jump to navigation

Kaksijakoisilla otteilla joulutauolle joulukuu 18, 2011

Posted by sbtpeto in Uutiset.
trackback

Raahessa pelattu kauden viides turnaus oli Pedon osalta kaksijakoinen. Peto voitti nihkeän alun jälkeen ToPV:n maalein 8-4. Toisessa ottelussa Peto taisteli komeasti mukaan peliin kolmannessa erässä, mutta kaatui lopulta omaan huonoon puolustamiseen sekä tuomarien erikoisiin ratkaisuihin maalein 4-3.Peto joutui tekemään pelipäivän aamuna muutamia muutoksia kokoonpanoihin, kun Tommi kärsi flunssasta ja Ranen viskikurkku oli vienyt mieheltä äänen. Näin Tommi seurasi ensimmäisen pelin sivusta ja Rane otti käskyttäjän paikan vaihtoaitiossa. Ile asetettiin Lassen viereen pakistoon.

Ottelu torniolaisia vastaan alkoi kotijoukkueen osalta tahmeasti, sillä ottelua ei ehditty pelata minuuttiakaan, kun Ilen oman pään kulmavaparista antama lätty tavoitti maalin edestä vastustajan, joka iski saman tien ToPV:n 0-1-johtoon. Heti perään kakkosketju kuittaa maalin iskemällä vastaan. Pitkästä aikaa sentteriksi istutettu Iiro tarjoilee ja Kertsi tasoittaa tilanteen 1-1:en. Seuraavan paikan rakenteli oululaisten ykkösnyrkki, kun Ela-Tiki -kaksikko pelasivat komeilla poikittaissyötöillä Lennun takatolpalle loistavaan paikkaan, mutta tolppaa lähemmäs maalia ei tämä tilanne edennyt. Peto loi muutamia muitakin puolittaisia paikkoja, mutta viimeistely ontui hieman. Erän loppupuolella Peto joutui alivoimalle, kun Vellu otti toistuvasta rikkomisesta kakkosen. Pedon alivoima oli kuitenkin vahvaa, eikä torniolaiset saaneet mainittavia paikkoja aikaan.

Toinen erä alkoi kotijoukkueen kannalta yhtä huonosti kuin ensimmäinenkin, kun Nevala iskee vastahyökkäyksestä komealla rannelaukauksella vieraat johtoon. Erän alkupuolella Peto pääsi kokeilemaan useasti suunniteltua pitkää hyökkäystä, kun ykköskenttä pyöritti toista minuuttia intensiivisesti torniolaispuolustusta. Lopulta puolustus sahattiin hajalle ja Tiki tarjoili upean paikan Elalle, joka tällää pelivälineen epäonnistuneellakin laukauksella ToPV:n häkkiin. Seuraavat minuutit peli pyöri keskialueella, eikä Pedon näennäiset pyöritykset tuottaneet suurempia murheita vieraille. Lopulta vajaat kaksi minuuttia ennen erän loppua Pedon ykkönen loi rauhallisesti Elan kautta tilanteen maalille, josta Lennu laukoi suoraan syötöstä. Torniolaismaalivahti torjui vedon eteensä, josta Tiki ajokoiran maalivainullaan iski selkä maaliin päin pelivälineen reppuun. Kun toista erää oli puoli minuuttia jäljellä, lähti Ile oman maalin takaa fobbamaisesti puisilla käsillään määrätietoisesti kohti vastustajan maalia parin ToPV-pelaajan jäädessä epäuskoisina seisomaan keskialueelle. Ile nousi lähelle maalia ja tarjoili lopulta Tikille keskelle paikan, josta LÄHES joka pelaaja tekisi maalin. Tiki kuuluu tähän joukkoon ja iskee 11 sekuntia ennen erän loppua Pedon jo 4-2 -johtoon.

Kolmanteen erään Peto lähti varmistellen voittoa ja alkuminuuteilla ei erikoisempia tilanteita nähtykään. Mafre pääsi maalillaan suhteellisen helpolla, sillä torniolaisten organisoidut hyökkäykset viivelähtöineen loistivat poissaolollaan. Viiden minuutin pelin jälkeen Ile pääsi lakaisemaan kierteisen laukauksen puolesta kenttää, joka painui helpohkosti vieraiden rysään. Muutama minuutti tästä ja vieraat pääsivät keskialueelta vastahyökkäykseen, josta nopea sutaistu pakin jaloista muutti sen verran suuntaa, että se yllätti Mafren. Ja kun hetkeä myöhemmin ToPV kavensi tilanteen jo 5-4:n, alkoi tällä kaudella tutuksi tullut johtoasema-jännitys nousta jälleen pintaan. Seuraavassa vaihdossa Ile rauhoitti tilannetta ja avasi lopulta vieraiden kulmaan, josta Peto alkoi rakennella jälleen pitempää hyökkäystä. Lopulta ToPV:n puolustus nukkui niin pahasti, että Ela nousi kevyellä jalalla maalin takaa keskelle maalinedustaa loistotontille ja iski pelin 6-4:n. Vieraat ottivat tässä kohtaa aikalisän, mutta vain muutama sekunti ehdittiin pelata, kun Kertsi niittasi tilanteeksi jo 7-4. Pelin ratkettua tähän maaliin pääsi Esa vielä kaunistelemaan lukemia laukomalla puolihuolimattomasti pallon etukulmasta sisään.

Näin ottelusta Pedolle elintärkeät kaksi pistettä ja taistelu karsintapaikalta ylöspäin jatkuu. Maalillaan Mafre torjui tarvittavat ja pelasi perusvarman pelin. Pedolla oli pelissä useita paikkoja iskeä enemmänkin maaleja, mutta huono viimeistely ja terävyys antoivat torniolaisille mahdollisuuden taistella voitosta aina ottelun lopulle asti. Pedon parhaimmistoa olivat Ela-Tiki -akseli, joka syötteli välillä näyttäviä kuvioita. Myös Ilen panos hyökkäyspäässä oli merkillepantavaa.

1.Erä

00.51 0-1 Fräki

01.16 1-1 Keränen (Kettunen)

09.39 Peto 2min Junttila (Toistuva väärä pelitapa)

2.Erä

15.54 1-2 Nevala (Hassi-Pitkänen)

19.23 2-2 Jokisaari (Yrttiaho)

28.32 3-2 Yrttiaho (Aro)

29.49 4-2 Yrttiaho (I Heikkinen)

3.Erä

35.31 5-2 I Heikkinen (Saranpää)

38.11 5-3 Törmänen (Tilus)

38.58 5-4 Keränen (Simonen)

40.47 6-4 Jokisaari (Yrttiaho)

40.47 ToPV Aikalisä

40.58 7-4 Kettunen (Keränen)

42.58 8-4E Heiska (Keränen)

Myllyojan Sanomien tähdet:

*** Yrttiaho (2+2)

**Jokisaari (2+0)

*I Heikkinen (1+1)

Pedon ketjut:

Ela-Lennu-Tiki

Kertsi-Iiro-Esa

AP-Antti-Marko

Lasse-Ile

Vellu-Jari

Varalla: Tommi

Maalissa: Mafre (Tönö)

Koutsi: Rane

Toiseen otteluun maalin suulle asteli Tönö. Tommi tuli kolmanneksi pakiksi toiseen pakkipariin, joten pakkeja kierrätettiin penkillä vuorotellen.

Ottelun panos näkyi alussa, sillä molemmat pelasivat idioottivarmaa peliä pitäen vastustajan poissa huippupaikoilta. Peto loi erän kuluessa muutamia hyviä paikkoja, mutta laukaukset painuivat hyviltäkin paikoilta ohi tai maalivahdin syliin. Erän loppupuolella Kertsi komennettiin boxiin ja SuPS pääsi kokeilemaan ylivoimaansa. Kummoisia tilanteita joukkue ei kuitenkaan saanut aikaan ja erätauolle mentiin maalittomissa lukemissa. Kerran pallo saatiin maalin tolppaan petolaisten päässä, mutta avauserässä ei suurempaa hätää Tönön maalilla ollut vaan peli oli hyvin hallussa. Peto sen sijaan pääsi monta kertaa laukomaan hyvistä paikoista, mutta laukausten laatu oli huono.

Erän alut näyttävät muodostuvan Pedolle ongelmallisiksi, kun Holappa pääsi iskemään Pedon merkkausvirheestä ottelun avausmaalin. Viisi minuuttia tästä, kun jälleen petolaisten viisikkopuolustuksen merkkaus pettää ja SuPS karkaa jo 2-0 -johtoon. Hetki tästä ja Tiki kaadetaan läpiajosta puolittain estämällä. Jostain syystä parin metrin päässä seisonut tuomari ei asiaan meinaakaan puuttua, mutta onneksi kauempaa tilannetta seurannut pillipiipari huomaa virheen ja määrää tilanteesta rangaistuslaukauksen. Laukomaan asettui Marko, jonka laukauksen kuitenkin hirmuiskussa ollut SuPS:n Westersund torjui. Tästä seuranneella ylivoimalla Peto pyöritteli näennäisesti, mutta maalia joukkue ei saanut luotua. Toisen erän lopulla Peto iski pallon vieraiden rysään, mutta tuomari näkee tilanteessa rikkeen ja maali hylätään Peto-pelaajien kritisoidessa voimakkaasti.

Kolmanteen erään Peto pääsi jälleen hakemaan ylivoimalla kavennusta, kun kotijoukkueen Martikainen sai kädellä pelaamisesta rangaistuksen. Peto sai tällä kertaa muutaman hyvän paikan, mutta laukaukset pomppivat joko ohi tai suoraan veskarin syliin. Lopulta Pedon tuhlailu loppuu hetkeksi, kun Lennu pudotti Elalle hyökkäysalueella pallon taaksepäin, josta Ela tälläsi pallon maata pitkin ensimmäisen kerran SuPS:n reppuun. Tästä Peto sai lisää virtaa ja pari minuuttia myöhemmin Marko pelasi loistavasti tilanteen Antille, josta hän pääsi aivan vapaasti tälläämään pelivälineen yläkulmaan. Mutta heti seuraavassa vaihdossa Peto joutui jälleen takaa-ajo -asemaan, kun Martikainen ampui pallon Peto-pelaajiston kautta maaliin. Hetkeä myöhemmin sai SuPS helpon rangaistuksen hyökkäysalueella. Tähän lienee vaikuttanut hieman Peto-vastaiset vihellykset pelin tiimellyksessä. Tällä kertaa vieraiden ylivoima toimii, kun Tiki jakoi viivasta maalin tolpalle upean syötön, josta Ela jatkoi pallon tolpan kautta sisään. Näin Peto nousi jo toisen kerran tasoihin pelikellon näyttäessä 42.34. Valitettavasti Pedon puolustaminen oli ottelun lopussa katastrofaalista ja SuPS iski 4-3 -maalin jälleen merkkausvirheestä. Peto iski vielä vanhanaikaisella onnekkaan osuman, mutta tuomari oli ehtinyt viheltää pelin poikki puoli sekuntia aiemmin. Käsittämätön vihellys, sillä tuomari vihelsi Pedon edun pois, vaikka pallo oli Pedolla! Tämä tuomio aiheutti oikeutetusti paljon närää oululaisten keskuudessa, mutta tämä ei tulosta muuttanut. Lopussa kotijoukkue haki maalia ilman maalivahtia, mutta onni ei todellakaan ollut joukkueen puolella.

Näin SuPS haki jo kauden toiset pisteet Pedolta. Ottelusta jäi katkera maku, sillä viime hetkien maali olisi ollut oikeutettu. Lisäksi etenkin ykkösnyrkki tuhlaili useita hyviä paikkoja. Toisaalta voittoa ei ansaittu, koska lukuisista paikoista ei saatu maalia ja omassa päässä tehtiin isoja virheitä, joista vastustaja kerta toisensa jälkeen iski johtomaalin. Nyt joukkueet pääsevät joulutauolle ja kevätkauteen saatetaankin lähteä muutama kiloa painavammalla jalalla. Seuraava turnaus pelataan sunnuntaina 15.1 Torniossa, jossa vastaan asettuvat Spartak ja Lämärit.

1.Erä

11.28 Peto 2min Keränen (Estäminen)

2.Erä

16.06 1-0 Holappa (Niskanen)

21.31 2-0 Martikainen (Niskanen)

22.57 Peto Lehtinen ERL

22.57 SuPS 2min Holappa (Estäminen)

3.Erä

32.32 SuPS 2min Martikainen (Kädellä tai käsivarrella pelaaminen)

37.11 2-1 Jokisaari (Aro)

39.58 2-2 A Heiska (Lehtinen)

40.37 3-2 Martikainen (Holappa)

42.05 SuPS 2min Seppänen (Työntäminen)

42.34 3-3 Jokisaari (Yrttiaho) YV

43.21 4-3 Holappa (Niskanen)

Myllyojan Sanomien tähdet:

*** Jokisaari (2+o)

**Yrttiaho (0+1)

*A Heiska (1+0)

Pedon ketjut:

Ela-Lennu-Tiki

Kertsi-Iiro-Esa

AP-Antti-Marko

Lasse-Ile

Vellu-Jari-Tommi

Maalissa: Tönö (Mafre)

Koutsi: Rane

Mainokset

Kommentit»

1. SBT Peto - syyskuu 4, 2012

[…] Peto – ToPV         8-4 SuPS – SBT Peto          […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: