jump to navigation

Kaksi pistettä mukaan Ouluun tammikuu 15, 2012

Posted by sbtpeto in Uutiset.
trackback

Sunnuntaina Torniossa pelatusta kauden kuudennesta turnauksesta Peto raapi kasaan niukan 4-5 -tappion Spartakille, sekä voitti hyvällä pelillä Lämärit maalein 6-3.Peto lähti Spartak-otteluun mielessään vain ja ainoastaan voitto, jolla noustaisiin pois karsijan paikalta. Kokoonpanoissa ainoat muutokset tehtiin kolmosketjuun, johon Antin laitaan istutettiin ikinuori, Simppa sekä Esa.

Spartak sai otteluun lentävän lähdön, kun se iski ottelun avausmaalin Pedon puolustuksen avustuksella. Seuraavilla minuuteilla Peto loi muutaman puolittaisen paikan, mutta maalintekoon ei joukkue vielä pystynyt. Spartak iski toisen maalinsa vastahyökkäyksestä erittäin kyseenalaisesti, kun palloa määrätietoisesti kohti kajaanilaisten maalia kuljettanut Antti kaadettiin takaapäin ja vieraat iskivät 2-1 -ylivoimahyökkäyksestä vieraat jo kahden maalin johtoon. Erän parhaan paikkansa Peto sai, kun Ilen tarkka laukaus kimmahti vieraiden maalin sisätolppaan, josta pallo maalilinjaa pitkin ohi maalin. Erän loppupuolella Spartak iski jo kolmannen maalinsa ja erätauolle mentiin näin 0-3 -tappiotilanteessa.

Toisen erän alkuun Peto väänsi avausmaalinsa, kun Ile laukoi maalin edestä, josta Iiro jatkoi pallon veräjään. Muutamaa minuuttia myöhemmin keskialueella sattui yhteentörmäys, jonka seurauksena Jari ja Spartakin Heikkinen alkoivat töniä toisiaan. Tästä tuomari nosti käden ylös vieraiden rangaistuksen merkiksi. Kun tilanteeseen tulivat myös Hirvonen ja Jokisaari, tuomarit päättivät tilanteen erikoiseen ratkaisuun: Punainen kortti eli pelirangaistus Hirvoselle ja Jokisaarelle (Samalla saunailta-tarjoilu hoidettu!) ja jollain kumman ilveellä myös Spartakin aiemmin vihelletty rangaistus kumottiin! Tästä Peto-leiri alkoi menettää malttiaan, mutta tuomariston käsittämätön vihellys säilyi ja näin Peto menetti ylivoimansa ja parhaan maalintekijänsä turhalla tavalla. Heti tämän jälkeen iskikin Spartak jo neljännen maalinsa, kun Jari Junkkari tälläsi pallon kaukaa ohi maalissa torjuneen Mafren. Kun Spartak iski muutamaa minuuttia myöhemmin taululle tilanteeksi 1-5 suhteellisen helposti, alkoi Pedon kannalta peli näyttämään pelatulta. Suoraan seuraavasta aloituksesta iski Peto kuitenkin toiveita nostaneen kavennuksen, kun Iiro taktisesti hävisi aloituksen, josta Kertsi purjehti yllättäen läpiajoon. Nosto varmasti maaliin ja peli sai uutta virtaa. Tasavajaalla pelatessa aukesi molempiin päihin vielä muutamia puolittaisia paikkoja, mutta maalit jäivät tilanteista syntymättä.  Myös jo historiallisen suurta apinaa harteillaan kantava Rane pääsi muutaman kerran koittamaan maalikehikoiden kestävyyttä. Näin kolmanteen erään Pedolle jäi vielä melkoinen urakka.

Kolmatta erää ehdittiin pelata viitisen minuuttia, kun Peto rakenteli komeasti seuraavan kavennusmaalin. Tiki jakoi täydessä vauhdissa juosseelle Lennulle keskelle, joka löysi maalin edessä aivan yksin olleen Ilen. Ile ei yllättäen laukonutkaan itse vaan antoi seinäsyötön Lennulle, joka sai rauhassa nostaa pallon maalin kattoon. Tästä vain muutama minuutti eteenpäin ja ykkönen nosti kotijoukkueen jo maalin päähän, kun Tiki pelasi seinäsyötöllä Lennun hyvään maalipaikkaan. Lennun veto suuntautui veskaria kohti, mutta Elan paikalle ykköseen nostettu Antti tälläsi riparin yläkulmaan. Loppuminuuteille Peto saikin pelin täysin haltuunsa, kun Spartakin pelaajisto oli jo väsähtänyt. Muutama minuutti ennen loppua pääsi Tiki iskemään ilmasta vapaasti, mutta veto suuntautui suoraan veskarin käsiin. Lopussa Peto yritti vielä aikalisän ja ylimääräisen kenttäpelaajan turvin, mutta ei onnistunut tasoittamaan ottelua.

Näin kirvelevä tappio Spartakille tietää sitä, että illan toisessa ottelussa on lähes pakko onnistua kaatamaan Lämärit. Peto oli ensimmäisen puoli peliä purjeissa ja kajaanilaiset iskivätkin Peto-viisikon huonon puolustamisen seurauksena ensimmäisessä erässä kolme maalia. Mitä pitemmälle ottelu eteni, sitä paremmin Peto sai ottelun haltuunsa osittain vieraiden väsymisen johdosta. Lopulta ottelun alun huono puolustaminen maksoi ottelusta pisteet. Ottelun parhaana palkittiin maalinkin iskenyt Kertsi.

1.Erä

02.13 0-1 Moilanen (Junkkari V)

07.47 0-2 Lehto (Heikkinen)

12.20 0-3 Kiviniemi (Salmela)

2.Erä

18.16 1-3 Kettunen (Heikkinen I)

22.01 Peto Jokisaari 5min (Vaarallinen peli) + Pelirangaistus

22.01 Spartak Hirvonen 5min (Vaarallinen peli) + Pelirangaistus

23.251-4 Junkkari J (Junkkari V) TV

26.21 1-5 Leikkainen (Kiviniemi) TV

26.26  2-5 Keränen (Kettunen) TV

3.Erä

34.58 3-5 Aro (Heikkinen I)

34.58 Spartak Aikalisä

38.02 4-5 Heiska A (Aro)

42.58 Peto Aikalisä

Myllyojan Sanomien tähdet:

*** Keränen (1+0)

** Saranpää

* Kettunen (1+1)

Kokoonpanot Spartak-pelissä:

Ela-Lennu-Tiki

Lasse-Ile

Kertsi-Rane-Iiro

Jari/Tommi/Vellu

Simppa-Antti-Esa

Mafre (Tönö)

Valmentaja: Pete

Toiseen otteluun Peto joutui tekemään pieniä muutoksia, kun Spartak-ottelussa nilkkansa loukannut Antti joutui jättämään Lämärit-pelin väliin. Näin hänen paikalleen kolmosketjussa otti pakin tontilta nostettu Tommi. Ketjun sentterin vastuullisen roolin otti Esa. Pedolla on suhteellisen hyvä historia Lämäreitä vastaan, sillä se ei ole koskaan hävinnyt joukkueiden välistä ottelua.

Vaikka peliä ennen teroitettiin avausmaalin merkitys, iski Lämärit parin minuutin jälkeen, kun Tähtinen pääsi survaisemaan pallon ensimmäisen kerran maaliin. Peto pääsi seuraavien minuuttien aikana myös peliin mukaan, mutta maalia ei tilanteista nähty. Myös Lämärit loivat muutamia maukkaita paikkoja, mutta Tönö oli maalissaan loistava torjuen kotijoukkueen parhaatkin paikat. Erän loppupuolella Tiki syöksyi maalin eteen maalintekoon. Maalin alustivat hyvän nousun tehnyt Esa, joka tarjoili laidassa Ilelle, jonka tarjoilusta Tiki iski pelin tasoihin. Erän viimeisellä minuutilla Lämäreiden Antti Hannukainen rikkoi Pedon pelaajaa, ja tilanteesta tuomaristo määräsi rangaistuslaukauksen Pedolle. Maalia pääsi tällä kertaa yrittämään Tommi, jonka venytyksistä huolimatta veto jäi teoreettiselle asteelle. Tästä seurannut ylivoima ei pahemmin paikkoja tarjonnut ja toiseen erään lähdettiinkin tasatilanteesta.

Kun ylivoima ja rankkari jäi hyödyntämättä iski kolmosketju vieraat johtoon hyvän karvauksensa päätteeksi. Tommi katkaisi Lämäri-pakin syötön ja iski pallon hetken tuumailun jälkeen puikoista maaliin. Pari minuuttia tästä ja kotijoukkue joutui jälleen alivoimalle. Tällä kertaa ylivoima ei kummempia kuvioita luonut vaan hakkasi joka tilanteesta palloa maalille ja lopulta Tiki survoi Elan karoista pallon väkisin maaliin. Ykkönen siirsi seuraavassa vaihdossaan pari minuuttia myöhemmin Pedon jo 1-4 -johtoon, kun Tiki syötti upeasti takatolpalle, josta Ela onnistui lisäämään johdon jo neljään maaliin. Pedon pelihuumori oli toisessa erässä hyvällä mallilla, kun Iiro sai maalin eteen loistavan syötön Ileltä ja lisäsi johtoa entisestään. Seuraavassa vaihdossa Simppa otti kaksiminuuttisen, ja vaikka alivoima toimikin lähes koko kaksi minuuttia loistavasti, sattui rangaistuksen lopussa uinahdus, josta Lämärit iskivät kavennuksen. Erän viimeisillä sekunneilla Lämärit ottivat vielä rangaistuksen ja näin Peto pääsi kolmanteen erään ylivoimalle. Lämäritkin loivat muutamia mainioita paikkoja, mutta Tönö jatkoi varmoja otteitaan toisessakin erässä.

Kolmannen erän alun ylivoima tuotti tulosta erikoisesti, kun Ile nousi kävelyvauhtia oman maalin takaa puoleen kenttään ja hetken odottelun jälkeen laukoi pallon takayläkulmaan. Lämäreiden korkea karvauskaan ei tuottanut tulosta vaan Peto pystyi puhkomaan tilanteet ja nousemaan usean kerran vastaiskuihin. Maalinteko ei kuitenkaan enää onnistunut ylivoimallakaan ja lopulta Lämärit iskivät viimeisellä minuutilla kosmeettisen kavennuksen flipperipallosta Peto-maalin edestä.

Pedon parhaana palkittiin loistavasti joukkuetta pystyssä ottelun ensimmäisellä puoliskolla pitänyt Tönö. Myös ykkösketjun Tiki-Ela -kaksikko oli pelipäällä, kuten myös Ile. Näin Peto piti toiveet karsijan paikan välttämisestä elossa. Kevään peleistä on kuitenkin otettava enemmän pisteitä kuin tähän mennessä, sillä Moon on karkaamassa kovaa vauhtia edellä. Näyttääkin siltä, että Lämärit on lähimpänä edessä, mikäli kuudes sija halutaan saavuttaa. Seuraava turnaus pelataan Kajaanissa 11.2, kun vastaan asettuvat jälleen ”play off”-otteluissa Hirvarit ja AS Moon.

1.Erä

03.48 1-0 Tähtinen (Lämsä)

09.04 1-1 Yrttiaho (I Heikkinen)

14.22 Peto Aaltonen ERL

14.22 Lämärit A Hannukainen 2min (Mailan painaminen tai sitominen)

2.Erä

17.47 1-2 Aaltonen

20.02 Lämärit Hemminki 2min (Estäminen)

21.01 1-3 Yrttiaho (Jokisaari) YV

23.02 1-4 Jokisaari (Yrttiaho)

26.34 1-5 Kettunen (I Heikkinen)

27.24 Peto Korpela 2min (Mailaan lyöminen tai potkaiseminen)

29.18 2-5 J Mustonen (Kettunen) YV

29.56 Lämärit Suorsa 2min (Maasta pelaaminen)

3.Erä

30.50 2-6 I Heikkinen (Saranpää) YV

38.25 Lämärit A Mustonen 2min (Taklaaminen, kaataminen tai kamppaaminen)

44.01 3-6 P Helenius (J Mustonen)

Myllyojan Sanomien tähdet:

*** J Heikkinen

** Yrttiaho (2+1)

* I Heikkinen (1+2)

Kokoonpanot Lämärit-pelissä:

Ela-Lennu-Tiki

Lasse-Ile

Kertsi-Rane-Iiro

Jari-Vellu

Simppa-Esa-Tommi

Tönö (Mafre)

Valmentaja: Pete

Pullopoika: Antti

Mainokset

Kommentit»

1. SBT Peto - syyskuu 4, 2012

[…] Peto – Spartak     4-5 Lämärit – SBT Peto     […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: