jump to navigation

Normipäivä! marraskuu 27, 2011

Posted by sbtpeto in Uncategorized.
trackback

SBT Peto matkasi 1. adventtisunnuntaina Suomussalmelle, josta erinäisten vaiheiden jälkeen raavittiin kaksi sarjapistettä, jälleen kerran tavanomaisilla, tasapeleillä KoskRia (4-4) ja AS Moonia (6-6) vastaan.

Avausottelussa vastaan asettui sarjaa lähes dominoivasti vienyt KoskRi. Joukkueen kokoonpanoista putosi vielä pelipäivän aamuna AP, mutta muuten miehistö oli ennakoidun kaltainen. Peto sai otteluun mainion aloituksen, kun joukkue pääsi rakentelemaan ensimmäisessä vaihdoissa paikan keskikaistan kautta, josta Lennu jakoi laitaan Tikille, jonka tarkka laukaus painui takakulmaan. Parin minuutin pelin jälkeen kokemuksensa turvin KoskRi naarasi Pedolle jäähyn, josta Koistila tasoitti pelin 1-1: en. Peto pääsi koittamaan erän lopulla ylivoimaa, joka ei toiminut alkuunkaan, ja se saikin karmivan päätöksen, kun vieraat karvasivat pallon Peto-puolustukselta pois ja iskivät alivoimalla vieraat 2-1 -johtoon.

Toisen erän vierailijat aloittivat hyvin ja iskivät Pedon jo kahden maalin takaa-ajo -asemaan jälleen puolustuksen avittamana. Maalissa hyvin pelannut Mafre ei voinut maaleille mitään karmeiden virheiden synnyttyä nopeasti lähellä omaa maalia. Pikku hiljaa alkoi KoskRin jalka painamaan toisen erän lähestyessä loppuaan, ja rikkeet johtivatkin lopulta tilanteeseen, jossa kotijoukkue pääsi myllyttämään joukkueelle erittäin harvinaista kahden miehen ylivoimaa. Ylivoimaa ehdittiinkin pelata vain puolisen minuuttia, kun Ile tarjoili maalin eteen Lennulle, joka pääsi iskemään melko vapaasti 2-3 -kavennuksen toisen erän loppuun.

Kolmanteen erään Peto lähti täydellä höyryllä, sillä nyt oli joukkueen iskun paikka. Vaikka erätauon jälkeen jatkunutta ylivoimaa ei saatu hyödynnettyä, pääsi pari minuuttia myöhemmin Peto jo neljännen(!) kerran ottelussa pelaamaan ylivoimaa. Tähän tehtiin hieman muutoksia ja jälleen melko nopeasti iski kotijoukkue ylivoimalla, kun Tiki tarjoili tyylikkäästi hetken leipomisen jälkeen maalin takaa pallon maalille, josta Iiro seurasi omat karat sisään ja peli oli 3-3. KoskRi otti tässä ajassa aikalisän ja koitti rauhoittaa peliään. Tämän jälkeen joukkue pääsikin luomaan muutamia paikkoja, mutta petolaiset kestivät nämä hyvin. Peto sai neljä minuuttia ennen loppua hyvän pyörityksen vieraiden päätyyn ja lopulta Lennu päätti kokeilla lämäriään Iiron hyvän alustuksen päätteeksi. Pallo yllättäen etuyläseen ja Peto siirtyi ottelussa shokkimaisesti ensimmäisen kerran johtoon vain muutamia minuutteja ennen ottelun loppua. Tästä alkoikin sitten vieraiden raju rynnistys, kun tasoitusta haettiin väkisin. Kaksi minuuttia ennen loppua iski KoskRi ottelun tasoihin kulmavaparista, kun Tammela näytti omaa osaamistaan laukomalla pallon kotijoukkueen puolustuksen keskeltä Peto-maaliin nopealla laukauksella. Viime hetkillä Pedon vaihdon ollessa kesken ja täysin sekaisin pääsi KoskRin pelaaja yksin läpi. Harhautusta seurannut laukaus kuitenkin jäi Mafren varusteisiin ja tämä todellinen gameseiver varmisti lopulta pisteiden jaon.

Näin pisteet jaettiin jälleen menetetyn johtoaseman päätteeksi. Ottelu oli KoskRin hallussa ensimmäiset 25 minuuttia, mutta iltapäivän toisen ottelunsa pelannut vierailija alkoi väsymään vähitellen ja Peto lähti rohkeasti hyödyntämään tämän. Joukkue loi muutamia muitakin vaarallisia paikkoja, mutta laukausten laatu tai vastustajan maalivahti pitivät joukkuetta pelissä mukana. Pedon tähdistöön tällä kertaa ylsivät Lennu(2+1), Mafre ja Vellu. Positiivista joukkueen pelissä oli ylivoiman toimivuus sekä tiivis ja ennakkoluuloton yhteispeli.

Peto-kokoonpanot KoskRi-pelissä:

Tiki-Lennu-Iiro

Kertsi-Ile-Esa

Antti-Lennu/Ile-Marko

Vellu-Rane

Lasse-Tommi

Mafre (Tönö)

1.Erä

00.19 1-0 Yrttiaho (Aro)

03.56 Peto 2min Ojakoski (Vaarallinen peli)

05.38 1-1 Koistila (Karjala) YV

12.18 KoskRi 2min Meskanen (Mailaan lyöminen tai potkaiseminen)

13.52 1-2 Tammela (Saastamoinen) AV

2.Erä

18.57 1-3 Mikkonen (Sipola)

27.32 KoskRi 2min Koistila (Mailaan lyöminen tai potkaiseminen)

28.27 KoskRi 2min Niskala (Vaarallinen peli)

29.08 2-3 Aro (I Heikkinen) YV2

3.Erä

33.20 KoskRi 2min Tiri (Mailaan lyöminen tai potkaiseminen)

34.09 3-3 Kettunen (Yrttiaho) YV

34.09 KoskRi Aikalisä

41.32 4-3 Aro (Kettunen)

42.56 4-4 Tammela (Karjala) SR

Myllyojan sanomien tähdet:

*** Aro

** Ylikoski

*Junttila

Toisessa ottelussa vastaan asettui siis raahelainen AS Moon. Otteluun lähdettiin muutoin samoin kokoonpanoin kuin päivän ensimmäiseen mittelöön, mutta Tönö otti torjuntavuoron.

Moon sai otteluun lentävän lähdön, kun se iski toisessa vaihdossa pelin avausmaalin. Muutama minuutti tästä lisää ja pallo painuu kovan maskin takaa jälleen Peto-maaliin ja raahelaiset ottivat jo pienoisen karkumatkan. Peto sai kylmän suihkun jälkeen pelistä hieman kiinni ja lopulta kymmenen minuutin kohdalla Esa kavensi pelin Tommin komean esityön päätteeksi.

Toinen erä alkoi oululaisten osalta loistavasti, kun Ile tasoitti ottelun Lassen hyvän alustuksen jälkeen. Muutamaa minuuttia myöhemmin iski Peto jälleen, kun Esa survoi maalin kulmalta jo ottelun toisen maalinsa ja samalla kauden neljäntensä. Seuraavaksi olikin kotijoukkueen vuoro maalata ja tilanne näin siis 3-3. Mutta vain 25 sekuntia myöhemmin Lennu avasi Lassen keskialueelle, josta tämä pienen siirron päätteeksi kanttasi Pedon johto-osuman raahelaisjalan kautta maaliin. Seuraavan maalin iski Pedon ykkösnyrkki, kun Lasse alusti upeasti Iiron 3-5 -johtomaalin. Hetkeä myöhemmin pääsi Moon koittamaan rankkarista tasoitusta , mutta Tönö torjui upeasti Kankaan yrityksen. Tästä seuranneella ylivoimalla raahelaiset kuitenkin kaventamaan pelin 4-5:n. Toiselle erätauolle mentiin lopulta 5-5 -lukemissa, kun Sillanpää laukoi helpohkosti ottelun tasoitusosuman.

Peto alkoi yhä vähemmän saada hyökkäyksiä aikaan ja avaukset pelattiin pääosin kolmannessa erässä korkeina roikkupalloina Moonin maalia kohti. Osittain joukkueella alkoi myös jalka painamaan ja Moonin maalilla torjunut Majava saikin olla melko rauhassa kolmannessa erässä. Erän alkuun iski kuitenkin Peto 5-6 -osuman, kun Antti nousi laidasta ja tarjoili komean lätyn Markolle, jonka suora laukaus painui takapeltiin. Tämä komea maali oli Markon Peto-uran ensimmäinen. Pedon johto kesti lopulta vain kolmisen minuuttia, kun kotijoukkue tasoitti maskin takaa lukemat 6-6:n. Ottelun loppupuolella ei erityisempiä paikkoja nähty vaan molemmat joukkueet tyytyivät osittain tasapelipisteeseen.

Ottelusta tuli viihdyttävä ja maalirikas, kuten oli ennakoitavissa. Moon oli ottelussa paremmalla jalalla liikkeellä ja oli lähempänä voittoa, kuin hieman ottelun edetessä hiipunut Peto. Maalissa pelanneelle Tönölle ottelu oli erittäin vaikea, sillä Moon laukoi monta maalia maskin takaa ja vaikeista ns. räkäpalloista. Pedon parhaimmistoa olivat Iiro(1+0), Lasse (1+2) ja Vellu.

Sarja jatkuu seuraavan kerran 17. joulukuuta, kun Peto matkaa Raaheen kauden puolivälin taitekohdan tullessa vastaan erittäin tärkeissä otteluissa ToPV:n ja SuPS:n muodossa.

Peto-kokoonpanot KoskRi-pelissä:

Tiki-Lennu-Iiro

Kertsi-Ile-Esa

Antti-Lennu/Ile-Marko

Vellu-Rane

Lasse-Tommi

Tönö (Mafre)

1.Erä

01.40 1-0 Putaansuu (Keinänen Marko)

04.18 2-0 Harju (Keinänen Marko)

10.15 2-1 E Heiska (Aaltonen)

2.Erä

16.55 2-2 I Heikkinen (Saranpää)

19.41 2-3 E Heiska

21.32 3-3 Putaansuu (Keinänen Mika)

21.57 3-4 Saranpää (Aro)

23.41 3-5 Kettunen (Saranpää)

24.12 Moon Kangas ERL

24.12 Peto 2min Junttila (Mailaan lyöminen tai potkaiseminen)

25.02 4-5 Keinänen Marko (Harju) YV

27.58 5-5 Sillanpää

3.Erä

31.52 5-6 Lehtinen (A Heiska)

35.03 6-6 Keinänen Mika (Sillanpää)

Myllyojan sanomien tähdet:

*** Kettunen

** Saranpää

*Junttila

Mainokset

Kommentit»

1. SBT Peto - syyskuu 4, 2012

[…] Peto – KoskRi       4-4 AS Moon – SBT Peto    […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: