jump to navigation

Paluu arkeen joulukuu 2, 2012

Posted by sbtpeto in Uutiset.
trackback

Rovaniemen turnauksen parempi peli-ilme oli muisto vain, kun Peto otti lukua Nallisportissa käydyssä kauden neljännessä turnauksessa. Päivän ensimmäisessä pelissä sarjakärki höyhensi Pedon maalein 1-6. Toisessa pelissä maalinteko takkusi vielä enemmän ja Levi korjasi pisteet maalein 0-2.

Lähtökohdat olivat mainiot turnaukseen, sillä Peto oli saanut pelijuonesta kiinni muutama viikko sitten napapiirillä. Kokoonpanoissa ei suurempia muutoksia edellisturnaukseen tullut. Ile ei KeLy II -ottelussa saanut pelata, joten Esa otti hänen paikkansa pakistossa. Kun Anttikin kykeni jälleen pelaamaan pienen loukkaantumisen jälkeen, oli Pedolla täsmälleen kaksi kentällistä ukkoja rosterissa.

KeLy otti homman haltuunsa heti ensimmäisessä vaihdossa. Rumaa jälkeä koko alkukauden tehnyt parivaljakko, Södö-Krankka, iski heti alkuun vieraat 0-1 -johtoon. Seuraava vaihto ja Pedon oikea laita vuosi jälleen, kun vuorostaan Kovalainen iski pallon Peto-maaliin. Peto pääsi ensimmäistä kertaa kunnolla hyökkäämään hetkeä myöhemmin, kun Lennu toi pallon alueelle. Jako Tikille, joka pudotti vielä viivaan Tonille, jonka komea laukaus painui ylävillaan. Tämä antoi kotijoukkueelle lisää virtaa ja Peto loikin puolittaisen paikan minuuttia myöhemmin. Sitten otti taas tuomaristo roolia, kun selkeästä pallon osumisesta Tikin mailan varteen vihellettiin käsivirhe. Käteen oli pallolla matkaa parikytä senttiä, joten melko räikeästä virheestä voitaneen puhua. KeLy hieroi palloa hetken aikaa, kunnes laukaus pomppi lopulta Pedon puolustuksen ja maalitolpan kautta sisään. Ei ollut onnikaan Pedon puolella ja tilanne näin jo 1-3, kun erää pelattu vasta alle viisi minuuttia. Erän loppupuolella peli rauhoittui keskialueen neppailuksi. Molemmat loivat puolittaisia paikkoja, mutta maalit jäivät tilanteista tekemättä. Erä oli kuitenkin suhteellisen selkeästi KeLyn hallintaa.

Toisen erän alkuun KeLy sai loistavan paikan iskeä eron jo kolmeen maaliin, mutta Tönö otti ns. highlight-torjunnan. Peto terästäytyi hieman tämän jälkeen, eikä KeLylläkään ollut suurempaa halua vyöryttää lisämaaleja. Peto ei erän edetessä kuitenkaan päässyt parhaille maalintekosektoreille, vaan laukaukset lähtivät suhteellisen kaukaa. Ottelun puolivälin tienoilla KeLy iski 1-4 -maalin, mikä tappoi lopullisesti Pedon taistelun. KeLy pääsi kokeilemaan Tonin kiintiöjäähyn aikana ylivoimallakin, mutta Peto-nelikko hoiti hommansa esimerkillisesti. Erän loppusekunneilla nähtiin Pedon paras tilanne, josta Pete kilautti sivurautaan.

Kolmanteen erään Peto nosti karvaustaan hieman, mutta se ei KeLylle juurikaan tuottanut vaikeuksia, vaan tyylikkäällä pallon siirtelyllä joukkue puhkoi kerta toisensa jälkeen Pedon karvauksen ja rakenteli hyökkäyksiään. Myös vieraiden pelistä oli paras terä kuitenkin kadonnut, joten peli oli melko virkamiesmäistä. Vähän onnekkaillakin liikkeillä ja syötöillä KeLy pääsi iskemään illan viidennen maalinsa erän alkupuolella. Vielä muutama minuutti ennen loppua vieraat iskivät loppunumerot komean poikittaissyötön ja laukauksen päätteeksi.

Peli oli melkoinen pohjanoteeraus Pedolta, sillä joukkue ei pystynyt haastamaan KeLyä alkuunkaan. Puhtaita papereita ei pysty hyvällä tahdollakaan antamaan kenellekkään joukkueesta. Kuten mm. pistepörssi osoitti jo ennen turnausta, olisi Södö (2+1) ja Krankka (2+3) pitänyt saada kuriin. Näin ei tehty ja kaverit iskivät pelin hyvissä ajoin pakettiin.

1.Erä

00.53 0-1 Södö (Krankka J)
1.44 0-2 Kovalainen (Markuksela)
02.21 1-2 Männistö (Yrttiaho)
03.53 Peto Yrttiaho 2min (Kädellä tai käsivarrella pelaaminen)
04.30 1-3 Karppinen (Krankka J) YV

2.Erä

21.07 1-4 Krankka J (Markuksela)
24.43 Peto Männistö 2min (Vaarallinen peli)

3.Erä

34.18 1-5 Södö (Krankka J)
42.20 1-6 Krankka J (Södö)

Myllyojan Sanomien tähdet:

*** Männistö 1+0

** Heikkinen J

* Heiska E

Kokoonpanot KeLy II -pelissä:

Lennu-Tiki-Pete
Kertsi-Iiro-Marko

Toni-Esa
Jari-Antti

Tönö (Pasi)

 

Toiseen otteluun viilattiin kokoonpanoja sen verran, että Ile tuli omalle paikalleen Tonin pakkipariksi sekä Esa ja Antti vuorottelivat toisen pakin paikalla. Maalissa aloitti vuorostaan Pasi.

Ottelun alku oli erittäin vauhdikasta peliä ja Levi painoi nopeatempoisella pelillään pari kertaa vahvasti Pedon alueelle. Maalipaikoille joukkue ei kuitenkaan kunnolla päässyt. Muutaman vaihdon jälkeen myös Peto sai jalkojaan auki ja peli tasoittui hieman. Pääasiassa palloteltiin kuitenkin keskialueella, eikä erityisiä tilanteita auennut kummallekaan. Ottelun avausmaalin iski Levi, kun erää oli vajaat viisi minuuttia jäljellä. Hyvän pelin Levin maalinsuulla pelannut Ristimela avasi nopealla keskelle, josta Peto-puolustuksen katko epäonnistui. Alaluusua nappasi pallon mukaansa ja laukoi upealla kudilla pallon maalin kattoon. Erän loppuminuuteilla ei mainitsemisen arvoisia tilanteita syntynyt.

Toiseen erään Petokin loi muutaman paikan, kun mm. Tiki ja Pete pääsivät hyvien vastaiskujen päätteeksi kokeilemaan. Levin tiivis viisikkopuolustus vaikeutti Pedon hyökkäyspään pelinrakentelua ja pallo pyörikin lähinnä kulmissa. Tuomaristo ei ottelussa puuttunut vieraiden useisiin huitomisiin kertaakaan kunnolla. Mailaa jaettiin holtittomasti joka tilanteessa, mutta jatkuvaa väärää pelitapaa nämä rikkeet eivät jostain syystä täyttyneet, vaikka Pedon pelaajat kuinka kyselivät tilanteista. Erässä nähtiin myös melko selkeä selkäänajo, josta ei edes vaparia vihelletty, koska ”tekin olette ajelleet selkään”. Erän lopulla Iiro otti kaksiminuuttisen ja Peto joutui jälleen koetukselle. Alivoima toimi hyvin, kunnes Peten pitkä toisen pään karvaus päättyi työntämis-jäähyyn. Erätauko pelasti kotijoukkueen kuitenkin 0-1 -tilanteessa.

Levi iski kahden miehen ylivoiman jo päätyttyä kuitenkin 0-2 -lukemat, kun takatolpalta pienestä kulmasta Molkojärvi pystyi siirtämään pallon tyhjiin. Tämä maali alkoi olla jo liikaa Pedolla, vaikka hyökkäyksiä koitettiinkin vyöryttää alueelle, parhaat vetopaikat siunaantuivat pakistoon, joiden vedot tiivis maalinedussumppu siivosi väljemmille vesille. Peto nosti karvauksensa lähes päätyyn asti lopussa, mutta tämäkään ei auttanut juurikaan. Lopulta epätoivoinen takaa-ajo päättyi jälleen tuomariston surkuhupaisaan vihellykseen: Tiki törmäsi vastustajan maalin tuntumassa Levi-pelaajaan, ja jotenkin tästä saatiin vihellettyä Pedolle estämisjäähy. Tilanteen kruunasi tuomareiden erilaiset näkemykset törmäyksestä, mutta jäähy joka tapauksessa tuomittiin. Peto koitti alivoimallakin ilman maalivahtia vielä kavennusta, mutta epätoivo paistoi yrityksistä. Lopussa nähtiin vielä tilanne, jossa Peto-pelaaja meni suhteellisen kovaa laitaan, josta leviläinen lensi pahan näköisesti laidan yli. Tästä onneksi selvittiin vähin vammoin ja näin pisteet Leville maalein 0-2.

Ottelu oli erittäin tasainen, sillä kumpikaan joukkue ei pitkiä pyörityksiä saanut aikaan. Toisaalta molemmat joukkueet pelasivat kurinalaisesti ja tiiviisti omalla alueellaan, joten maalipaikat olivat kortilla. Pedon hölmöily toisen erän lopulla antoi Leville erikoistilanteesta saumat iskeä ratkaisevan 0-2 -maalin.

Turnaus oli siis erittäin huono Pedon kannalta. Ongelmana oli hyökkäyksiin lähdöt omalta alueelta. Myös maalipaikat olivat erittäin vähissä, mistä kertoo karu saldo: yksi maali kahdessa pelissä, eikä tonttejakaan ollut paljoa enempään. Valitettavasti myös tuomareille voi jälleen antaa risuja: Kolmeen viimeisimpään peliin ei vastustajalle ole vihelletty yhtään rangaistusta, vaikka aihetta olisi ollut ainakin 3-5 kaksiminuuttiseen. Kun pelinrakentelu ei muuten tunnu toimivan, olisi nämä ylivoimat elintärkeitä joukkueen kannalta.

Seuraava turnaus pelataan jo kahden viikon kuluttua Rovaniemellä, jossa vastaan asettuvat SBT Suola ja Torpedo.

1.Erä

10.43 0-1 Alaluusua (Ristimela)

2.Erä

28.11 Peto Kettunen 2min (Mailaan lyöminen tai potkaiseminen)
29.39 Peto Parviainen 2min (Työntäminen)

3.Erä

30.36 0-2 Molkojärvi (Junnola) YV
41.49 Peto Yrttiaho 2min (Estäminen)
42.56 Peto Aikalisä

Myllyojan Sanomien tähdet:

*** Hintsala

** Heikkinen I

* Yrttiaho

Kokoonpanot SBC Levi -pelissä:

Lennu-Tiki-Pete
Kertsi-Iiro-Marko

Toni-Ile
Jari- Antti/Esa

Pasi (Tönö)

Mainokset

Kommentit»

No comments yet — be the first.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: