jump to navigation

Voitto ja tasapeli kotiintuomisina marraskuu 18, 2012

Posted by sbtpeto in Uutiset.
trackback

SBT Peto alkaa löytämään vähitellen alkukaudesta kadoksissa olleen pelivireensä. Lauantain avausottelussa Rovaniemellä vastassa ollut OuTa joutui toteamaan petolaiset paremmakseen maalein 4-2. Toisessa pelissä vastaan asettunut SC Kaatajat puristivat melkoisen hurlumhei-pelin päätteeksi pisteen lopputuloksella 5-5. Pelistä ei valitettavasti jäänyt miltään osin positiivinen kuva useiden eri tilanteiden vuoksi.

Avausotteluun Peto lähti siis koko rosterinsa voimalla. Ketjuja muotoiltiin Haukiputaan pohjanoteerauksen jälkeen uuteen uskoon: Lennu otti vasemman laiturin paikan Peten ja Tikin viereltä ja Iiro puolestaan sentterin paikan Kertsin ja Markon välistä. Antti pelasi Jarin parina pakkina ja Ile-Toni -kaksikko hoiti toisen pakkiparin. Esa aloitti ylimääräisenä hyökkääjänä. OuTaa vastaan maalinsuulle komennettiin Pasi.

Ottelun alkuminuutit Peto keskittyi saamaan peruspelaamisen kuntoon helposta syötöistä lähtien ja suurimmat hienoudet puuttuivat pelistä. Ottelun avausmaalin iski OuTa, kun suht kaukaa lähtenyt laukaus pomppi onnekkaasti Peto-rysään. Peto loi muutamia puolittaisia paikkoja, mutta parhaille vetosektoreille ei joukkue vielä avauserässä kunnolla päässyt. Lähimpänä maalia oli Ile, jonka viivalaaki putosi maalin katolle. Erän loppuminuuteilla Peto pääsi ensimmäisen kerran ylivoimalle. Pallo liikkui mallikkaasti useampaan kertaan, mutta niin Ilen kuin useampaan kertaan kokeilemaan päässeen Tonin laukaukset eivät tuottaneet tulosta. Maalivahdit pelasivat molemmissa päissä perusvarman erän.

Toisen erän alkuun Peto loi muutamankin hyvän mylläkän ja lopulta kaukaa annetun vaparin seurauksena Peto tasoitti, kun Ile tarjosi sivulle Tonille, jonka komea kuti upposi yläkulmaan. Tilannetta edesauttoi myös yhteensä reilun 250 kilon punnukset maalin edessä. Viisi minuuttia eteenpäin ja Peto iski uudelleen. Iiro sai pallon Kertsiltä ja nousi kulmasta laukoen nopeasti etukulmaan. Hetken odottelun jälkeen pallo putosi maaliin veskarin jähmetyttyä patsaaksi tolpan juureen. Jälleen muutaman minuutti ja peli oli jo 1-3. Kertsi pudotti kulmasta Ilelle viivaan, jonka matala kaaliperhonen yllätti kovassa maskissa olleen OuTa-veskarin. Myös OuTa sai useita myllälöitä Peto-alueelle, mutta tiivis viisikkopuolustus piti pyörimisen kulmassa ja maalintekotonteille ei kotijoukkueella ollut asiaa. Ja kun laukauksia ei paremmilta paikoilta tullut, koitti OuTa kaukaa vuorostaan. Pasi oli maalissa kuitenkin hereillä ja otti kaiken tarvittavan. Peto koki erän alkupuolella valitettavan loukkaantumisen, kun Antin nilkka otti sen verran osumaa, ettei hän pystynyt jatkamaan peliä. Tässä kohtaa Esa otti veljensä paikan pakistossa.

Kolmas erä ja Pedon tarkoitus oli pitää tempo ja oma peli-ilme samanlaisena kuin kaksi ensimmäistäkin erää. Erä oli erittäin tasainen eikä kumpikaan joukkue päässyt kunnon maalipaikoille. Ne vähäiset paikat, mitä Peto sai, vedot tai syötöt epäonnistuivat ja tilanteet kuivuivat kasaan. Pedon avauspelaaminen oli välillä hankalaa, kun pelättiin keskialueen menetyksiä, mutta näissä tilanteissa pakisto nousi hyvin pallon kanssa, jolloin tila aukesi useasti hyökkääjille. Lopulta vajaa neljä minuuttia ennen loppua OuTa pääsi kaventamaan halvalla tavalla, kun Peto lähti keskialueella kääntämään peliä ja leikkaamaan ristiin. Laiturit törmäsivät toisiinsa ja OuTa nappasi pallon ja laukoi nopeasti alakulmaan kavennuksen. Heti seuraavasta aloituksesta Peto iski kuitenkin uudelleen kahden maalin eron, kun Esa huitoi pallon maalille, josta Marko ohjasi pelivälineen OuTan maaliin. Lopussa Pete otti vielä kiintiöjäähyn mailaan lyömisestä ja OuTa pääsi kokeilemaan 6-4 -vastaan. Erikoistilanne ei kuitenkaan tuonut tulosta ja näin Peto otti tärkeän 4-2 -voiton erittäin kurinalaisen viisikkopelin tuloksena. Ennen peliä sovittuja teesejä noudatettiin tarpeeksi hyvin ja toki hieman onnellakin iskettiin tarvittavat maalit. Joka tapauksessa tästä oli hyvä lähteä illan toiseen peliin.

1.Erä

07.15 1-0 Sihvonen (Tuovinen)
12.11 OuTa Mäkiniemi 2min (Vaarallinen peli)

2.Erä

18.52 1-1 Männistö (Heikkinen I)
23.47 1-2 Kettunen (Keränen)
26.31 1-3 Heikkinen I (Keränen)

3.Erä

41.55 2-3 Heinonen (Kilpivaara)
42.05 2-4 Lehtinen (Heiska E)
43.27 OuTa Aikalisä
44.23 Peto Parviainen 2min (Mailaan lyöminen tai potkaiseminen)

Myllyojan Sanomien tähdet:

*** Heikkinen I (1+1)

** Hintsala

* Männistö (1+0)

Kokoonpanot OuTa -pelissä:

Lennu-Pete-Tiki
Kertsi-Iiro-Marko/Esa

Toni-Ile
Jari-Antti

Pasi (Tönö)

Koutsi: Rane

Toiseen otteluun koitettiin panostaa liikkeeseen, sillä Kaatajilla oli ottelussa vain kahdeksan kenttäpelaajaa. Tönö istutettiin maaliin ja Antin pelikyvyttömyys johti siihen, että Esa vakiinnutettiin pakiksi. Muutoin kokoonpanot pysyivät muuttumattomina.

Ottelun ensimmäiset vaihdot olivat Pedon pallonhallintaa ja joukkue loikin muutaman puolittaisen paikan, mutta rovaniemeläisten pakisto ja veskari blokkasivat nämä paikat. Pöytäkirjoihin vieraiksi merkattu Kaatajat pääsivät ensimmäisen kerran ylivoimalle, kun lähes kaikessa mukana ollut Kertsi otti jatkuvasta väärästä pelitavasta johtuneen rangaistuksen. Ylivoimaa ehti kulua vain puoli minuuttia, kun surkea alivoimanelikon kommunikointi johti siihen, että Mika Kauttiolle annettiin tilaa laukoa täysin vapaasti, mistä herra kiitti ja rykäisi pallon ylähyllylle. Hetki eteenpäin ja vieraat pääsivät uudelleen ylivoimalle. Tällä kertaa Ilen vuoro istua boksissa hieman kyseenalaisen vihellyksen päätteeksi. Tällä kertaa alivoima hoiti hommansa ja heti alivoiman päätyttyä Kertsi tasoitti Iiron passauksesta. Tämän jälkeen Peto sai pelinsä toimimaan samalla tavalla, kun ottelun alussa. Joukkue loi avauserän loppupuolella useita huikeita avopaikkoja, joista mm. Esa, Tiki, Ile ja Lennu pääsivät erinomaisiin paikkoihin, mutta laukaukset eivät päätyneet maalipuiden väliin. Lopulta erän lopulla Kertsi käänsi nopeasti peliä ja pelasi Tikin yksin tyhjän maalin kanssa. Tiki kuljetti pallon maaliin pelimiehen elkein kävelyvauhdilla. Toiseen erään lähdettiin siis 2-1 -tilanteessa. Erä oli melko selkeää Pedon hallintaa, mutta surkea viimeistely piti vieraat vielä pelissä mukana.

Toisen erän alkuun Kaatajat pääsivät tasoittamaan pelin Pedon huonon omanpään pelaamisen seurauksena. Heti perään Peto iski: Tiki-Lennu -syöttely kulmassa tuotti sen verran tilaa, että Lennu passasi maalin takaa Petelle, joka tälläsi pallon varmasti verkkoon. Seuraavassa vaihdossa Marko nousi keskeltä jalalla ja laukoi suhteellisen helposti pallon maaliin ja Pedon kahden maalin karkumatkalle. Peli jouduttiin keskeyttämään hetkeksi, kun Kaatajien pelaaja hieman jopa kamppaamalla kaadettiin Peto-alueella. Tuomari ei tässä kuitenkaan rikettä nähnyt. Kyseinen Kaatajien pelaaja loukkasi tilanteessa naamansa sen verran pahasti, että ambulanssi päätettiin soittaa paikalle. Viimeistään tässä kohtaa jo tilannetta edeltänyt pieni petolaisten sekoilu paheni äärimmilleen. Palloa kuskattiin itsekkäästi eikä yhteispelistä ollut enää mitään tietoa. Virheet kertautuivat jatkuvasti ja Kaatajat ottivat peliä haltuunsa. Ainoastaan Tönön hyvät torjunnat piti Pedon johdossa. Erän loppuminuutit kuitenkin olivat liikaa: Tiki kopautti hieman Kaatajien pakin mailaa, kun tämä leikkasi yllättäen eteen. Tästä tuomari puhalsi jo melko kyseenalaisen jäähyn, joka kuumensi Peto-penkkiä. Siirretty rangaistus puhallettiin täytäntöön, kun vieraiden pelaaja torppasi Tönön maalinsuulta. Tästä Ile antoi kostoksi poikkarin, josta tuomari antoi vielä toisen rangaistuksen  Pedolle. Tämä kuumensi kotijoukkueen pelaajistoa entisestään. Kieltämättä pelisilmää ei tässä tilanteessa tuomareilta löytynyt. Erän viimeisellä minuutilla Kaatajat lopulta onnistui kahden miehen ylivoimalla, kun erittäin vaarallinen Mika Kauttio laukoi pienehköstä kulmasta kavennuksen. Maalia edelsi erittäin intensiivinen pyöritys, jota Peto ei saanut kunnolla poikki. Näin kolmanteen erään lähdettiin 4-3 -johdossa.

Kolmas erä aika pitkälti hurlumheita. Molemmat saivat puolittaisia paikkoja useita, mutta maalivahdit hoitivat hommansa tyylillä. Kaatajat saivat parhaat paikkansa läpi ottelun loistavia avauksia nakelleen Pasman heitoista. Peto ei tähän löytänyt keinoa, vaan jokainen heitto oli vaarallinen.Toisaalta Peto pystyi pitämään muutoin Kaatajien pelinrakentelun kurissa. Osasyy saattoi olla myös se, että Kaatajat pelasivat enää seitsemällä pelaajalla pelin toisen puoliskon ja heidän liike alkoi loppumaan. Peto ei kuitenkaan saanut tarvittavaa viidettä osumaa, mikä olisi varmaankin katkaissut rovaniemeläisten kirin. Lopulta koko kolmannenkin erän kuumana käynyt Peto joutui ottamaan aikalisän reilut viisi minuuttia ennen ottelun loppua, kun Kaatajat nousivat jo tasoihin. Heti seuraava aloitus ja Peto rakenteli laukauksen Pasman maalille, joka jälleen avasi pitkällä heitolla. Heitto napsahti täydellisesti Kinnusen lapaan, joka ujutti juuri ja juuri pallon ohi vastaan tulleen Tönön. Yhtäkkiä Peto olikin takaa-ajo -asemassa. Joukkue osoitti kuitenkin selkärankaa, sillä Ile nousi keskeltä komeasti ja laukoi pallon taka-alaseen vain puoli minuuttia Kaatajien johtomaalista. Ottelua oli jäljellä vajaat neljä minuuttia, kun Ile sai illan kolmannen kakkosensa, kun hän esti jalalla vastustajan ohipääsyn. Peto pelasi kurinalaista alivoimaa, kunnes saatiin ehkä ottelun naurettavin tapaus: Tiki lähti kulmaa kohti karvaamaan selin kentällepäin pelannutta Kaataja-pelaajaa. Vastustaja löi yhtäkkiä liinat kiinni kalastaen kontaktin, jota ei tuossa tilanteessa enää voinut välttää. Vaikka vastustaja olikin 2-3 päätä pitempi, niin mies tuli korkealta ja kovaa heittäytyen kenttään ”ai”- huudon siivittämänä, joka kuului jo ennen kontaktia! Tähän miinaan nuori tuomari meni heittämällä ja komensi Tikin boksiin. Tästä järkyttävästä filmistä olisi ehdottomasti pitänyt antaa myös kaksiminuuttinen tai vastaavasti jättää jäähyt viheltämättä, mutta melkoinen vääryys tässäkin tilanteessa kohdattiin. Peto sisuuntui kuitenkin sen verran, että piti alivoiman hyvän syöttöreittien estämisen ansiosta. Kun Kaatajat eivät suoria syöttölaukauksia saanut, he kokeilivat kauempaa, jotka Tönö otti loistavasti kerta toisensa jälkeen. Viimeisellä minuutilla Peto pyöritti hirmuisesti ympäri Kaatajien maalia, mutta loistavatkin vetopaikat kuivuivat pallon pomppimisiin ja näin pisteet jaettiin maalein 5-5.

Ottelu oli kaikinpuolin puhdasta peliä, eikä pelillisiä törkeyksiä nähty. Summerin soitua turhautuneisuus paistoi jokaisen petolaisen naamalla. Ile paiskasi mailansa kenttään ja laukoi harkitsemattomia kommentteja ja näistä tuomari päätti lopulta antaa herralle vielä 5+20 minuuttisen ja törkeän ottelurangaistuksen. Myös jatkoseuraamuksia lienee tulossa. Valitettavia tilanteita, mutta ei tämä yksipuolista touhua ollut. Myös tuomareilta olisi tarvittu suoraselkäisyyttä ja viheltää toiseenkin suuntaan muutaman rangaistuksen, sillä aihetta oli ihan yhtälailla rangaistuksiin. Peto ei päässyt pelaamaan enää omaa peliään toisen erän alun jälkeen vaan Kaatajat onnistuivat lähes täydellisesti kuumentamaan (tuomarienkin avulla) petolaiset. Näin he saivat neppailla ylivoimalla seisoviltaan, kun liike alkoi vähentyä. Tämä vain ruokki tempperamenttia lisää lopulta reilun minuutin loppurutistus ei riittänyt täyteen pistepottiin.

Joka tapauksessa Peto sai viimein peliään toimimaan ja olikin molemmissa peleissä hyvillä viisikoilla liikkeellä. Tiivis joukkuepuolustus edesauttoivat pelaamista ja jatkossakin on odotettavissa voittoja lauantain kokonaisuuden kaltaisella suorittamisella. Seuraava turnaus pelataan kahden viikon kuluttua Oulussa.

1.Erä

04.26 Peto Keränen 2min (Toistuva väärä pelitapa)
05.04 0-1 Kauttio Mi (Ahola) YV
06.43 Peto Heikkinen I 2min (Mailaan lyöminen tai potkaiseminen)
08.54 1-1 Keränen (Kettunen)
13.13 2-1 Yrttiaho (Keränen) SR

2.Erä

16.16 2-2 Koivuranta (Kauttio Ma)
17.02 3-2 Parviainen (Aro)
17.55 4-2 Lehtinen (Heikkinen I)
27.45 Peto Yrttiaho 2min (Mailaan lyöminen tai potkaiseminen)
27.45 Peto Heikkinen I 2min (Vaarallinen peli)
29.26 4-3 Kauttio Mi (Koivuranta) YV

3.Erä
39.30 4-4 Koivuranta (Ahola)
39.30 Peto Aikalisä
39.44 4-5 Kinnunen (Pasma)
40.16 5-5 Heikkinen I (Kettunen)
41.03 Peto Heikkinen I 2min (Estäminen)
42.24 Peto Yrttiaho 2min (Vaarallinen peli)
45.00 Peto Heikkinen I 5min (Epäurheilijamainen käytös)
45.00 Peto Heikkinen I 20min (Törkeä ottelurangaistus)

Myllyojan Sanomien tähdet:

*** Heikkinen J

** Keränen (1+1)

* Kettunen (0+2)

Kokoonpanot SC Kaatajat -pelissä:

Lennu-Pete-Tiki
Kertsi-Iiro-Marko

Toni-Ile
Jari-Esa

Tönö (Pasi)

Koutsi: Rane

Mainokset

Kommentit»

1. Taas mennään! « SBT Peto - helmikuu 14, 2013

[…] pelattiin marraskuussa Rovaniemellä, jossa turnausisäntä käänsi tapahtumarikkaan pelin 5-5 -tasapeliksi. Ottelussa Peto loi useita avopaikkoja ensimmäisen puoliskon aikana, mutta onneton viimeistely […]

2. Nousujohteinen kevät! | SBT Peto - helmikuu 28, 2013

[…] ja vaarallisuutta. Peto voitti kauden aiemman kohtaamisen niinikään Rovaniemellä maalein 4-2. Tuossa ottelussa Peto pelasi yhden kauden ehjimmistä peleistään tiiviinä viisikkona. Heikosta […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: