajaanilaiset taituroivat tilanteen tasoihin. Viimeisellä minuutilla tuomarit ottivat roolia ja Ile komennettiin köykäisin perustein kakkoselle. Hyvällä peli-ilmeellä ollut Pedon ykkösnyrkki pääsi alivoimalla jopa 3vs1 -hyökkäykseen vain kymmenen sekuntia ennen loppua. Tilanne kuivui kasaan ja muutama sekunti ennen loppua pääsi Spartak 2-1 -hyökkäykseen, mutta tilanteen hoitivat varmasti jälleen pelannut Tommi ja Mafre.

Jälleen kerran Peto menetti viime minuuteilla johtoasemansa ja tästä syystä pelistä jäi hieman hapan maku. Peli oli kuitenkin huomattavasti parempi, kuin päivän ensimmäinen ottelu SuPSia vastaan. Spartak oli taitava porukka, joka viimeisteli kaikki maalinsa lähes tyhjään maaliin pelattuaan Pedon miehet tilanteesta ulos. Mafre pelasi maalillaan suurista maalimääristä huolimatta hyvin, sillä hän torjui kaikki peruslaukaukset varmasti, eikä maaleista häntä voida syyttää. Erityismaininnan voi antaa Ranelle, joka luuti alakerrassa hirmuisilla minuuteilla ja juoksi pelissä kilometri tolkulla.
Peto jatkaa taisteluaan kolmosessa seuraavan kerran kolmen viikon päästä sunnuntaina, kun se matkaa Suomussalmelle.

1.Erä
00.19 1-0 Hirvonen (Salmela)
01.17 Peto 2min I Heikkinen (Vaarallinen peli)
09.24 1-1 Jokisaari RL
14.33 Spartak 2min Hirvonen (Vaarallinen peli)
14.33 Peto 2min Tikkanen (Vaarallinen peli)

2.Erä
23.24 1-2 Aro (Yrttiaho)
24.36 2-2 Sirviö (Salmela)
25.05 3-2 Heikkinen (Junkkari)
25.39 3-3 Jokisaari (Yrttiaho)

3.Erä
30.16 4-3 Sirviö (Hirvonen)
31.24 4-4 Keränen (I Heikkinen)
34.03 4-5 Yrttiaho (Jokisaari)
34.03 Spartak Aikalisä
41.43 5-5 Salmela (Leikkainen)
44.26 Peto 2min I Heikkinen (Vaarallinen peli)

Peto-kokoonpanot:
Ela-Lennu-Tiki
Kertsi-Ile-Esa
Simppa-Antti-Marko

Pakit:
Tommi-Jari-Rane

Veskat: Mafre (Tönö)
Koutsi: Pete

Mainokset

Kommentit»

1. SBT Peto - syyskuu 4, 2012

[…] – SBT Peto          5-2 Spartak – SBT Peto     […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: