jump to navigation

Taas mennään! helmikuu 14, 2013

Posted by sbtpeto in Uutiset.
trackback

Kuukauden talvitauon päätteeksi pelit jatkuvat kevään lähestyessä. Lauantaina pelataan kauden seitsemäs turnaus Oulun Nallisportissa, jossa Peto saa vastaansa SC Kaatajat ja SBT Tornion. Molemmissa peleissä riittää panosta, sillä Kaatajat tarvitsee kipeästi pisteitä noustakseen putoamisviivan yläpuolella ja Tornio koittaa taistella itsensä keskikastista ylöspäin.

Päivän ensimmäisessä pelissä vastassa on kaukaa Lapista matkaava Kaatajat. Joukkue on sarjassa toiseksi viimeisenä ja samalla siis putoajan paikalla. Eroa säilymiseen on ainoastaan kaksi pistettä, joten taistelu tulee loppukeväänä olemaan kova. Kokeneen joukkueen ehdoton heikkous on ollut ala-arvoinen puolustustyöskentely. Joukkue on päästänyt lähes kahdeksan maalia ottelua kohden! Vastaavasti hyökkäystyöskentely on ollut tehokasta. 59 tehtyä maalia on kova määrä sarjasijoitukseen ja rosteriin nähden. Joukkueen liiderinä pelaava Matti Kauttio johtaa liiton (epä?)virallista pistepörssiä tehtyään lähes 40% joukkueensa pisteistä. Joukkueiden aiempi kohtaaminen pelattiin marraskuussa Rovaniemellä, jossa turnausisäntä käänsi tapahtumarikkaan pelin 5-5 -tasapeliksi. Ottelussa Peto loi useita avopaikkoja ensimmäisen puoliskon aikana, mutta onneton viimeistely antoi kotijoukkueelle avaimet ratkaista peli. Vähitellen Kaatajat nousikin ottelun loppua kohden peliin mukaan ja lopulta jopa johtoon. Peto nousi vielä viime minuuteilla tasoihin, mutta omaan saamattomuuteen menetetty piste kirpaisi. Ottelussa myös tunteet kuumenivat petolaisilla turhan koviksi ja jatkoseuraamuksiakin tuli. Tulevan ottelun kulkuun vaikuttaa huomattavasti se, kuinka suurella rosterilla Kaatajat matkaavat kauas etelään. Ottelu alkaa kello 15 ja se on molemmille joukkueille päivän ensimmäinen.

Päivän toisessa pelissä vastassa on siis Tornio. Joukkue on pelannut tasavahvan kauden ollen neljännellä sijalla, kun kevään ratkaisupelit lähestyvät. Tornion pelaaminen on ollu suht hyvällä mallilla koko kauden ja tästä on osoituksena mm. voitto viime turnauksessa Suolasta. Joukkueesta löytyy tasaisesti ratkaisuihin pystyviä pelaajia useammasta kentästä. Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen käytiin lokakuussa Jatulissa, jossa torniolaiset olivat parempia maalein 4-2. Ottelu oli erittäin tasaista puurtamista, jossa Peto roikkui pitkälle kolmanteen erään pelissä mukana. Lopulta Tornio käänsi pelin tiiviillä joukkuepelillään voitokseen. Torniolaiset joutuvat matkapeleihin ensimmäisen kerran pariin kuukauteen, sillä kauden viides ja kuudes turnaus pelattiin heidän kotiareenallaan. Ottelu pelataan kello 18, ja se on samalla molempien joukkueiden päivän toinen koitos.

Peto lähtee lauantain peleihin melko kaksijakoisessa tilanteessa. Joukkue on kerännyt viime turnauksissa tasaisesti pisteitä, mutta tämä ei vielä riitä kovinkaan korkealle sarjataulukossa. Joukkueen treenaaminen on ollut huonointa miesmuistiin, mutta viikolla käydyssä harjoituspelissä joukkue väläytteli loistavia otteita ennen totaalista sulamistaan. Maalinteko on tökkinyt liian usein ja hyökkäyksiin lähdöt ovat olleet vaikeita. Jos joukkue sattuu hyvänä päivänä iskemään 5-6 maalia, oman pään pelaaminen luhistuu kuin korttitalo. Tonin ja Peten jalkavaivat supistavat rosterin niin ohueksi, että joukkue haki vahvistuksia entisistä suuruuksista. Turre sainattiin loppukauden sopimuksella luutimaan alakertaan. Ilelle langetettiin salibandyn jarmomuukkosen toimesta kahden ottelun pelikielto marraskuisesta Kaatajat-pelin suunsoitostaan. Näin ollen joukkueen pistekärki on sivussa viikonlopun koitoksista. Myös Iiron pelaaminen on epävarmaa erinäisten tautien vuoksi. Muutoin joukkue lähtenee lauantaina taistelemaan täydellä rosterilla Petoa kohti ylempää keskikastia!

Mainokset

Kommentit»

No comments yet — be the first.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: