jump to navigation

Kohtalon ottelut helmikuu 8, 2012

Posted by sbtpeto in Uutiset.
trackback

Peto matkaa tulevana lauantaina Kajaaniin kauden seitsemänteen turnaukseen, jossa se saa elintärkeissä otteluissa vastaansa Hirvarit ja muutaman pisteen päässä edellä sivakoivan Moonin.

Päivän ensimmäisessä ottelussa Peto saa vastaansa sarjan ylivoimaisesti suurimman heittopussin, kun vastaan asettuu naapurikunnan Hirvarit. Hirvareiden kausi on ollut yhtä alamäkeä ja sarjataso vaihtuukin lähes varmuudella ensi kaudeksi nelosdivisioonaan. Liminkalaisten kauden saldo on murheellinen: Jokaisesta pelistä on jäänyt luu käteen ja maalierokin on pahemmin miinuksella kuin ulkolämpötila Oulun seudulla miesmuistiin, -54. Eikä yksittäisten otteluiden saldo ole yhtään sen parempi: Joukkue on päästänyt kauden jokaisessa ottelussa vähintään viisi maalia ja on tehnytkin parhaimmillaan vaatimattomat neljä maalia! Edes maalintappiohin liminkalaiset eivät ole ”kyenneet”, joten ennakkosuosikin viittaa vierailijan ei tälle kautta tarvitse enää harteillaan kantaa. Kun joukkueen pelistä puuttuu johtajuuden lisäksi maalintekovoima sekä puolustuspeli, tulos on heti nähtävillä tulostaululla. Hirvarit osuu maalipuiden väliin keskimäärin kaksi kertaa pelissä, samalla kun omissa kolisee noin 6,5 kertaa ottelua kohden. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran kauden toisessa turnauksessa Limingassa, jossa aamupelin voitti Peto selvästi maalein 7-3. Ottelu eteni tasaisesti aina kolmanteen erään asti, jossa Peto iski tehokkaasti reippaaseen neljään minuuttiin neljä maalia ja katkaisi kotijoukkueen niskan. Vaikka Peto lähteekin otteluun selvänä ennakkosuosikkina, ei se voi lähteä peliin takki auki, sillä Hirvaritkin pystyvät varmasti käyttämään petolaisten löysäilyt ja ylimielisyydet hyväkseen. Ottelu alkaa kello 13.o0 paikallista aikaa.

Toisessa ottelussa vastaan asettuu raahelainen AS Moon. Moon on ollut koko kauden sarjataulukon paremmalla puolella vahvan hyökkäyspelaamisensa ansiosta. Joukkue onkin kuntopuntarin kärkipäässä, sillä se on viimeisestä kuudesta ottelusta hävinnyt vain yhden. Edellisellä kierroksella Torniossa se voitti ensin edellään majailevan KoskRin ja toisessa ottelussa isäntäjoukkue, ToPV:n. Kuitenkin karsinnat kakkoseen alkavat olla jo käytännössä menetetyt, vaikka voittoja tulisikin loppukevään samaan malliin. Moonin iloinen ja viihdyttävä hyökkäspelaaminen näkyy myös tilastoista: KoskRin kanssa eniten maaleja, peräti 78, kun Pedon vastaava on 48. Vastaavasti omissa on kolissut 61 kertaa eli maalirikkaita pelejä on luvassa lauantainakin. Pistepörssissäkin Moonin pelaajisto on huikean tasaisesti jakautunut kärkipäähän, sillä osittain vajaatkin liiton sivut näyttävät Moon-pelaajien määrät Top10:ssa kuutta! Vaikka tämä ei varmaankaan absoluuttinen totuus ole, on se kuitenkin suuntaa antavaa ja kertoo siitä, että joukkueella on potentiaalia tehdä useammalla kentällä pahaa jälkeä hyökkäyspäässä. Joukkueiden välinen ensimmäinen kohtaaminen pelattiin Suomussalmella marraskuussa, kun peli päättyi 6-6 -pistejakoon. Tuossa ottelussa tapahtumia riitti ja rehellisesti sanottuna Moon oli lähempänä voittoa, vaikka Peto johtikin ottelua peräti kolmeen eri kertaan. Moon pääsi ottelussa myös kokeilemaan rankkaria, jonka Tönö kuitenkin hoiti. Moonin vahvan hyökkäyksen pysähtyessä Peto-muuriin, voiton avaimet tarjotaan oululaisille. Tässä piileekin yksi ottelun ratkaisupaikoista. Mikäli Peto pääsee hallitsemaan palloa, syödään tällä Moonin peli-iloa varmasti. Ottelu pelataan keloo 16.00 alkaen.

Pedolla on vielä mahdollisuudet kuuden joukkoon omissa käsissään, mutta se edellyttää kevään peleistä pistekeskiarvon petraamista. Erityisesti ns. tärkeät pelit samoilla sijoilla majailevien joukkueiden kanssa on nyt voitettava. Pedon pelissä on viime aikoina ollut hyvä meininki nii treeneissä kuin myös peleissä. Tästä onkin hyvä ammentaa voimaa viikonlopulle, jotta viime kevään kaltainen nousu ylempään keskikastiin toistuisi. Edellisellä kierroksella Peto otti tärkeän voiton Lämäreistä, mutta joutui toteamaan Spartakin paremmakseen. Pedon peli on suht hyvin balanssissa, sillä joukkueen maaliero on pykälän verran positiivinen. Maalinteko voisi kuitenkin olla piirun verran parempi, sillä keskimäärin suhteellisen harvoin neljällä tehdyllä maalilla on otteluita voitettu. Positiivista tai ei, Peto ei ole pelannut sille viime vuosina tutuksi tulleita tasapelejä peräti neljään otteluun, kun edelliset tasapelit tulivat viime marraskuussa Suomussalmella. Pedon pistepörssi on tasaisuuden osalta mukavaa katseltavaa ja toivoa sopii, että sama tahti jatkuu tulevanakin viikonloppuna. Viikonlopun kokoonpanot selviävät vasta loppuviikosta, mutta tähän mennessä ei vielä varmoja poissaoloja ole kuin Markon pitkä ja ankea intin retki.

Seurannassa:

Ile-Ela:

Miten Pedon sikaosaston (yhteensä 41min) kaksikko  saadaan pidettyä poissa boksista?

Rane:

Muistaako ottaa jo hirmuiseen kokoon kasvaneen apinansa mukaan Piippolan metsistä?

Avausmaali:

Peto on tehnyt ottelun avausmaalin ainoastaan kahdesti (Lämärit ja KoskRi) kuluneella kaudella vastustajan kymmentä vastaan! Olisiko välissä meidän vuoro?

Mainokset

Kommentit»

1. SBT Peto - syyskuu 4, 2012

[…] SBT Peto – Hirvarit      7-0 AS Moon – SBT Peto    7-3 […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: