jump to navigation

Nappisuorituksesta pettymykseen helmikuu 12, 2012

Posted by sbtpeto in Uutiset.
trackback

Lauantain kauden 7. turnaus Kajaanissa ei päättynyt lopulta Pedon haluamalla tavalla. Peto kaatoi Hirvarit lopulta selvästi maalein 7-0. Toisessa pelissä oli panokset huikeat, kun edellä ollut Moon oli otettava kiinni. Moon kuitenkin oli numeroiden mukaan selkeästi parempi voittaen ottelun 7-3.

Lähtökohtana Hirvarit-otteluun oli selvä: Ainoastaan voitto kelpaa, jotta taistelu suorasta silymisestä jatkuu. Otteluun lähdettiin kahdella täydellä kentällä, sekä ns. jokapaikan höylänä kierrätettiin Anttia. Ottelu alkoi Pedon kannalta heikosti, kun tuomaristo otti roolia antamalla Lennulle kakkosen toistuvasta rikkomisesta, jota tilanteessa ei ollut. Hirvareiden ylivoima oli kuitenkin huonoa ja Peto selvisi tilanteesta helpohkosti, vaikkakin ylärima kertaalleen kilisikin. Heti perään saikin sitten sarjajumbo kakkosen. Pedon ylivoima ei kummempia tilanteita saanut aikaan. Erän puolessa välissä nähtiin ottelun avausmaali, jonka teki poikkeuksellisesti Peto, kun Tiki pyöritti laidan lähistöllä peliä. Lopulta lätty maalin eteen, johon Ela kiiruhti iskemään pallon ilmasta maaliin. Vähitellen Peto saikin pelin haltuunsa ja muutama minuutti myöhemmin Kertsi tarjoili Iiron maalin eteen yksin. Iiron tyylikkäät harhautukset ja pallo maaliin, tilanne 2-0. Erän loppupuolella Hirvaritkin loivat muutaman paikan, mutta Tönö oli maalillaan ohittamaton. Erän lopulla Lennun omalta alueelta alkanut surffailu päättyi vielä Hirvareiden heppoiseen rangaistukseen ja Peto pääsi näin toiseen erään ylivoimalle.

Erän alun erikoitilannepeli ei juurikaan ihmeitä tarjonnut, sillä Pedon ylivoima oli melkoisen sekaisin. Painostus jatkui vieraiden päässä ja lopulta erän puolivälin tietämillä Peto-pelaajaa rikottiin jälleen ja kun hetkeä myöhemmin Hirvareiden T Pahkala otti päällä pelaamisesta vielä toisen kakkosen, pääsi Peto pyörittämään viidellä kolmea vastaan. Pedon ylivoima jatkui yhtä huonosti kuin aiemminkin ja näin kummastakaan rangaistuksesta ei liiemmin iloa Pedolle suotu. Heti perään otti sitten Antti oman pään rangaistuksen ja Hirvarit pääsivät koittamaan kavennusta. Maalipaikat olivat tässäkin kortilla ja erän lopun näennäisestä painostuksesta huolimatta toiselle erätauolle lähdettiin 2-0 -tilanteesta.

Kolmannen erän alussa Peto lisäsi liikettä ja parin minuutin jälkeen se tuottikin tulosta komeasti, kun ykkönen karvasi pallon pariinkin otteeseen päädystä ja rakenteli kolmella nopealla syötöllä paikan, josta Tiki tälläsi pallon komeasti takayläseen. Hetkeä myöhemmin Hirvarit ottivat jälleen kakkosen vaarallisesta pelistä, kun Lennu taklattiin laidan läheistöllä. Tällä kertaa ylivoima toimikin tilastollisesti, kun Ela laukoi Ilen poikittaissyötöstä helpohkosti maaliin. Tässä vaiheessa alkoi myös Hirvareiden selkä naksua. Viimeinen niitti tulikin jo seuraavassa vaihdossa, kun Iiro iski jo illan toisen maalinsa Kertsin tarjoilusta. Hirvareiden jalat eivät enää päivän toisessa pelissä riittänyt haastamaan Petoa, sillä vain kahdeksalla miehellä matkassa ollut vierailija joutui suurimman osan pelistä puolustamaan omaa reviiriään. Heti 5-0 -maalin jälkeen pääsi Peto jälleen ylivoimalle, kun edellä mainittu Pahkala pelasi ilman mailaa laitaväännöissä. Peto pyöritteli edellisen yv:n tapaan muutamia poikittaissyöttöjä, joista Ile lakaisi pallon milloin mihinkin. Maalia ei tästä ylivoimasta kuitenkaan syntynyt. Peto loi muutaman näyttävän paikan kolmannen erän aikana, kun mm. Tommi pääsi yksin maalin eteen. Maaleja ei paikoista kuitenkaan saatu, vaikkakin maalikehikkokin oli ottelun aikana Tommin riesana. Kolmannen erän loppupuolella Hirvarit sai vielä yhden vaarallisen pyörityksen  Peto-päätyyn, jossa oululaiset olivat pahasti sekaisin. Lopulta tilanteesta selvittiin ilman takaiskua ja  muutama minuutti ennen loppua Kertsi laukoi melko helpon maalin. Maalin syötti Rane, jonka isokokoinen gorilla menetti jo hieman otettaan Ranen harteista. Seuraavalla minuutilla pelipäällä ollut Ela pääsi tinttaamaan hattutemppunsa täyteen Tikin tajoilusta. Näin loppunumerot 7-0 ja Tönölle kauden ensimmäinen nollapeli muutaman hyvän avauserän torjunnan siivittämänä. Kokonaisuutena Peto pelasi varmaotteisen ja hyvän pelin, joskin vastustaja ei pystynyt antamaan täyttä haastetta petolaisille.

1.Erä

00.29 Peto 2min Aro (Toistuva väärä pelitapa)

03.13 Hirvarit 2min Pahkala T (Vaarallinen peli)

07.33 1-0 Jokisaari (Yrttiaho)

10.09 2-0 Kettunen (Keränen)

15.00 Hirvarit 2min Matkaselkä (Toistuva väärä pelitapa)

2.Erä

21.11 Hirvarit 2min Rintala (Mailaan lyöminen tai potkaiseminen)

21.53 Hirvarit 2min Pahkala T (Päällä pelaaminen)

24.54 Peto 2min A Heiska (Estäminen)

3.Erä

33.34 3-0 Yrttiaho (Jokisaari)

35.37 Hirvarit 2min Matkaselkä (Vaarallinen peli)

36.34 4-0 Jokisaari (I Heikkinen) YV

37.28 5-0 Kettunen (Keränen)

37.35 Hirvarit 2min Pahkala T (Pelaaminen ilman mailaa)

42.47 6-0 Keränen (Ojakoski)

43.43 7-0 Jokisaari (Yrttiaho)

Myllyojan Sanomien tähdet:

*** Jokisaari (3+1)

** Yrttiaho (1+2)

* Heikkinen J (Nollapeli)

Kokoonpanot Hirvarit-pelissä:

Ela-Lennu-Tiki

Lasse-Ile

Kertsi-Rane-Iiro

Jari-Tommi

+Antti

Tönö (Mafre)

Valmentaja: Pete

Toisessa ottelussa panokset olivat hirmuiset: Häviäjä joutuisi melko kovaan paineeseen ja karsinnat olisivat lähellä. Ottelu alkoi Moonin vauhdikkaalla juoksuttamisella ja pallon liikuttamisella. Moon iskikin ottelun avausmaalin, kun se rakenteli omasta kulmastaan kahdella nopealla syötöllä paikan, josta Siren jatkoi oman riparinsa vapaasti maaliin. Seuraavat minuutit peli hieman rauhoittui ja lopulta Peto tasoitti samantyyppisesti kuin Moon avasi maalihanat: Peto rakenteli omalta alueeltaan kahdella nopealla syötöllä pallon hyökkäysalueelle Tikille, joka nousi maalille ja laukoi pienestä kulmasta pallon etuyläseen upealla tavalla. Erän loppupuolella Peto pääsi ylivoimalle ja se tuottikin tulosta, kun Tiki tarjoili Elalle keskelle, josta Elan nopea laukaus lähti Iiron pohkeen kautta Moon-maaliin. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin näin 1-2 -Petojohdosta.

Erän alkuun Moon sai avauserän hetkittäisen myllytyksen kaltaisen pyörityksen Peto-päätyyn ja olikin lähellä tasoittaa pelin. Maalilla avauserän hyvin torjunut Mafre kuitenkin jatkoi varmoja otteitaan. Kesken Moon-myllytyksen iski Pedon kakkonen kuin salama kirkkaalta taivaalta, kun Iiro läväytti pallon maaliin ja Peto oli karkaamassa. Seuraava vaihto aloittikin raahelaisten kirin: Pallo pyöri näyttävästi muutaman miehen kautta viivaan Satokankaalle, joka räväytti komean laukauksen takakulmaan. Tämän jälkeen alkoi Ilen ja Moonin Marko Keinäsen pannu kiehumaan jonkin verran, mutta suuremmilta ylilyönneiltä onneksi vältyttiin. Moon sai pelistä tukevan otteen ja se tasoittikin pelin Peto-puolustuksen epäonnistuneen avaussyötön jälkeen. Erän lopun Peto oli melkoisessa tulituksessa, mutta selvisi toiselle erätauolle 3-3 -tilanteessa.

Kolmas erä alkoi samalla tavalla kuin toinen loppui. Moon jauhoi peliä ja saikin 4-3 -johto-osumansa, joskin melko halvasti, kun pallo vieri maata pitkin helpohkosti Peto-maaliin. Peto sai näennäisesti vietyä pelin hetkeksi aikaa myös raahelaisten päätyyn, mutta huippupaikoille ei ollut asiaa. Lopulta Moon iski vastahyökkäyksestä 5-3 -lukemat ja Pedon selkäranka alkoi katketa. Aikalisäkään ei suurempia apuja tarjonnut, kun Peto ei palloa saanut maaliin väkisinkään. Kun näennäinen pyörittäminen ei tulosta tuonut, joutui Peto ottamaan kokoajan suurempia riskejä ja lopulta Moon ratkaisi pelin vastaiskulla muutama minuutti ennen pelin loppua. Hetkeä myöhemmin Moon takoi vielä loppunumerot 7-3 ja Peto oli lyöty. Moon oli ottelussa selvästi parempi ja ansaitsi ehdottomasti voittonsa. Peto-leiristä puhtaat paperit sai ainoastaan kakkosketju, joka ei omiin ottanut kuin yhden maalin. Ykkösnyrkki puolestaan ei saanut Moonin vastaavaa kuriin millään ja taitavat pelimiehet nöyryyttivätkin petolaisia välillä miten tahtoi. Hyökkäyspäässä Peto oli tehoton ja väsymyskin painoi hieman Hirvarit -pelin ansiosta.

Mikäli Peto aikoo karsinnat välttää, on sen pelattava kaksi viimeistä turnausta hurmiossa. Seuraava turnaus on jo kahden viikon päästä, kun vastaan asettuu edellä keikkuvat KeKi ja OLS II.

1.Erä

02.05 1-0 Siren (Kangas)

07.19 1-1 Yrttiaho (Jokisaari)

10.35 Moon 2min Harju (Estäminen)

11.54 1-2 Kettunen (Jokisaari) YV

2.Erä

24.37 1-3 Kettunen (Keränen)

24.59 2-3 Satokangas (Putaansuu)

27.01 3-3 Harju

3.Erä

31.40 4-3 Harju (Putaansuu)

34.44 5-3 Taskila (Kangas)

34.44 Peto Aikalisä

42.17 6-3 Sillanpää (Kangas)

43.22 7-3 Putaansuu (Keinänen Ma)

Myllyojan Sanomien tähdet:

*** Kettunen (2+0)

** Ojakoski

* Tikkanen

Kokoonpanot Moon-pelissä:

Ela-Lennu-Tiki

Lasse-Ile

Kertsi-Rane-Iiro

Jari-Tommi

+Antti

Mafre (Tönö)

Valmentaja: Pete

Mainokset

Kommentit»

1. SBT Peto - syyskuu 4, 2012

[…] Peto – Hirvarit      7-0 AS Moon – SBT Peto    […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: