jump to navigation

Kausi päättyi karmeaan pettymykseen! huhtikuu 14, 2012

Posted by sbtpeto in Uutiset.
trackback

SBT Pedon lauantainen karsintaottelu kruunasi koko kauden pettymyksen, kun Peto koki ratkaisevan tappion ROKOKOO:lle maalein 1-0. Tulos tarkoittaa sitä, että Peto jatkaa ensi syksynä pelejään sarjatasoa alempana IV-divisioonassa.

Lähtökohdat kauden tärkeimpään otteluun olivat huonot, kun Ranelta ja Ileltä jäi varmuudella lauantain kamppailu väliin, ja lopulta myös Lennu putosi loukkaantumisen johdosta pois kokoonpanosta. Peto sai otteluun kaksi ketjua kasaan, mutta viikon aikana treeneistäkin oli jo havaittavissa parhaan terävyyden puuttuminen. Vastustaja lähti niinikään hieman reilulla kahdella ketjulla otteluun.

Ottelun alkuun ROKOKOO sai heti rakenneltua hyvän vetopaikan, jonka Tönö kuitenkin selvitti varmasti. Vähitellen alkoi peli hahmottua käsikirjoituksen mukaiseksi: Kumpikin joukkue varoi virheitä ja ylivoimahyökkäyksiä ei liiemmin kummallekaan. Ensimmäinen erä pääsi puoleenväliin asti, kun tuli ottelun ensimmäinen merkintä pöytäkirjaan. Rovaniemeläisten maalilla pelannut Pesälä kaatoi täysin turhaan Kertsin pelitilanteen painotuttua kulmaukseen. Peto pääsi pyörittämään ylivoimaa, ja loikin heti hienon kuvion päätteeksi loistavalla Tikin poikittaissyötöllä paikan Kertsille, jonka suora laukaus epäonnistui hieman suuntautuen maata pitkin poikittaisliikkeeseen syöksyneen Pesälän jalkoihin. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja tämän jälkeen ROKOKOO loikin muutamia hyviä kaukolaukauksia, jotka Tönö hoiti mainiolla varmuudella. Hetkeä myöhemmin Iiro komennettiin rangaistusaitioon, mutta ROKOKOO ei päässyt maalintekotonteille Pedon hyvän puolustamisen vuoksi. Pedon selvitettyä alivoimansa, sattui oululaisille pieni virhe, joka rovaniemeläisten onneksi päättyi ottelun avausmaaliin: Iiro sai oman maalin kulmalla pallon haltuunsa, ja koitti oikeaoppisesti rauhoittaa peliä syöttämällä oman maalin editse puolen vaihdon puolustajalle. ROKOKOO:n kärkikarvaajana toiminut Kaijala sai ohjattua syötön tyhjään Peto-maaliin, ja kotijoukkue näin halvalla tavalla 1-0 -johtoon. Hetkeä myöhemmin Kertsi kalasteli Pesälälle illan toisen rangaistuksen, joka meni kyllä luvalla sanoen helposti tuomareilta läpi. Erän viime sekunneilla Iiro sai maalin kulmalta nostettua pallon vielä rimaan, ja jatkotilanteesta Ela survoi vielä pallon uudelleen maalikehikkoon, mutta erätauolle mentiin silti ROKOKOO:n 1-0 -johdossa.

Toisen erän alkuun ylivoima pyöri näennäisesti hyvin, mutta vedot puuttuivat, ja lopulta tämäkään erikoistilanne ei tuottanut tulosta. Tämän jälkeen ROKOKOO:kin sai pelistä jälleen otetta ja piti näennäisesti pallonhallinnan itsellään. Rovaniemeläiset loivat erän edetessä myös muutamia oivia vetopaikkoja, mutta vedot lähtivät sen verran kaukaa, että Tönö jatkoi varmoja esityksiään liimaten vedot hyvällä prosentilla. Erän lopulla Lasse sai helpohkon kaksiminuuttisen, jonka aikana ROKOKOO:n ylivoima toimi edelleen näennäisesti viivassa pyörimisen muodossa. Kolmanteen erään mentiin lopulta kotijoukkueen maalin johdossa.

Erän alulla Peto sai muutamia puolittaisia paikkoja, mutta vedot olivat heikohkoja. Muutaman minuutin pelin jälkeen Tommi sai laitatilanteesta penaltia, ja ROKOKOO pääsi jo kolmannen kerran ylivoimalle. Pedon alivoima toimi jälleen kuitenkin sen verran hyvin, ettei rovaniemeläiset saaneet mitään mainittavaa aikaiseksi. Alivoiman kärsittyään Peto pääsi vuorostaan ylivoimalle, mutta huippupaikkoja ei tälläkään kertaa saatu luotua. Joukkueiden tiiviit alakerrat peittoineen pitivät laukausten määrät minimissään. Kuusi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Pedolle sattui tilanteeseen nähden erittäin huonoon saumaan väärä vaihto. Tämä rangaistus kuitenkin selvitettiin edellisten tapaan tyylillä. Tämän jälkeen alkoi Peto ottamaan riskejä karvaten huomattavasti ylempää. Tästä avautuikin ROKOKOO:lle muutama hyvä paikka, mm. puolittainen läpiajo. Tönö hoiti oman roolinsa kuitenkin edelleen hyvin ja piti oululaisten toiveet elossa. Tilanne alkoi käymään toivottomaksi, kun Iiro komennettiin toistamiseen boxiin viime minuuteilla. Tässä kohtaa Peto otti myös aikalisän ja koitti saada viime hetkille sotasuunnitelman aikaan. ROKOKOO ei hirveästi hakenut ratkaisevaa maalia, ja Peto saikin karvattua pallon muutamaan kertaan itselleen alivoimalla. Tässä vaiheessa Tönö juoksutettiin vaihtoaitioon ja haettiin tasoitusta väkisin. Loppusekunneilla Peto loikin vielä yhden hyvän tilanteen, mutta maali jäi tekemättä ja summeri lopetti Pedon pyristelyn.

ROKOKOO otti näin 1-0 -voiton tiiviin ja viisaan pelaamisensa ansiosta. Joukkue pelasi fyysistä ja tiivistä peliä, jolla se sai pidettyä Pedon pois maalipaikoilta. Nähtäväksi jää, miten joukkue pärjää kolmosessa tuolla taktiikalla. Hyviä maalipaikkoja joukkue ei juurikaan luonut, mutta tiivis oman alueen pelaaminen voi siivittää joukkueen menestykseen. Tuomaritoiminta oli ottelussa parempaa kuin kertaakaan kuluneella kaudella. Karvaustilanteiden susikädet ja estämiset kitkettiin hyvin pois ja rangaistuksen tulivat pääasiassa aiheellisista rikkeistä. Tällainen tuomaritoiminta vaadittaisiin jokaiselle sarjatasolle, mutta se ei taida olla ainakaan vielä mahdollista.

Pedon kausi päättyi valitettavasti pettymykseen. Joukkue sai pelinsä toimimaan melko hyvin jo ennen joulua, mutta sarjan kahtia-jako oli sen verran armoton, että vaikka Peto jäikin pisteissä viime kauden suorituksestaan vain 2 tasapelin päähän, sijoitus putosi peräti neljä sijaa. Viime kauden pistemäärällä oltaisiin jääty tällä kaudella tälle samalle sijalle eli kahdeksanneksi. Joukkueen omanpään pelaaminen oli suhteellisen hyvää koko kauden, sillä maalierokin jäi muutaman pykälän plussan puolelle. Maalinteko oli joukkueelle tervanjuontia koko kauden ja tähän tarvitaankin jatkossa parannusta menestymistä varten. Yksi syy joukkueen vaisuun esitykseen kauden aikana saattoi olla suuri vaihtuvuus, sillä ainoastaan Kertsi kykyni pelaamaan kauden kaikissa 19 ottelussa. Kokoonpanot elivät näin useasti ja harmonista kokoonpanoa oli vaikea etsiä. Pedon tulevaisuus ja kokoonpano ratkennee kesän aikana, jolloin pelaajien motivaatio, työt ja kuntoutuminen selkeytyvät. Peto toivottaa ROKOKOO:lle onnea kolmoseen ja muillekin hyvät kesät!

1.Erä

08.14 ROKOKOO 2min Pesälä (Kiinnipitäminen)
10.43 Peto 2min Kettunen (Vaarallinen peli)
13.33 1-0 Kaijala
14.34 ROKOKOO 2min Pesälä (Estäminen)

2.Erä

28.06 Peto 2min Saranpää (Mailaan lyöminen tai potkaiseminen)

3.Erä

33.16 Peto 2min Aaltonen (Vaarallinen peli)
36.46 ROKOKOO 2min Latvakoski (Mailaan lyöminen tai potkaiseminen)
39.28 Peto 2min (Junttila) (Väärä vaihto)
43.05 Peto 2min Kettunen (Estäminen)
43.05 Peto Aikalisä

Myllyojan Sanomien tähdet:

*** Tönö
** Kertsi
* Lasse

Kokoonpanot ROKOKOO-pelissä:

Ela-Tiki-Antti

Tommi-Lasse

Kertsi-Iiro-Esa

Jari-Vellu

Varalla: AP, Lennu

Tönö (Mafre)

Valmennus: Rane, Pete

Mainokset

Kommentit»

1. SBT Peto - syyskuu 4, 2012

[…] – SBT Peto     1-0 Tykkää tästä:TykkääOle ensimmäinen, joka tykkää […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: