jump to navigation

Sarja-avauksesta tappio ja voitto syyskuu 30, 2012

Posted by sbtpeto in Uutiset.
trackback

Kausi 2012-2013 Pohjois-Suomen IV-divisioonassa alkoi viikonloppuna Oulun Nallisportissa. Peto sai vastaansa avausottelussa SBC Levin, joka voitti petolaiset maalein 3-1, sekä SSRA III:m, jonka Peto kaatoi maalein 7-4.Avausotteluun Peto lähti vain kahdeksalla kenttäpelaajalla. Pelitaktiikka luotiinkin tämän pohjalta ja turhat säntäilyt yritettiin välttää, jotta hyvässä lihassa oleva pelaajisto jaksoi painaa ohkaisella materiaalilla päivän molemmat pelit.

Ottelun alku oli pienoista hakemista molemmilta joukkueilta. Levi pääsi heti alkuun ylivoimalle, kun uutta pelityyliään sisäänajanut Ile taklasi itsensä boxiin. Maalia ei tilanteesta kuitenkaan syntynyt. Tilanteet olivat kortilla, mutta muutama kokeilulaukaus toki nähtiin molemmilta joukkueilta. Ensimmäinen huippupaikka syntyi Pedolle, kun Tiki pääsi kääntymään puolittaiseen läpiajoon, mutta ratkaisu jäi hieman pehmoiseksi. Kymmenen minuutin kohdalla Peto pääsi kokeilemaan kauden ensimmäistä ylivoimaansa. Pallo liikkui nopeasti useamman kerran viivaan Ilelle, joka pamautti muutaman komean kudin, mutta ylärimaa lähemmäs ei Petokaan erässä päässyt. Erä oli hienoisti Levin painostustusta, mutta Tönö otti kaiken tarpeellisen kiinni.

Toinen erä käynnistyi vauhdikkaasti, kun Levi loi heti alkusekunneilla loistavan paikan, mutta maalit jäivät edelleen odottamaan itseään. Ottelu eteni jatkossakin varovaisena, eikä kumpikaan saanut huippuvaarallisia paikkoja. Molempien joukkueiden maalivahdit olivat myös hyvässä iskussa. Ottelun avausmaalin iski pelin puolivälissä Levi, kun kakkosketjun merkkauspeli petti, ja Turpeenniemi siirsi leviläiset johtoon. Erän loppusekunneilla Peto loi hyvän hässäkän maalille, josta ensin Esa pääsi koittamaan ja riparia kärkkynyt Pete pääsi vielä laukomaan, mutta toiselle erätauolle mentiin Levin 1-0 -johdossa.

Kolmanteen erään koitettiin lähteä hakemaan aktiivisemmin tasoitusta. Heti erän avausminuutilla hyvän pelin urakoinut Peto-vahvistus, Toni Männistö laukoi pallon ylärimaan. Pallo putosi siitä maaliviivalle ja aktiivisimmat katsojat totesivat pallon olleen maalissa. Tuomaristo ei maaliksi tilannetta kuitenkaan tuominnut ja heti perään ensin Tönö otti maalillaan estämisjäähyn ja heti perään Ile komennettiin hieman helposti kaksiminuuttiselle. Myös Levin pelaaja sai seuraavalla minuutilla jäähyn, joten molemmat pelasivat hetken vajaalla. Levi sai 4vs3 -ylivoimallaan pallon tolppaan, mutta ei tämän lähemmäksi maalia. Muutama minuutti tästä ja Tiki sai hyvän paikan, mutta maalinteko ontui edelleen. Erän tullessa puoleen väliin Antti ajettiin selästä puolustusalueella ja tästä seurauksena Peto aikalisä ja ylivoima. Jälleen pallo liikkui mallikkaasti ja lopulta kuparinen rikkoutui, kun Ile tarjoili poikkikentän Tikille, joka laukoi suhteellisen kaukaa matalan kaaliperhosen verkon perälle. Tästä pari minuuttia eteenpäin ja Iiro pääsi maalipaikkaan, mutta leviläispuolustus kaatoi miehen. Tuomaristo ei tästä piitannut ja vastahyökkäyksestä Tiuraniemi iski Levin jälleen johtoon. Tähn maaliin katkesi Pedon selkäranka ja hetkeä myöhemmin Tonille kaksiminuuttinen estämisestä ja Turpeenniemi tälläsi illan toisen maalinsa ja loppulukemat 3-1.

Ottelussa Pedon harvoja onnistujia olivat ehdottomasti hyvän pelin pelannut Tönö, sekä pakkipari Ile-Toni, joka pelasi lähes koko ottelun.

1.Erä

02.19 Peto Heikkinen I 2min Vaarallinen peli
10.14 Levi Vierelä 2min Korkea maila

2.Erä

27.04 1-0 Turpeenniemi (Alaluusua)

3.Erä

31.28 Peto Heikkinen J 2min Estäminen
32.01 Peto Heikkinen I 2min Vaarallinen peli
33.33 Levi Sorjanen 2min Maasta pelaaminen
36.59 Levi Tiuraniemi 2min Vaarallinen peli
36.59 Peto Aikalisä
37.52 1-1 Yrttiaho ( Heikkinen I) YV
39.55 2-1 Tiuraniemi (Autioniemi M)
41.24 Peto Männistö 2min Estäminen
42.05 3-1 Turpeenniemi (Alaluusua) YV

Myllyojan Sanomien tähdet:

*** Heikkinen J

**Männistö

* Yrttiaho (1+0)

Kokoonpanot SBC Levi -pelissä:

Tiki-Pete-Iiro
Kertsi-Antti-Esa

Toni-Ile

Tönö (Pasi)

Koutsi: Rane

Toisessa ottelussa vastaan tullut SSRA III oli jo pelannut kauden avausottelunsa tappiollisesti niinikään. Otteluun tehtiin muutama muutos avausottelusta: Tönö komennettiin vaihtopenkiltä kakkosketjun oikeaan laitaan, Pasi uransa avausotteluun maaliin, Esa Antin paikalle sentteriksi ja Antti kolmanneksi pakiksi, jotta pakistoon saataisiin liikkuvuutta.

Peto iski ottelun avausmaalin kahden minuutin kohdalla, kun Iiro ohjasi komeasti ilmasta Tonin laukauksen maaliin. Seuraavassa vaihdossa SSRA näytti taitojaan näppärän kuvion muodossa, mutta maalia se ei vielä tuottanut. Erän puolivälin tienoolla SSRA tasoitti, kun Ville Keränen tarjoili maalin takaa hienon syötön etukulmalle, josta Latvalehto tasoitti pelin. Muutama minuutti eteenpäin ja vieraat siirtyivät johtoon, kun kakkosketjun miesvartiointi petti pahasti omalla alueella. Erän viimeinen minuutti muutti pelin kulkua: Ensin Tikin näppärä syöttö tavoitti Peten, joka survaisi pelin tasoihin. Hetkeä myöhemmin Ile laukoi pallon maaliin, mutta tuomaristo hylkäsi tämän, koska Kertsi ajeli SSRA-veskan samaan aikaan pystyyn. Tästä vain muutama sekunti ja Esa tälläsi upean kuvion päätteeksi Pedon erätaukojohtoon maalein 3-2.

Toisen erän alkuun Peto iski ykkösketjun voimin: Tikin lähes kaksimetrinen lätty tavoitti Peten maalin edestä, joka jatkoi pallon puolivahingossa takatolpalle, josta Iiro iski illan toisen maalinsa lähes tyhjään rysään. Pari minuuttia tästä ja Peto siirtyi 5-2 -johtoon, kun Antti käänsi peliä nopeasti Petelle, joka pääsi nokikkain SSRA-veskan kanssa. Tyylikäs harhautus rystylle ja pallo reppuun. Peli vaikutti jo vähitellen ratkenneelta. Seuraavassa vaihdossa Tönö tuhri elämänsä tilaisuuden, kun Antti antoi upean poikkisyötön noin puoleentoista metriin, josta Tönö herrasmiehenä nokitti ja kiskaisi kaksi metriä ohi maalin. Minuutti tästä ja SSRA kavensi 5-3:n ja vieraat piristyivät hieman. Seuraavassa vaihdossa SSRA-pelaaja läpiajoon, mutta tolppa pelasti tällä kertaa Pedon. Erän loppupuolella Tiki pääsi puttaamaan tyhjään maaliin 6-3 -lukemat Ilen hienon syötön päätteeksi. SSRA loi vielä hyvän paikan, mutta Pasi maalillaan torjui tämän hienosti. Näin kolmanteen erään lähdettiin Pedon kolmen maalin johdossa.

Erä alkoi jäähyjen merkissä, kun molemmat joukkueet joutuivat vajaalukuisiksi. Tuomaristo päätti tasoittaa voimasuhteita ja antoi erittäin helpon estämisjäähyn Tonille. Peto kesti alivoimat ja heti täysilukuiseksi tultuaan se iskikin 7-3 -maalin, kun Tönö pelasi hyvän seinän Ilelle, joka vihdoinkin osui myös maaliin. Seuraava hyökkäys ja Peteä rikottiin maalintekotilanteessa. Iiro laukomaan rankkaria, mutta tällä kertaa vastassa onkin maalivahti eikä puoleen kenttään syksyvä Heikkisen suvun ihmelapsi. Iiron harhautus ei purrut SSRA-maalivahtiin, joten hattutemppu jäi täydentämättä. Myöskään tästä seurannut ylivoima ei tuottanut tulosta. Viime minuuteilla kenttämestarin erikoinen antoi vielä SSRA:lle saumat nousuun, mutta Pasi kesti jälleen tilanteen. Hiltus-kaksikko kavensi vielä loppunumerot 7-4:n  Peto-viisikon seistessä toimettomina. SSRA loi vielä yhden avopaikan, mutta viimeistely ontui jälleen.

Peto oli ottelussa kokemuksensa ja paremman viimeistelyn ansiosta selkeästi parempi. SSRA:n oman alueen työskentely oli heikohkoa ja Peto saikin rauhassa tehdä tarvittavat maalit. Pedon leiristä kaikki saivat puhtaat paperit ja parhaimmistoa olivat joukkueen kokeneimmat ja painavimmat herrat. Myös Pasi maalillaan oli hyvä . Ottelu oli viihdyttävä ja suhteellisen maalirikas. Pedon kannalta tärkeintä oli saada pistetili auki, jotta apina ei heti kauden alussa ala kertymään pelaajiston niskaan. Seuraava turnaus pelataan 20. 10 Haukiputaalla. Suotavaa olisi, että pelaajisto kasvaisi niihin peleihin.

1.Erä

02.37 1-0 Kettunen (Männistö)
07.48 1-1 Latvalehto (Keränen V)
10.08 1-2 Pykälistö (Hiltunen JP)
14.10 2-2 Parviainen (Yrttiaho)
14.49 3-2 Heiska E (Heikkinen I)

2.Erä

15.29 4-2 Kettunen (Parviainen)
18.01 5-2 Parviainen (Heiska A)
19.02 5-3 Tornberg
27.07 6-3 Yrttiaho (Heikkinen I)

3.Erä

32.04 Peto Heiska E 2min Toistuva väärä pelitapa
32.12 SSRA Pykälistö 2min Mailaan lyöminen tai potkaiseminen
33.07 Peto Männistö 2min Estäminen
35.17 7-3 Heikkinen I (Heikkinen J)
36.06 Peto Kettunen ERL
36.06 SSRA Pykälistö 2min Mailaan lyöminen tai estäminen
41.49 7-4 Hiltunen Ja (Hiltunen JP)

Myllyojan Sanomien tähdet:

*** Parviainen (2+1)

** Heikkinen I (1+2)

* Kettunen (2+0)

Kokoonpanot SSRA III -pelissä:

Tiki-Pete-Iiro
Kertsi-Esa-Tönö

Toni-Ile
Antti

Pasi

Koutsi: Rane

Mainokset

Kommentit»

1. Pisteputkelle jatkoa? « SBT Peto - marraskuu 29, 2012

[…] toisessa pelissä vastaan asettuva SBC Levi aloitti kauden kaatamalla Pedon maalein 3-1. Peli oli molemmilta joukkueilta hieman tunnustelevaa ja sekavaa. Molemmat joukkueet pelasivat […]

2. Kevätkauden avaus « SBT Peto - tammikuu 11, 2013

[…] Kivioja-Kytölä-Pelkonen -kolmikko. Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Pedon 7-4 -voittoon. Ottelu oli maalirikas ja avoimia paikkoja aukesi molemmissa päissä. Lauantain ottelussa se […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: