jump to navigation

Kaksi pistettä saaliiksi ankkajahdista tammikuu 12, 2013

Posted by sbtpeto in Uutiset.
trackback

Peto saalisti kaksijakoisilla otteillaan kaksi pistettä Torniosta, kun se ensin surkealla esityksellä voitti SSRA III:n 2-6 ja hävisi paremmalla pelillä SSRA II:lle maalein 3-6.

Ensimmäiseen otteluun joukkue lähti kolmella pakilla ja kahdella täydellä hyökkäyvitjalla. Samppa otti oikean laiturin paikan Ilen ja Lennun viereltä. Maalissa aloitti Tönö. Ottelun kaava selvisi jo ennen aloitusympyrään menoa, kun petolaiset totesivat ankkojen lähteneen Tornioon vain viidellä kenttäpelaajalla. Olikin odotettavissa erittäin hidastempoinen peli.

Alku minuuteista lähtien ankat keskittyivät miehittämään omaa aluettaan sen kummempaa karvaamista harrastamatta. Peto leipoi palloa ylivoima-tyyliin, mutta kunnon tonteille ei päästy ahtaan maalinedustan vuoksi. Ottelun avausmaalin iski Marko suhteellisen helpolla laukauksella suorasta Kertsin poikittaissyötöstä. Sama meno jatkui erän edetessä, mutta joko huonot laukaukset tai syötöt estivät lisämaalien synnyn. Erän loppupuolella Peto lisäsi johtoaan kahdella nopealla maalilla, kun ensin Samppa runnoi kauden avausmaalinsa Lennun tarjoilusta, ja heti perään Iiro viimeisteli kylmäpäisesti Jarin esityöstä. Erän viimeisillä sekunneilla myös SSRA onnistui rikkomaan kuparisen, kun petolaiset löysäilivät omalla alueellaan. Avauserä oli melkoista neppailua, eikä Peto onnistunut saamaan normaalia syöttöpeliään toimimaan.

Toisessa erässä SSRA pääsi kokeilemaan ylivoimalla, kun Tiki katkaisi korkean passin kädellään. Ankat kavensikin saman tien ylivoimalla survomalla maalin edestä pallon Tönön alta sisään. Toinen erä oli kokonaisuutena karmeaa peliä ja petolaiset alkoivat turhautua surkeisiin ratkaisuihin. Peto joutui alivoimalle uudestaan, kun Jari sai jatkuvan väärän pelitavan johdosta kakkosen. Tällä kertaa Peto hoiti alivoimansa mallikkaammin. Ankat eivät saaneet koko ottelussa montaakaan hyvää maalipaikkaa vaan laukaukset lähtivät sen verran kaukaa, että Tönöllä ei ollut vaikeuksia maalillaan. Toisen erän lopulla Petokin pääsi kokeilemaan ylivoimaa, mutta pallon siirtely jatkui samanlaisena kuin aiemminkin.

Kolmannen erän alussa Peto sai helpottavan 2-4 -maalin, kun Marko sai nepata pallon tyhjään rysään siirretyn rangaistuksen aikana Iiron hyvästä passista. Erän puolessa välissä koko ottelun ajan ahkerasti ankkalaisten pohkeita tulittanut Tikikin pääsi maalin makuun laukomalla taka-alaseen 2-5 -maalin. Samppa huitoi itsensä vielä kaksiminuuttiselle, mutta ankkojen eväät oltiin jo syöty. Pallon menetyksen jälkeen joukkue ei edes halunnut hakea palloa ja lopulta Iiro passasi maalin takaa Jarille, joka laukoi alivoimalla loppunumerot 2-6. Lopussa Peto vielä kokeili ylivoimaa, mutta onneton pelaaminen jatkui.

Peto lähti SSRA:n totaaliseen kävelyyn mukaan, eikä pelaajisto juossut yhteensäkään pelissä kuin muutaman metrin. Peto loi pelissä useita huippupaikkoja, mutta vedot suuntautuivat joko maalissa hyvin pelanneen Mertaniemen syliin tai ohi maalin. Myös syöttötyöskentelyssä oli parantamisen varaa huomattavasti. Jos jotain positiivista pitää hakea, niin joukkue lähti toiseen peliin lähes tuoreilla jaloilla!

1.Erä

05.08 0-1 Lehtinen (Keränen)
11.13 0-2 Korpela (Aro)
12.23 0-3 Kettunen (Tikkanen)
14.51 1-3 Hiltunen (Kellolampi)

2.Erä

16.58 Peto Yrttiaho 2min (Kädellä tai käsivarrella pelaaminen)
17.36 2-3 Haaksila (Kellolampi) YV
22.15 Peto Tikkanen 2min (Toistuva väärä pelitapa)
26.54 SSRA Tornberg 2min (Protestoiminen)

3.Erä

31.23 2-4 Lehtinen (Kettunen) SR
35.21 SSRA Aikalisä
37.15 2-5 Yrttiaho (Keränen)
38.10 Peto Korpela 2min (Mailaan lyöminen tai potkaiseminen)
39.11 2-6 Tikkanen (Kettunen) AV
43.52 SSRA Tornberg 2min (Mailaan lyöminen tai potkaiseminen)

Myllyojan Sanomien tähdet:

*** Kettunen (1+2)

** Tikkanen (1+1)

* Lehtinen (2+0)

Kokoonpanot SSRA III -pelissä:

Samppa-Ile-Lennu
Kertsi-Iiro-Marko

Antti-Tiki
Jari

Tönö (Pasi)

Toiseen peliin joukkue muutti kokoonpanojaan sen verran, että Tönö otettiin vaihtopenkiltä Sampan tilalle laituriksi ja Samppa pudotettiin Jarin pariksi pakistoon. Pasi otti oman paikkansa maalin suulta.

Peto sai otteluun salama-alun, kun Lennu sai keskialueelle pallon Antin syötöstä. Yllättävä pakin haasto jalalla päättyi puolittaiseen läpiajoon ja laukaukseen takakulmaan. Heti perään Peto näytti taas saamattomuutensa ottamalla jälleen viidessä sekunnissa pallon omaan maaliin keskialoituksesta! Heti perään sarjakärki joutui alivoimalle. Tällä kertaa Pedon ylivoima pyöri suhteellisen mallikkaasti ja pari laukaisupaikkaa rakentui heti alkuun. Vajaan minuutin ylivoiman jälkeen Peto siirtyi 2-1 -johtoon, kun Lennu karvasi pallon Iirolle, joka nousi pari askelta maalin kulmalle ja tarjoili Kertsille tyhjän maalin, josta mies ei erehtynyt. Muutama minuutti myöhemmin ja (valitettavasti) jälleen tuomaristo otti roolia: Ile nousi pallon kanssa oikeaa laitaa ja törmäsi vauhdilla eteen polvelleen tiputtautuneen Laukon. Tilanteesta yhteentörmäys ja rangaistus, MUTTA Pedolle! Täysin naurettava tuomio, sillä ei tällaisesta voi pallolliselle pelaajalla estämisrangaistusta antaa! Tämä arvatenkin taas kuumensi petolaisia. Peto kuitenkin kesti tarvittavat 21 sekuntia, kunnes puhtaan olka-olkaa -vasten taklauksen päätteeksi Samppa kaatui. Tähän miinaan meni myös tuomaristo ja kakkonen estämisestä vuorostaan Päkkilälle. Tasavajaalla ei erityisempiä tilanteita auennut ja heti joukkueiden päästyä täysilukuisiksi, iski SSRA: Päkkilä nousi maalin taakse ja tarjoili etutolpalla vapaana päivystäneen Holapan, joka nosti nätisti tasoituksen. Erän lopussa Ile otti vielä erän toisen kakkosensa, ja kun vielä Tiki hyppäsi huolimattomuuttaan kentälle täysin väärään aikaan, seurasi tästä Pedolle kahden miehen alivoima. Erä kuitenkin selvitettiin 2-2 -lukemissa. Erä oli hienoista SSRA:n hallintaa, mutta Peto haastoi vieraat hyvin ja johtikin kahdesti.

Toisen erän alussa Ankat iskivät halvasti ylivoimalla, kun Pasi ajautui maalin sivustalle pallon tavoittelusta. Keränen tavoitteli maalin edestä Holappaa, ja lopulta pallo kimpoilikin hänelle maalin eteen onnekkaasti. Numerot nyt 2-3 ankoille. Koko päivän kuumana käynyt Ile otti erän aikana prostestoinnista vielä kakkosen, mutta Peto hoiti alivoimansa uhrautuvaisesti. Erässä ei maaleja enempää nähty, vaikka ankoilla olikin muutamia hyviä tontteja lisämaaleihin. Pasi pelasi maalillaan hyvin torjuen muutaman tilanteen tyylillä. Peto loi muutamia hyviä paikkoja, kuten mm. Markon ja Kertsin läpiajot, mutta viimeistely ontui tällä kertaa.

Kolmas erä alkoi Pedon kannalta mainiosti, kun Tönö sai pallon laitaan ja nousi maalille. Lopulta pieni siirto keskelle, josta Marko lakaisi pallon verkkoon. Tärkeä 3-3 -tasoitus nosti Pedon itseluottamusta huomattavasti, ja kun tätä seuranneessa vaihdossa ankoille tuomittiin maasta pelaamisesta kakkonen, vaikutti peli kääntyvän hiljalleen petolaisille. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja ankat saikin kulutettua aikaa pallon hallinnallaan. Ottelun kolmatta erää oli jäljellä enää alle puolet, kun Tiki taklasi selkeästi olallaan pallon kanssa pyörinyttä ankkalaista. Tämä kuitenkin käänsi juuri taklaushetkellä selkänsä Tikille, jolloin tuomaristo päätti antaa tästä kakkosen. Taklattavan vastuuta tuomaristo (tarkemmin sanottuna vanhempi tuomari JH) ei noteerannut mitenkään. Peto jälleen kyseenalaiselle alivoimalle ja nyt ei enää alivoima kestänyt, kun Keränen pääsi tuikkaamaan maalin edestä oikein ajoitetulla nousullaan 3-4 -lukemat. Viimeisillä minuuteilla Peto koitti karvata palloa omalla alueellaan päättömästi ja lopulta pitkän myllytyksen päätteeksi petolaisten niska katkaisiin 3-5 -maalilla. Vielä tämänkin jälkeen Peto koitti ilman maalivahtia päästä maalin päähän, mutta oman alueen tumpulointi tuotti lopulta 3-6 -maalin.

Näin SSRA II hoiti pisteet tästä pelistä tiukkojen vaiheiden päätteeksi.  Peto ei saanut kuriin Holappa-Keränen -kaksikkoa, joka takoi kolme pistettä mieheen. Ottelu oli numeroiden valossa tasainen, vaikkakin SSRA oli ottelussa edellä pelillisesti. Peto ei juurikaan saanut kunnollisia maalipaikkoja avauserän jälkeen vaan laukaukset lähtivät melko kaukaa. Jäähyily kostautui jälleen karusti, vaikkakin jälleen kerran voidaan kyseenalaistaa toisen tuomarin toiminnat. Taklaaminen ei edes puhtaasti tunnu olevan mahdollista tässä sarjassa. Joka tapauksessa niillä pelataan mitä tarjolla on ja säännöt, ainakin pitäisi, olla samat kaikille. Pedon peli oli kuitenkin huomattavasti tasokkaampaa sarjakärkeä vastaan ja tämä onkin positiivinen merkki. Joukkue taisteli voitoista viimeiselle vitoselle tosissaan, mutta tällä kertaa se ei riittänyt.

Kauden seitsemäs turnaus pelataan helmikuun puolessa välissä ja nyt onkin ruhtinaallinen kuukauden tauko nuolla haavoja ja saada peli parempaan kuntoon treenaamalla!

1.Erä

01.26 1-0 Aro (Heiska A)
01.31 1-1 Suominen A (Kivioja)
03.28 SSRA Vänttilä 2min (Työntäminen)
04.23 2-1 Keränen (Kettunen) YV
06.53 Peto Heikkinen I 2min (Estäminen)
07.14 SSRA Päkkilä 2min (Estäminen)
09.42 2-2 Holappa (Päkkilä)
11.25 Peto Heikkinen I 2min (Työntäminen)
13.14 Peto Yrttiaho 2min (Liian monta pelaajaa kaukalossa)

2.Erä

15.12 2-3 Holappa (Keränen) YV
24.24 Peto Heikkinen I 2min (Protestoiminen)

3.Erä

32.17 3-3 Lehtinen (Heikkinen J)
32.39 SSRA Vänttilä 2min (Maasta pelaaminen)
38.43 Peto Yrttiaho 2min (Työntäminen)
39.22 3-4 Keränen (Päkkilä) YV
42.49 3-5 Keränen (Holappa)
44.03 3-6 Vainikainen (Koskelo) TM

Myllyojan Sanomien tähdet:

*** Aro (1+0)

** Heiska A (0+1)

* Kettunen (0+1)

Kokoonpanot SSRA II -pelissä:

Tönö-Ile-Lennu
Kertsi-Iiro-Marko

Antti-Tiki
Jari-Samppa

Pasi

Mainokset

Kommentit»

No comments yet — be the first.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: