jump to navigation

Taistelu tuotti tulosta! 26 helmikuun, 2012

Posted by sbtpeto in Uutiset.
trackback

SBT Peto jatkoi tutuksi tullutta kaavaa, kun se raapi sunnuntain otteluista tappion ja voiton. Peto oli viikonloppuna liikkeellä hyvällä jalalla, ja vaikka KeKi voittikin vieraat 2-1, taisteli Peto loistavan nousun ansiosta toisesta pelistä voiton sarjakärjeltä, OLS II:lta maalein 3-5.

Lähtökohdat otteluun oli selvät: Ainoastaan voitto kelpaa Pedolle, mikäli karsinnat halutaan välttää. Molemmat joukkueet lähtivät otteluun kolmella kentällä, joten liikettä oli luvassa tässä kohtaamisessa. Peto aloitti vahvasti ja rakentelikin jo ensimmäisessä vaihdossa vastahyökkäyksestä vetopaikan Elalle. Seuraavien minuuttien aikana myös KeKi pääsi peliin mukaan ja kuuden minuutin pelin jälkeen se iskikin ottelun avausmaalin, kun Peto-viisikon merkkaus petti oman maalin edessä, josta Lampela pääsi iskemään suoraan syötöstä KeKin johtoon. Heti seuraavassa vaihdossa tuomarit ottivat pelin hallintaansa ja komensivat Niemen ja Ilen keskialueen nahinasta jäähylle. Tasavajaalla pelatessa aukesi molemmille joukkueille muutama paikka, mutta maalit säilyivät koskemattomina. Erän loppupuolella Peto loi useita hyviä paikkoja, mutta maalikehikot ja loistava maalivahtipeli pitivät Pedon maalisaldon pyöreänä. Erän lopulla Peto pääsi kokeilemaan myös ylivoimaa, mutta huippupaikoille ei ollut asiaa.

Toisen erän alussa Peto pystyi jatkuvasti karvauksellaan hankaloittamaan KeKin pelinrakentelua. Myös muutamat kotijoukkueen karmeat oman alueen menetykset tarjosivat Pedolle paikkoja, mutta viimeistely ontui edelleen. Lopulta ennen ottelun puolta väliä iski KeKi, kun pystysyöttö Tönön maalineteen tavoitti Seppälän, joka kääntyi nopeasti ja iski pallon pömpeliin Pedon puolustuksen ihmetellessä tilannetta. Erä jatkui entistä selvemmällä Pedon hallinnalla, mutta edes huippupaikoista ei palloa saatu maaliin, vaan jopa useat 2-1 -hyökkäykset pysähtyivät ottelun sankarin torjuessa välillä tuurillakin tilanteet. Myös KeKi pääsi muutaman kerran kokeilemaan Tönön iskukykyä, mutta muurahaiskarhumaisilla otteillaan Tönö piti Pedon mukana voittotaistelussa.

Kolmas erä noudatti samaa kaavaa: Peto pyrki rakentelemaan paikkoja, jotka eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta. KeKi sai kuitenkin erän alussa pidettyä vieraat parhailta paikoilta pois. Erän puolivälin tienoilla Peto rikkoi kuparisen, kun Iiro sai pitkän poikittaissyötön haltuunsa, kääntyi samalla syöttäen täysin yksin maalineteen unohdetun Ranen, joka hallitusti kääntyessään sai maalivahdin sen verran sivuun, että pääsi iskemään Pedon maalin päähän. Tästä Peto sisuuntuneena loi entistä enemmän paikkoja, mutta käsittämättömän huono tuuri ja maaginen maalivahti pysäyttivät kerta toisensa jälkeen Pedon tasoitusaikeet. Lopussa Peto haki tasoitusta aikalisän turvin, mutta ilman maalivahtia pyöritetty ylivoimakaan ei tuottanut tasoitusta, joten pisteet niukasti ja katkerasti KeKille lukemin 2-1.

Peto oli ottelussa hallitseva osapuoli, mutta maalinteko oli erittäin vaikeaa. KeKi puolusti ja peitti vetoja hyvin joukkueena, mutta sen verran monta paikkaa Peto loi, että tulos oli jossain määrin epäoikeuden mukainen. Maalit kuitenkin ratkaisivat, eikä tämän puolesta jossiteltavaa jäänyt. Erityismaininta ottelun tuomaristolle, joka oli loistavasti tehtäviensä tasalla!

1.Erä

06.27 1-0 Lampela (Tapaninaho)

07.16 KeKi 2min Niemi (Epäurheilijamainen käytös)

07.16 Peto 2min I Heikkinen (Epäurheilijamainen käytös)

13.46 KeKi 2min Niemi (Toistuva väärä pelitapa)

2.Erä

19.23 2-0 Seppälä (Punju)

3.Erä

37.44 2-1 Ojakoski (Kettunen)

42.00 Peto Aikalisä

43.28 KeKi 2min Lampela (Mailan painaminen tai sitominen)

Koutsi: Pete

Toisessa ottelussa vastaan asettui sarjaa dominoinut OLS II. Viime vuosina ei tämän otteluparin peleistä ole pahemmin pisteitä lohjennut Pedolle, joten lähtökohdat eivät olleet parhaat mahdolliset. Ottelun alku oli OLS:n hallintaa ja se iskikin ottelun avausmaalin vajaan viiden minuutin kohdalla, kun Pedon puolustus revittiin maalin takaa auki ja Antti Tolpanniemi sai iskeä pallon tyhjään Peto-rysään. Erän parhaan paikan Pedoista sai Ela, kun Tiki järjesteli maalin takaa loistavan passin, jonka Ela jatkoi nopeasti maalille. Kuti pysähtyi kuitenkin veskan kenkään, ja kun luistinseura iski vielä erän lopulla taululle 2-0 -lukemat, oli Pedon tilanne entistä tukalampi. Erä oli OLS:n hallintaa, vaikkakin senkin maalipaikat olivat kortilla.

Toinen erän alkoi Pedon kannalta suotuisasti, kun ennen peliä suunniteltu vaparikuvio tuotti pienellä viilauksella tulosta. Lennu laukoo muuriin, josta Ela iskee paluupallon verkkoon. Muutamaa minuuttia myöhemmin pääsee OLS ylivoimalle, kun Kertsi rikkoo keskialueella vastustajaa. Ylivoima ei juurikaan paikkoja luonut, sen sijaan Heiskat järjestivät Pedolle hyvän paikan, kun Antti pääsee takomaan palloa maalin kulmalle. Pallo ajautuu selin maalia kohti olleelle Esalle, jonka jalkoihin maalivahti sukeltaa. Käsittämätöntä kyllä, tilanteesta ei tuomita edes rikettä OLS:lle vaan peli saa jatkua. Tämä ja muutamat aiemmat ihmeelliset tuomarivirheet alkoivat kuumentaa Peto-laumaa. Erän lopulla oman alueen harhasyöttö kävi kohtalokkaaksi, kun Pehkonen pääsi viimeistelemään toiselle erätauolle lukemiksi 3-1. Erän aikana Mafre joutui tekemään muutaman hyvä torjunnan pitääkseen Pedon pelissä mukana edes osittain.

Kolmas erä oli OLS:lta viisasta pelaamista aina viimeiselle viisiminuuttisella asti. Peto ei erän kuluessa saanut juuri lainkaan laukauksia maalia kohti ja näyttikin jo, että OLS menee helpohkoon voittoon jälleen Pedon kustannuksella. OLS loi muutamia paikkoja, mutta senkään viimeistely ei ollut terävimmillään.  Peto sekoittelu ja tiivisti kokoonpanoja kolmannessa erässä, jotta peli saataisiin käännettyä. Hieman reilut kaksi minuuttia ennen pelin loppua iski Rane jo päivän toisen maalinsa nopealla kääntölaukauksella alakulmaan. Tämän herätti Pedon taistelemaan ja heti seuraavassa vaihdossa nähtiin pelin kummallisin maali, kun Tiki laukoi keskialueelta kohti OLS-maalia. Pallo kimposi kotijoukkueen puolustuksesta kaartaen OLS:n verkkoon ja peli oli jo tasan! Minuutti eteenpäin ja Peto iski sensaatiomaisesti 3-4 -johtomaalin! Tiki jakoi laitaan, josta Ile laukoi suoraan syötöstä pallon takakulmaan suhteellisen kaukaa! OLS otti tässä kohtaa aikalisän ja maalivahdinkin pois, mutta Ela iski viimeisen niitin tyhjään rysään hetkeä myöhemmin! Pedon historian yksi komeimmista nousuista tuli maukkaaseen paikkaan, sillä se osoitti että joukkue voi voittaa täysin kenet vain! Viimeisillä sekunneilla nähtiin valitettava tapaturma, kun Rane rynni hyökkäyskulmaan tavoittelemaan palloa. Vastustajan pakki leikkasi tilanteeseen sen verran vaarallisesti, että Ranen tasapaino petti. Tilanteen seurauksena Ranen polvi paloiksi ja pelit jäävät pitkäksi aikaa. Tuomarien pelin työskentelystä kertoo paljon se, että tilanteesta ei edes rangaistusta tuomittu OLS:lle. Muutenkin tuomarien työskentely oli pelissä ala-arvoista ja OLS välttyi useasta rangaistuksen arvoisesta tilanteesta.

Joka tapauksessa Peto otti erittäin maukkaan voiton sarjakärjestä ja jatkaa teoreettista taisteluaan karsintojen välttämisestä. Paremmalla viimeistelyllä taistelu ei välttämättä olisi teoreettista, mutta näillä mennään. Seuraava ja samalla kauden viimeinen turnaus pelataan 24.3 Suomussalmella, kun vastaan asettuvat ToPV ja KoskRi.