jump to navigation

Kausi tappiolliseen päätökseen maaliskuu 24, 2013

Posted by sbtpeto in Uutiset.
trackback

Kauden 2012-2013 viimeiset pelit pelattiin lauantaina Oulun Nallisportissa. Pedon kannalta peleissä ei suurempia panoksia enää ollut ja tuloksetkin olivat sen mukaisia. Suola kurittu jäähyrikkaassa pelissä petolaisia maalein 1-7 ja toisessa ottelussa KeLy II otti tiukan taistelun päätteeksi pisteet maalein 4-3.

Peto lähti lauantain kamppailuihin kahdella täydellä kentällisellä. Ainoastaan Turre puuttui rosterista jostain syystä. Tönö pelasi viikonlopun molemmat pelit Pasin ylävartalovamman vuoksi. Suola-ottelussa Ilen laitureina häärivät Esa ja Lennu. Iiron kenttä pysyi entisessä formaatissaan. Pakkeina pelasivat näin ollen Tiki-Antti -sekä Jari-Samppa- parivaljakot.

Avauspelistä oli lupa odottaa viihdyttävää ja vauhdikasta peliä, sillä myös Suolan panokset olivat ammuttu jo ennen pelin alkua joukkueen varmistettua nousukarsintapaikan. Ottelu alkoi suhteellisen tasaisissa merkeissä. Avauserän puolivälissä Samppa passitettiin väärän etäisyyden vuoksi kaksiminuuttiselle. Pedon alivoima pyöri missä milloinkin ja sarjan parhaisiin tutkapareihin lukeutuva Tervonen-Rantasuo järjestelikin ottelun avausmaalin ylivoimalla Rantasuon tällätessä pallon taka-alaseen. Heti perään Peto pääsi ylivoimalle, kun Ileä estettiin keskialueella. Pedon ylivoima päättyi kuitenkin nopeasti, kun Suola karvasi pallon ja lähti vastaiskuun. Tikin puolittainen kääntyminen juoksulinjalle vihellettiin estämiseksi ja seuraavat minuutit pelattiinkin tasavajaalla. Suola otti pari minuuttia myöhemmin jälleen rangaistuksen väärästä vaihdosta. Pedon ylivoima pyöri suhteellisen hyvin, mutta kunnon huipputonteille ei päästy. Muutama kaukolaukaus poikittaissyötöistä saatiin sihdattua maalia kohti, mutta maalissa pelannut Honkanen hoiti nämä kunnialla. Erän loppuun Peto otti vuorostaan pari jäähyä, kun ensin Jari taklasi vastustajan hyökkääjän petolaisten vaihtoaitioon ja Iiro sai hieman kyseenalaisen rangaistuksen hyökkäyspään laitakahinasta. Avauserässä nähtiin siis vain yksi maali, mutta rangaistuksia sitäkin enemmän.

Suola ei onnistunut kahdesta ylivoimastaan maalinteossa, vaikka painostus olikin melko hyvää. Tönö hoiti maalissaan kaiken tarpeellisen kiitettävästi. Suola siirtyi kuitenkin 0-2 -johtoon erän alkupuolella, kun Kertsin kantti pysähtyi lihamuuriin. Tästä peli kääntyi nopeasti vastaan ja Hämäläinen viimeisteli varmasti. Tilanteen seurauksena Kertsi iski mailansa maalikehikkoon sillä seurauksella että maila paloiksi ja tuomariston hetkellisen sääntöjen tulkinnan päätteeksi Kertsille punainen kortti ja Suolalle viiden minuutin ylivoima. Vaikka tuomio yllätti molemmat joukkueet, tilanne toteutettiin täysin sääntöjen mukaan. Tämä tuomio muutti pelin kuvaa huomattavasti, sillä Suolan vaarallinen ylivoima sai mahdollisuuden ratkaista pelin. Vajaa minuutti ehdittiin jäähystä selvitä, kun Ile kävi hakemassa hyökkäysalueelta seuraavan kaksiminuuttisen. Petolaisten pannu alkoi vähitellen, jälleen kerran, kiehua ja tämä lupasi hyvää Suolalle. Eipä aikaakaan, kun Rantasuo sivalsi illan toisen maalinsa kahden miehen ylivoimalla näyttävän pallonsiirtelyn päätteeksi. Reilu minuutti edellisestä ja pallo uudemman kerran Tönön selän taakse. Enempää maaleja ei vitosen aikana nähty, joten Pedolla oli vajaa puoli peliä aikaa ottaa 0-4 -johto kiinni. Myös kotijoukkue sai alivoimalla muutaman vastaiskun, mutta mm. Lennun läpiajo jäi hyödyntämättä. Heti täysilukuiseksi tultuaan pääsi Peto vuorostaan ylivoimalle. Iiro toimitti pallon maaliin Antin esityöstä, mutta tuomaristo hylkäsi osuman tilannetta edeltäneen rikkeen vuoksi. Muutama veto nasahti maalille, mutta maalinteko vaikutti vaihteeksi olevan mahdotonta. Erän loppusekunneilla Petokin sai rikottua kuparisensa, kun Lennu pääsi jakamaan vaparista suhteellisen vapaasti Esalle, joka kiskaisi suoraan melko pienestä kulmasta kavennuksen. Toinen erä oli Suolan hallintaa johtuen petolaisten jäähyilystä. Peli oli vielä tässä vaiheessa kuitenkin suhteellisen tasaista, ja nousua lähdettiinkin hakemaan pelistä samalla nauttien (vaikkei se katsomoon siltä näyttänytkään).

Peto joutui toisen erän lopulla muokkaamaan kokoonpanoja, kun Jari sai osumaa polveensa sen verran, ettei pystynyt jatkamaan. Lennu otti pakin paikan ja hyökkääjiin nostettu Samppa paikkasi Kertsin ja Lennun jättämää laiturivajetta. Erän alkuun Suolan kaveri kävi hieman provosoimassa Tönöä tämän napattuaan pallon kiinni. Tästä Tönö antoi välittömän palautteen tönäisyllä, josta tuomaristo määräsi Suolalle seuraavan ylivoiman. Tilanteesta olisi kuulunut korkeintaan salomonin tuomio, mutta tällä kertaa tuomaristo päätti tilanteen näin. Ylivoima rokotti jälleen kerran, kun J.Anttila iski lähes nollakulmasta pallon pömpeliin nopealla ratkaisulla Tervosen esityöstä. Muutama sekunti seuraavasta aloituksesta ja Tikin ja M.Anttilan keskialueen törmäyksen seurauksena suolalainen yksin läpi ja numerot olivat jo 1-6. Peto pääsi hieman pallolliseen peliin kiinni kolmannen erän edetessä, mutta maalinteon tuska jatkui. Myös Suola loi muutaman kohtalaisen tilanteen ilman sen kummempaa tulosta. Peto sai jälleen ylivoimaa erän puolivälin tienoolla, mutta sama meno jatkui. Ottelun loppunumerot iskettiin pienimuotoisen ilmaveivin saattelemana Tönön taakse petolaisten heikosti asennoidun puolustamisen johdosta. Vielä kidutuksen kruununa Peto sai kertaalleen koittaa ylivoimaa. Iiro ja Antti pääsivät keskeltä hyviltä sektoreilta laukomaan suoraan syötöstä, mutta muutoin tilanteet olivat melko heppoisia.

Otteluun lähdettäessä tarkoitus oli pelata vapautuneesti ja nauttien, sekä rangaistuksia vältellen. Pöytäkirjaa katsellessa voidaan todeta, että 37 minuuttia rangaistuksia ei ehkä myötäile tätä suunnitelmaa. Myös jatkuva tuomareilla valittaminen ja jokaisen tilanteen kyseenalaistaminen viittaa siihen, ettei nautinnollisesta pelistä ollut tietoakaan. Toki tuomaristo teki muutaman kyseenalaisen ratkaisun, mutta ei nämä tilanteet oikeusmurhia missään nimessä olleet. Mielenkiintoinen farssi ottelussa oli keskialoitukset, jotka eivät kelvanneet missään vaiheessa tuomareille. Aloittajia vaihdeltiin useammankin kerran molemmin puolin. Joka tapauksessa ansaitut pisteet Suolalle, sillä joukkue oli kurinalainen ja pelasi mallikkaasti erikoistilanteet, joissa piili ottelun ratkaisu. Peto ei tehnyt viiden ylivoimansa aikana yhtään maalia, kun taas Suola rokotti neljästi seitsemän ylivoimansa aikana.

 

1.Erä

06.52 Peto Korpela 2min Väärä etäisyys
07.20 0-1 Rantasuo (Tervonen) YV
08.13 Suola Pyrrö 2min Estäminen
08.34 Peto Yrttiaho 2min Estäminen
10.24 Suola Kääriäinen 2min Liian monta pelaajaa kaukalossa
12.49 Peto Tikkanen 2min Vaarallinen peli

14.34 Peto Kettunen 2min Vaarallinen peli

2.Erä

19.44 0-2 Hämäläinen (Ojakoski)
19.44 Peto Keränen 5+20 (OR) Mailan rikkominen
20.41 Peto Heikkinen I 2min Työntäminen
21.50 0-3 Rantasuo (Paakkolanvaara) YV
23.00 0-4 Hämäläinen (Pyrrö) YV
25.14 Suola Hämäläinen 2min Kädellä pelaaminen
29.23 1-4 Heiska E (Aro)

3.Erä

30.46 Peto Heikkinen J 2min Työntäminen
31.47 1-5 Anttila J (Tervonen) YV
32.00 1-6 Kääriäinen (Anttila M)
37.33 Suola Pyrrö 2min (Maasta pelaaminen)
42.40 1-7 Näppä
43.57 Suola Kääntö 2min (Mailaan lyöminen)
43.57 Peto Aikalisä

Myllyojan Sanomien tähdet:

*** Kettunen

** Heiska E (1+0)

* Aro (0+1)

Kokoonpanot SBT Suola-pelissä:

Esa-Ile-Lennu
Kertsi-Iiro-Marko

Antti-Tiki
Samppa-Jari

Tönö (Pasi)

 

Toiseen peliin Peto muutteli rosteriaan hieman ensimmäisen pelin väsähtämisestä johtuen. Tiki otti sentterin paikan Ilen ja Esan välistä. Lennu istutettiin Antin pakkipariksi. Myös Jari teipattiin kolmella erkkarullalla kasaan omalle paikalleen Sampan viereen.

KeLy sai otteluun hyvän lähdön, kun Pedon pahan vaihtovirheen seurauksena Väänänen pääsi vapaasti keskeltä vetosektoriin laukoen kliinisesti ottelun avausmaalin. Kotijoukkue jatkoi pallollista peliään samalla tavalla kuin kauden aiemmassa kohtaamisessa. Pallo liikkui mieheltä toiselle erittäin varmatoimisesti, eikä Pedolla ollut mitään saumoja napata palloa pois. Erän puolivälin tienoolla Peto iski tasoituksen, kun Ilen hyvä haasto tuotti sen verran tilaa, että hän sai tarjoiltua tyhjän maalin Kertsille, joka ei erehtynyt. Väänänen tälläsi vielä avauserän lopulla komeasti takayläseen jälleen petolaisten nukkuessa ties missä. Erä oli pallonhallinnan osalta kellolaisten hallintaa, mutta kovin monelle maalipaikalle joukkue ei kuitenkaan päässyt.

Toiseen erään Peto tuli hyvällä sykkeellä ja loikin muutamia hyviä paikkoja. Laukaukset eivät kuitenkaan osuneet edes maalia kohti. KeLy siirtyi kahden maalin karkumatkalle ennen ottelun puolta väliä, kun jo kolmannen kerran samoilta askelmerkeiltä pääsi kotijoukkueen hyökkääjä laukomaan pallon heikon peiton lävitse maaliin. Erän kuva oli hyvin pitkälti aiempaa toistava: KeLy piti pääsääntöisesti palloa, mutta Pedon alakerta hoiti oman hommansa varmasti. Vastaiskuista Peto loi useita vaarallisia tilanteita, mutta vetojen laatu oli luokkaa surkea. Erän lopulla Peto kavensi vielä 3-2:en Tikin lauottua terävästi melko kaukaa Esan syötön sisään.

Kolmatta erää ehdittiin pelata vain puolisen minuuttia, kun koko ottelun ajan petolaisia alistanut Krankka kanttasi pallon verkkoon jo neljännen kerran jälleen heikon puolustamisen seurauksena. Pedon kiri oli lähinnä näennäistä, sillä mitään erityisiä myllytyksiä ei joukkue hyökkäysalueelle saanut aikaiseksi. Viimeisellä vitosella Peto sai ottelun ainoan rangaistuksen aikana koittaa kavennusta. Aikalisän turvin kuviota hiottiin ja lopulta päivän ensimmäinen ja viimeinen ylivoima maali syntyi Tikin tarjottua viivassa viereensä Ilelle, joka laukoi matalana pallon etukulmasta sisään. Tämän jälkeen KeLy näytti jälleen pallollisen pelin mallia vieraille pitämällä koko pelin loppuajan käytännössä palloa itsellään syöttelemällä mieheltä toiselle. Pedon ”sokea kanalauma” -karvaus toimi juuri niin hyvin kuin olettaa saattoi.

Näin pisteet KeLylle täysin ansaitusti. Joukkue pelasi perusvarman pelin iskettyään ensin tarvittavat osumat. Peto kaatui heikkoon keskialueen puolustamiseen, sillä hyvälle vetosektorille aukesi paikkoja ottelun aikana lähes kymmenkunta kellolaisille.

Kausi saatiin siis päätökseen moninaisten vaiheiden päätteeksi. Pedon kausi oli kokonaisuudessaan iso pettymys, sillä tavoite oli nousta takaisin kolmoseen. Joukkue ei missään vaiheessa pystynyt esittämään sellaista peliä, jolla oltaisiin voitu suorasta noususta haaveilla. Muutamien isojen loukkaantumisten vuoksi rosteri kapeni ikävästi kesken kauden, mutta lähes joka turnaukseen Peto sai vähintään 9-10 miestä matkaan. Lopullisesta sarjasijoituksesta ei ole hajua, kun ei vastuujoukkue ole vaivautunut liittoon toimittamaan tuloksia. Sijoitus lienee jossain 5.-7. paikoilla joka tapauksessa. Muutamille petolaisille kausi oli näillä näkymin viimeinen liiton sarjoissa. Nähtäväksi jää mikä on Pedon tulevaisuus, mutta siitä ilmoitetaan joka tapauksessa kevään aikana. Onnittelut vielä SBT Suolalle nousukarsintoihin! Peto kiittää kuluneesta kaudesta!

 

1.Erä

02.59 1-0 Väänänen (Krankka J)
08.15 1-1 Keränen (Heikkinen I)
12.45 2-1 Väänänen (Similä)

2.Erä

19.09 3-1 Alakunnas (Krankka J)
28.09 3-2 Yrttiaho (Heiska E)

3.Erä

30.29 4-2 Krankka J (Väänänen)
42.03 KeLy Parhi 2min Mailaan lyöminen tai potkaiseminen
42.03 Peto Aikalisä
42.46 4-3 Heikkinen I (Yrttiaho) YV

Myllyojan Sanomien tähdet:

*** Tikkanen

** Kettunen

* Heikkinen I (1+1)

Kokoonpanot KeLy II-pelissä:

Esa-Tiki-Ile
Kertsi-Iiro-Marko

Antti-Lennu
Samppa-Jari

Tönö (Pasi)

Mainokset

Kommentit»

No comments yet — be the first.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: