jump to navigation

Tiivis puolustaminen palkittiin joulukuu 16, 2012

Posted by sbtpeto in Uutiset.
trackback

SBT Peto palasi pistekantaan lauantain turnauksessa Torniossa. Päivän ensimmäisessä pelissä joukkue taisteli tiiviillä viisikkopelillä SBT Suolan nurin maalein 4-3. Päivän toisessa pelissä Peto oli voitossa kiinni viime sekunneille, mutta joutui lopulta tyytymään 4-4 -tasapeliin Torpedoa vastaan.

Päivän ensimmäiseen otteluun Peto lähti muutetuin kokoonpanoin. Tiki pudotettiin pakistoon. Hänen tilalleen Peten ja Lennun kanssa pelasi Marko. Ile puolestaan otti sentterin paikan Iiron ja Esan välistä. Samppa pelasi Tonin pakkiparina. Kertsi ja Jari jäivät tästä turnauksesta sivuun. Suolaa vastaan maalilla aloitti Pasi.

Peto lähti otteluun normaalia passiivisemmalla ja tiiviimmällä pelitavalla, sillä vastassa oli hyvin palloa liikutteleva ja nopea joukkue. Ottelun alku oli hienoista Suolan hallintaa, mutta maalintontit jäivät vähiin. Ottelun avausmaalin iski Peto onnella: Pete pääsi laukomaan oikealta ja veto kimposi Suolan puolustuksen kautta omaan maaliin. Heti perään Toni otti tavanomaisen kiintiöjäähyn. Vajaan minuutin ehti Suola pyörittää peliä, kunnes Pedon paketti hajosi ja Tervonen löysi aivan yksin takatolpalle jääneen Pernun, jolla oli helppo työ siirtää tasoitusosuma ohi Pasin. Avauserässä ei enempää maaleja nähty. Suola hallitsi palloa, mutta pallo pyöri pääasiassa kulmissa, eikä harvat viivavedotkaan löytänyt satojen kilojen maalinedusmassojen lävitse.

Toisen erän alussa Toni nappasi pallon käteensä laidan päältä. Kyseenalainen tilanne vaikutti siltä, että pallo oli vielä kaukalon sisäpuolella ja tämä kuumensikin Suolan leirin. Hetken purnaamisen jälkeen peli pääsi jatkumaan, mutta seuraavalla pelikatkolla jatkunut suunsoitto oli tuomaristolle liikaa. Rantasuolle kaksiminuuttinen protestoiminen ja Peto ensimmäisen kerran ylivoimalle sitten Rovaniemen OuTa-pelin. Ylivoima tuottikin tulosta, kun Iiro pääsi sutimaan maalin edestä pallon verkkoon. Tätä seurasi karmea virhe seuraavassa aloituksessa: Aloitusvoitto, josta pallo ajautui Tikin ohi. Paakkolanvaara nappasi pallon ja laukoi nopeasti tasoituksen. Pelikello ehti reagoida tilanteeseen vain neljä sekuntia. Peto loi erän edetessä muutaman klap-klap -tyylisen tilanteen, josta ei kuitenkaan edes kunnon vetoja saatu aikaan. Pääasiassa Suola oli aktiivisempi joukkue edelleen, mutta Pedon viisikot tekivät tehtävänsä mainiosti omassa päässä. Pasi ei montaakaan torjuntaa tarvinnut useiden peittojen ansiosta. Toisen erän lopulle osui Pedolle hyvä hetki, kun ensin Iiro tuikkasi ottelun toisen maalinsa Ilen syötöstä. Tästä vain minuutti ja Ile laukoi puolesta kenttää komean kudin yläseen ja Peto kahden maalin karkumatkalta kolmanteen erään. Kolmannessa erässä Peto pyrki jäädyttämään pelin ja tiivisti vaihtovälin joka tauolle. Suolan porukka osin aiheestakin kyseenalaisti vaihtojen venymisen, mutta toimenpiteisiin ei tuomaristo ryhtynyt. Erä oli Suolan hallintaa, vaikka Petokin muutaman kerran loi puolihuolimattomia paikkoja. Peto pystyi hyvin kontrolloimaan palloa ja peliä ja erän edetessä Suolan olikin pakko nostaa karvaustaan. Ottelua oli jäljellä viisi minuuttia, kun Toni loukkasi vaarattoman näköisessä tilanteessa jalkaansa sen verran, että joutui jäämään pelistä sivuun. Samassa ajassa Suola otti aikalisän. Viimeiset viisi minuuttia Petokin keskittyi lähillä puolustamaan. Blokkeja ja leimoja otti useampikin pelaaja ja suojaamisten ja muiden poppakonstien kautta saatiinkin muutama vapari, joilla peliä rauhoitettiin. Vajaa kaksi minuuttia ennen loppua Suola kavensi pelin 4-3:n, kun Ile Pernu pääsi läheltä sivaltamaan törmäilyjen päätteeksi vapaasti. Tämän jälkeen Suola haki maalia ilman maalivahtia. Samppa pääsi täysin vapaasti koittamaan läheltä tyhjään rysään, mutta veto suuntautui ohi maalin. Viimeisellä minuutilla Peto oli vielä sössiä pelin omaan tyhmyyteen, mutta korjasi lopulta voiton maalein 4-3.

Voiton salaisuus oli perusteellinen puuterointi ja hiusten asettelu, sekä tietenkin italialaistyyppisen filmaajan puuttuminen kokoonpanoista. Peto lähti peliin oikeanlaisella taktiikalla ja saikin pidettyä Suolan aisoissa. Lisäksi rikkominen ja tuomareille mussuttaminen oli kitketty pois, joten Suola ei päässyt jauhamaan ylivoimaakaan kuin kerran. Kun vielä Tervonen pidettiin laidallaan suurin piirtein kurissa ja pakkien kantit saatiin peitettyä, ei Suola saanut toimitettua palloa maalille kuin ajoittain. Peto teki osin onnellakin kaksi maalia, mutta joskushan sen tuurinkin on oltava puolella!

1.Erä

05.08 0-1 Parviainen (Yrttiaho)
05.37 Peto Männistö 2min (Mailan painaminen tai sitominen)
06.21 1-1 Pernu (Tervonen) YV

2.Erä

17.32 Suola Rantasuo 2min (Protestoiminen)
18.20 1-2 Kettunen (Yrttiaho) YV
18.24 2-2 Paakkolanvaara (Kääriäinen)
27.28 2-3 Kettunen (Heikkinen I)
28.33 2-4 Heikkinen I (Männistö)

3.Erä

40.24 Suola Aikalisä
43.27 3-4 Pernu (Rantasuo)

Myllyojan Sanomien tähdet:

*** Männistö 0+1

** Kettunen 2+0

* Heikkinen I 1+1

Kokoonpanot SBT Suola -pelissä:

Marko-Pete-Lennu
Esa-Ile-Iiro

Antti-Tiki
Toni-Samppa

Pasi (Tönö)

Toiseen peliin jouduttiin jälleen hieman rukata kokoonpanoja, kun Tonin jalkavamma ei hellittänyt edes ABC-ruokinnalla. Näin pakisto kierrätti kolmella pelaajalla. Tönön vuoro oli astua tolppien väliin.

Ottelun alku oli yksi kauden huonoimmista niin puolustuksellisesti kuin tuurinkin kannalta. Toinen vaihto ja Torpedo karvasi pallon laidasta ja Palosaari pääsi yksin läpi laidalta. Terävä laukaus ja vieraat johtoon. Esa pelasi minuuttia myöhemmin Iiro vuorostaan puolittain läpi. Pieni siirto rystylle ja pallo puolityhjään maaliin maata pitkin, 1-1. Tästä kolme minuuttia eteenpäin ja Torpedo sai ilmasen maalin: Pallo kimpoili jälleen Palosaarelle keskelle, joka kääntyi ja laukoi maata pitkin pallon ohi hölmistyneen Peto-joukkueen. Tästä vain pari minuuttia eteenpäin ja pallo pomppi jälleen Peto-rysään. Esa kavensi kuitenkin heti seuraavassa vaihdossa tilanteen 2-3:n. Erän toisella puoliskolla ei maaleja nähty. Peli oli aika pitkälti Pedon pallon hallintaa omalla kenttäpuoliskolla avauspaikkojen vähyydestä johtuen.

Toisessa erässä pelin kuva oli käytännössä sama. Peto haki tasoitusta ja Torpedo pyrki kurinalaisesti pitämään viisikkonsa tiiviinä. Erän aikana Peto loi muutaman paikan useilla paikanvaihdoilla. Myös tasoitus tuli hieman ennen pelin puolta väliä samanlaisesta tilanteesta, kun miehet ja pallo liikkuivat: Tiki-Lennu-Marko-Pete -syöttöketju päättyi Tikille, joka laukoi pallon nopeasti taka-alaseen. Erän loppupuolella ei erityisempiä tilanteita nähty. Pedon rivit harvenivat erän edetessä entisestään, kun hieman toipilaana pelannut Antti joutui jättämään leikin kesken. Tällöin Ile pudotettiin pakiksi ja hyökkäys kierrätti viidellä miehellä.

Kolmas erä jatkui pitkälti samanlaisena ja alkoi vähitellen näyttää siltä, ettei pelissä enää maaleja tulisi vaan joukkueet tyytyisivät tasapeliin. Erän loppupuolella Peto pääsi kokeilemaan ylivoimalla, kun Karvonen joutui aikaisempien rikkeiden uhriksi ja sai kakkosen jatkuvasta väärästä pelitavasta. Samassa ajassa Peto otti aikalisän, jotta ylivoimaan voitaisiin sopia kuviota. Ylivoima pyöri ja pallo liikkui suht aktiivisesti, mutta vedot puuttuivat. Myös Torpedon alivoimanelikko pelasi järkevästi. Ylivoima ei tuottanut tulosta ja Torpedon ehti jo huokaista helpotuksesta. Heti perään Ilen hyvä veto puolesta kenttää kuitenkin yllätti Torpedo-veskan ja Peto otti ottelussa ensimmäisen kerran komennon. Tämän jälkeen Peto keskittyi jälleen pääasiassa pallon hallintaan ja puolustamiseen. Lisää ongelmia lopussa aiheutti Peten loukkaantuminen. Koska pelaajisto alkoi käydä vähäiseksi, teipattiin Antti vielä pariksi vaihdoksi pelikuntoon. Viimeisellä minuutilla Torpedo haki maalia ilman maalivahtia. Homma näytti jo vähitellen selvältä, kun Torpedo lähti vielä viimeiseen hyökkäykseen. Tilanne ajautui jo lähes kulmaan, mutta Ketola päätti kokeilla vielä sieltäkin, ja veto sujahtikin etukulmasta ohi Tönön. Peliaikaa jäi ainoastaan 14 sekuntia ja karvas pistemenetys lopussa oli tosiasia.

Ottelussa ei pahemmin hienouksia nähty. Peto alkoi kolmannessa erässä hieman väsyä, mutta pallonhallinnan kautta sillä oli avaimet voittoon. Valitettava pistemenetys toki harmittaa, mutta kokonaisuudessaan tärkeät kolme pistettä peleistä lämmittävät jouluista mieltä. Kun tuomareita on pitkin kautta saanut/pitänyt haukkua, niin tällä kertaa voidaan antaa positiivista palautetta. Räikeät virheet loistivat poissaoloillaan ja pelit pysyivät hyvin hanskassa. Seuraavaksi edessä on vajaan kuukauden joululoma. Seuraavat pelit pelataan jälleen Torniossa 12. päivä tammikuuta, jolloin tarjolla on joulukinkun sijaan ankkaa kaksin kappalein.

1.Erä

02.24 0-1 Palosaari (Näykki)
03.19 1-1 Kettunen (Heiska E)
06.21 1-2 Palosaari (Karvonen)
07.42 1-3 Reiman (Sipola)
08.27 2-3 Heiska E (Heikkinen I)

2.Erä

21.41 3-3 Yrttiaho (Parviainen)

3.Erä

38.06 Torpedo Karvonen 2min (Toistuva väärä pelitapa)
38.06 Peto Aikalisä
40.34 4-3 Heikkinen I (Korpela)
44.06 Torpedo Aikalisä
44.46 4-4 Ketola IM

Myllyojan Sanomien tähdet:

*** Kettunen 1+0

** Yrttiaho 1+0

* Heikkinen I 1+1

Kokoonpanot Torpedo -pelissä:

Marko-Pete-Lennu
Esa-Ile-Iiro

Antti-Tiki
Samppa

Tönö (Pasi)

Mainokset

Kommentit»

1. Nousujohteinen kevät! | SBT Peto - helmikuu 28, 2013

[…] Joukkueiden kauden aiempi kohtaaminen päättyi monenlaisten vaiheiden päätteeksi tasan 4-4. Ottelussa Torpedo otti ennen avauserän ensimmäisellä puoliskolla jo 1-3 -johdon, mutta […]

2. Viimeistä viedään | SBT Peto - maaliskuu 21, 2013

[…] juuri Petoa vastaan, kun Peto voitti tiiviin ja taistelevan viisikkopelinsä turvin Suolan maalein 3-4. Tuossa ottelussa Peto iski maalinsa pääasiassa survomalla palloa maalille, joista karat […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: