jump to navigation

Viikonlopun tulos karvas pettymys lokakuu 21, 2012

Posted by sbtpeto in Uutiset.
trackback

SBT Pedon lauantainen matka Haukiputaalle päättyi lopulta suureen pettymykseen, kun joukkue ei kyennyt kasvattamaan pistesaldoaan pisteelläkään. Avausottelussa vastaan asettunut SSRA II oli lopulta etevämpi maalein 8-5. Toisessa ottelussa puolestaan SBT Tornio voitti petolaiset maalein 4-2.

Puhtaalla pelillä avausturnauksesta selvinnyt SSRA II tuli siis vastaan päivän ensimmäisessä ottelussa. Ketjuihin Peto teki muutamia pieniä muutoksia sitten Nallisportin vääntöjen: Esa lunasti paikan kakkosketjun sentterinä ja Marko puolestaan otti saman ketjun oikean laiturin paikan. Jari tuli alakertaan kolmanneksi ukoksi, jolloin pakistoonkin saatiin yksi vaihtomies. Maalilla aloitti Tönö.

Ottelu alkoi heti suhteellisen vauhdikkaasti ja Esa läpsäisi heti ensimmäisessä vaihdossa tolppaan rystysutaisullaan. Pari minuuttia ehdittiin pelata, kun Iiro tarjoili ovelan syötön maalin eteen, josta Tiki viimeisteli varmasti vieraat 0-1 -johtoon. Heti perään Peto alivoimalle, kun Toni jatkoi jäähyputkeaan. Tönö otti alivoimanelikon alla pari varmaa torjuntaa, mutta lopulta SSRA tasoitti ylivoimalla, kun hyökkääjä pujotteli turhan helposti karvaajien ohi tarjoillen poikittaissyötön, josta Holappa pääsi tasoittamaan. Hetkeä myöhemmin Pete pääsi  kokeilemaan vaparitilanteesta, mutta pallo lirui ohi SSRA-maalin. Seuraavassa vaihdossa Marko pääsi maalipaikkaan, mutta veto jälleen ohi maalin. Peli rauhoittui tämän jälkeen muutamaksi minuutiksi keskialueen husimiseksi. SSRA sai erän loppupuolella paineen ja mm. rima pelasti petolaiset. Lopulta oman alueen pallonmenetyksestä SSRA tuikkasi 2-1 -johdon. Heti perään seuraavassa vaihdossa Peto kuitenkin tasoitti, kun Toni laukoi komean kantin takakulmaan tolpan kautta verkon perukoille. Hetki tästä ja Tiki laukoi tulisesti, mutta vain sivuverkkoon. Viimeisellä minuutilla Peto vielä loi parikin paikkaa, mutta maalit jäivät uupumaan ja tauolle mentiin näin ollen 2-2 -tilanteesta. Erä oli vauhdikas ja molemmissa päissä nähtiin muutamia hyviä paikkoja maalien lisäksi.

Toisen erän alku todisti salibandyn nopeatempoisuuden, kun hävityn aloituksen jälkeen Kertsi karvasi neljässä sekunnissa pallon omille ja laukoikin hyvin, tuloksetta. Heti perään SSRA siirtyi 3-2- johtoon komealla laukauksella etuyläseen nopean puolenvaihdon jälkeen. SSRA kasvatti pari minuuttia myöhemmin etumatkaansa jo kahteen maaliin. Viisi minuuttia oli taulussa toista erää, kun Tiki jälleen koitti ilman toivottua tulosta. Heti perään Peto kuitenkin kavensi, kun Kertsi avasi kauden maalitilinsä nopeuttaan hyväksi käyttäen. Peto jatkoi painettaan ja Jari paukutti maalikehikkoon seuraavassa vaihdossa. SSRA sai ylivoimalla tilaisuuden lähteä karkumatkalle, kun Pete nappasi korkeasta mailastaan kakkosen. Kotijoukkueen ylivoima oli kuitenkin tehotonta. Seuraavat minuutit peli lainehti keskialueella, kun molemmat joukkueet koittivat pitää oman alueensa tiiviinä ja virheet minimissään. Erän loppupuolella Peto teki muutamia karmeita oman alueen virheitä ja lopulta SSRA iski 5-3 -maalin melkoisen sähläyksen päätteeksi: Peto lähti nopeaan vastahyökkäykseen, mutta nousu katkaistiin tylysti puolessa kentässä. Tästä 3vs1 -ylivoimahyökkäys kotijoukkueelle, joka jollain ihmeellä vielä selvitettiin, mutta jatkotilanteessa surkeasti pelannut Peto-viisikko katsoi aitiopaikalta, kun Keränen tälläsi parin huitaisun päätteeksi pallon maalin kattoon. Tässä kohtaa alkoi myös vieraiden kuumeneminen ilmenemään katsomoonkin asti. Suu oli toki käynyt jo jonkin verran aiemminkin. Pete pääsi ennen seuraavaa alivoimaa (protestoiminen) koittamaan hyvältä tontilta, mutta pallo suuntautui kuviteltuihin puolapuihin. SSRA loi ylivoimalla muutaman hyvän tontin, mutta Tönö ja onni pelasti Pedon suuremmalta tuholta. Kolmanteen erään lähdettiin näin ollen 5-3 -tilanteessa.

Kolmas erä ja peli oli ratketa heti erän alussa, kun SSRA loi avopaikan. Peto kuitenkin selvisi tästä vielä, mutta viiden minuutin kohdalla SSRA iski 6-3 helposti, kun Peto-maalin edustalla oli ainoastaan kotijoukkueen pelaaja. Heti perään Peto loi hyvää vastahyökkäystä, joka katkaistiin selvällä rikkeellä, mutta tuomaristo ei jostain syystä tilannetta noteerannut. Erän puolivälissä Peto kavensi eron kahteen maaliin, kun Ile laukoi niukasti ohi maalin. Pallo päädyn kautta takatolpalle, josta Esa sijoitti kavennuksen varmasti. Pedon riskinomainen hyökkääminen alkoi lopulta näkymään myös karmeina virheinä, ja lopulta SSRA iski ns. niskalaukauksen 7-4:n muutama minuutti Esan kavennuksen jälkeen. Peto pääsi koittamaan viimeisellä vitosella ylivoimallakin, mutta sen toiminta oli erittäin heikkoa. Jari pääsi hienon syötön päätteeksi kokeilemaan tyhjänä ammottaneeseen maaliin, mutta veto suuntautui ohi maalin. Ottelun loppupuolella suutaan useaan otteeseen soittanut Ile turhautui ja koitti kostaa vastustajalle aiemman tilanteen typerällä tavalla, josta tuomaristo antoi oikeutetun viisiminuuttisen. Ylivoimalla pelannut SSRA otti kuitenkin heti perään rangaistuksen, kun kokenut Laukko kuumeni niinikään aiemmasta tilanteesta. Peto kavensi yhdellä kauden komeimmista laukauksista, kun Tiki laukoi suhteellisen kaukaa pienestä poikittaissyötöstä 2-3 tolpan kautta pallon etuyläseen. Varmuutta pallon menosta maaliin ei tosin taida olla kenelläkään, mutta tuomaristo päätti hyväksyä maalin, sen verran komea laukaus oli. SSRA iski vielä Pedon uhkapelin seurauksena loppulukemat 8-5. Valitettavasti myös SSRA:n porukka osoitti typeryytensä tuulettaessaan maalia vitosen napanneen Ilen nenän edessä. Tästä lapsellisuudesta suurimmat syylliset, Holappa ja Vainikainen, ottivat vielä kosmeettiset rangaistukset itselleen.

Ottelu oli valitettavaa molempien joukkueiden pientä kuumenemista lukuunottamatta hyvätasoinen ja vauhdikas. Peto antoi voiton SSRA:lle erittäin huonon oman alueen pelaamisensa takia. Lukuisat virheet seurasivat toinen toistaan ja lopulta tuomarille mussuttaminenkaan ei osoittanut kannattavaksi. SSRA puolusti tiiviisti ja antoi vieraille vähän mahdollisuuksia nousta kolmannessa erässä mukaan peliin. Toisaalta SSRA olisi paremman viimeistelyn turvin voinut tehdä kevyesti 4-7 maalia enemmänkin. Valmennusjohto koitti pienillä kokoonpano-muutoksillakin muuttaa pelin kulkua, mutta hienokseltaan enemmän palloa pitänyt SSRA löysi lääkkeet Pedon pelitapaan.

1.Erä

03.05 0-1Yrttiaho (Kettunen)
04.05 Peto Männistö 2min Estäminen
05.30 1-1 Holappa (Salmela) YV
11.48 2-1 Suominen A
12.25 2-2 Männistö (Heikkinen I)

2.Erä

15.28 3-2 Suominen Te (Keränen)
17.32 4-2 Paso J (Puso K)
20.37 4-3 Keränen (Männistö)
21.28 Peto Parviainen 2min Korkea maila
27.32 5-3 Keränen (Laukko)
28.33 Peto Heiska E 2min Protestoiminen

3.Erä

34.12 6-3 Kämäräinen (Vainikainen)
36.30 6-4 Heiska E (Heikkinen I)
38.40 7-4 Kämäräinen (Saarni)
40.13 SSRA Salmela 2min Estäminen
43.47 Peto Heikkinen I 5min Vaarallinen peli
44.33 SSRA Laukko 2min Vaarallinen peli
44.38 7-5 Yrttiaho (Männistö)
44.49 8-5 Vainikainen (Suominen Te)
44.49 SSRA Holappa 2+10min Epäurheilijamainen käytös
44.49 SSRA Vainikainen 2+10min Epäurheilijamainen käytös

Myllyojan Sanomien tähdet:

*** Männistö (1+2)

** Yrttiaho (2+0)

* Heikkinen I (0+2)

Kokoonpanot SSRA II -pelissä:

Tiki-Pete-Iiro
Kertsi-Esa-Marko

Toni-Ile
Jari

Tönö (Pasi)

Koutsi: Rane

Toiseen peliin Peto muutti kokoonpanoja niin, että Esa ja Ile vaihtoivat paikkoja. Pasi otti vuorostaan paikan Peto-pakiston takana viimeisenä lukkona.

Toisen ottelun ensiminuutit olivat erittäin keskinkertaista peliä, kun kumpikaan joukkue ei päässyt edes kunnon maalipaikkoihin ensimmäisen viisiminuuttisen aikana. Tornio pääsi koittamaan ylivoimalla, kun jo tavaksi muodostunut Tonin kaksiminuuttinen estämisestä tuomittiin pöytäkirjoihin. Tornio loikin yhden hyvän paikan nopean vaparin turvin, mutta huonolla sihdillä läpi ottelun pelannut kotijoukkue ei tilanteesta saanut rikottia kuparista. Erän puolivälin jälkeen Pete pääsi Iiron tarjoilusta koittamaan, mutta ei maalia. Hetki tästä ja pallo pyöri jo Peto-maalin maaliviivalla, mutta Pasi ja kumppanit hoitivat tämän. Erän lopulla peli aukesi molemmilla sen verran, että Tornio sai pari avotonttia, vain laukoakseen pallon ohi maalin. Myös Pedon ykkönen näytti vaarallisuuttaan, kun Tiki-Iiro -kaksikko järjesti hyvän paikan. Heti perään Tiki karvasi Tornion kulmavaparista pallon, mutta kliinisyys oli kateissa myös tässä tilanteessa. Avauserän jälkeen siis maaliton 0-0 -tilanne.

Avauserän lopulla Jarin ottama kaksiminuuttinen jatkui toisen erän alussa täydellä tohinalla. Kertsi pääsi kuitenkin nopean reagoinnin avulla koittamaan alivoimalla vaparitilanteesta. Tornio sai ylivoimalla pallon tolppaan, mutta ei tätä lähemmäs maalia. Ylivoiman jälkeen maali roikkui jälleen ilmassa, mutta Pasi otti kaiken tarpeellisen kiinni. Seuraava tilanne tuli kotijoukkueelle upeasta ideasta, josta syntyi läpiajo. Tästä pallo uudelleen Peto-maalin tolppaan. Lopulta Tornio sai ansaitun maalinsa hetkeä myöhemmin ja siirtyi 1-0 -johtoon. Peto sai mm. ylivoimahyökkäyksen, mutta viimeistely oli edelleen luokatonta. Lopulta tasoitus syntyi, kun Jari toimitti pallon kaukaa maalille, ja Pete lusikoi pelivälineen maaliin. Peto pääsi paremmin peliin mukaan ja Kertsi tarjoili huikean syötön Markolle takatolpalle, jonka ohjaus meni hieman ohi maalin. Sama kaksikko oli muutamaa minuuttia myöhemmin asialla, mutta tulos oli jälleen sama. Kun Peto ei tilanteitaan käyttänyt, iski Tornio 2-1 -maalin. Erän lopulla Tornio otti pelin viivyttämisestä kaksiminuuttisen, mutta Pedon ylivoimasta puuttuu tällä hetkellä juonikkuus tyystin. Toiselle erätauolle torniolaisten 2-1 johdosta.

Kolmannen erän alkuun tolppa pelasti Pedon jälleen. Heti perään Kertsi pääsi koittamaan kahdesta metristä vapaasti, mutta kuti suuntautui saman verran ohi maalin. Peto painosti seuraavat minuutit kovaa ja loi muutaman hyvän tontin, mutta jälleen hallinta päättyi tylysti, kun Tornio iski vastaan tilanteeksi 3-1. Peli rauhoittui muutamaksi minuutiksi ja Tornio loi hyvän paikan poikittaissyötöstä, jonka Pasi torjui mainiosti. Marko pääsi hetkeä myöhemmin jälleen avopaikkaan, mutta pelaamattomuus näkyi vielä viimeistelyssä. Tiki- Pete -kaksikko järjesteli hienon paikan seinäsyötöillä, mutta torniolaisten kahden maalin johto säilyi. Lopullinen ratkaisu syntyi erän puolivälissä, kun Tornio iski pienehköstä kulmasta hieman halvalla 4-1 -maalin. Pasi osoitti heti perään tasonsa ottamalla loistavan torjunnan. Peto lisäsi hyökkäämiseensä vielä viimeisen pykälän viimeisiksi minuuteiksi. Ensin Tonin upea nosto veskarin yli hylättiin, mutta heti perään Ile tälläsi rystyltä kavennuksen. Lopussa ei enää maalia nähty, vaikka Tornion pelaaja pääsi jopa läpiajoon.

Näin pisteet jäivät Torniolle ja Peto jäi lauantailta tyystin pisteittä. Pelaamattomuus ja vähäinen treenaaminen näkyi tässäkin ottelussa Pedon otteissa. Paljon on joukkueella työtä edessä, mikäli se meinaa hinata itsensä vielä lohkon kärkeen. Seuraava turnaus pelataan kuukauden kuluttua Rovaniemellä.

1.Erä

04.40 Peto Männistö 2min Mailaan lyöminen tai potkaiseminen
14.42 Peto Tikkanen 2min Mailaan lyöminen tai potkaiseminen

2.Erä

18.42 1-0 Mäkikallio (Heiskanen)
23.00 1-1 Parviainen (Tikkanen)
26.27 2-1 Kuure (Kanto)
28.22 Tornio Moilanen 2min Pelin viivyttäminen

3.Erä

34.05 3-1 Kanto (Mäkikallio)
38.41 4-1 Hookana (Rantajärvi)
42.11 4-2 Heikkinen I (Keränen)

Myllyojan Sanomien tähdet:

*** Hintsala

**Parviainen (1+0)

* Yrttiaho

Kokoonpanot SBT Tornio -pelissä:

Iiro-Pete-Tiki
Kertsi-Ile-Marko

Toni-Ile
Esa

Pasi (Tönö)

Koutsi: Rane

Mainokset

Kommentit»

1. Kevätkauden avaus « SBT Peto - tammikuu 11, 2013

[…] tarjoaa mm. Holappa-Vainikainen -kaksikko. Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi 8-5 ankkalaisten voittoon. Joukkue oli selkeästi Petoa parempi ja ansaitsikin voiton. Jatulissa pelatussa pelissä Pedon […]

2. Taas mennään! « SBT Peto - helmikuu 14, 2013

[…] ensimmäinen kohtaaminen käytiin lokakuussa Jatulissa, jossa torniolaiset olivat parempia maalein 4-2. Ottelu oli erittäin tasaista puurtamista, jossa Peto roikkui pitkälle kolmanteen erään […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: