jump to navigation

Info

SBT Peto on oululainen salibandyseura. SBT Peto Ry perustettiin kolmen Siikalatvalta kotoisin olevan miehenalun toimesta vuonna 2005. Joukkueen pelaajista suurin osa oli kotoisin Siikalatvan kunnista. Ja vieläkin joukkueessa pelaa paljon pelaajia Siikalatvan alueelta.

Vuonna 2005 Peto ilmoittautui ensimmäisen kerran Salibandyliiton alaiseen sarjaan. Ensimmäisenä vuonna Peto sijoittui toiseksi omassa lohkossaan V.divisioonassa ja edessä oli nousu sarjaporrasta ylemmäs. Kaudelle 05-06 asetettu tavoite täyttyi, kun joukkue nousi heti ensimmäisenä vuonna ylöspäin.

Kaudella 2006-2007 seura pelasi IV.divisioonaa Pohjois-Suomen 2 lohkossa. Raskaan ja tiukan kauden kruunasi nousu heti ensimmäisellä kaudella III.divisioonaan. Kausi oli raskas monella tapaa joukkueelle. Joukkue menetti kaksi pelaajaa pitkäaikaiselle sairaslomalle eturistisiteiden katkeamisen vuoksi. Joukkue kuitenkin keräsi voimansa uudelleen ja teki hyvän hankinnan puolustus päähän. Tämän jälkeen joukkue teki pelityyliin hieman muutoksia ja joukkue taisteli viimeiseen peliin asti suorasta noususta. Kauden kohokohta nähtiin sitten karsintapelissä Kempeleen Kiriä vastaan. Alta vastaajana otteluun lähtenyt joukkue taisteli Pedon lailla ja nujersi vastustajan 9-1!

Kaudella 2007-2008 joukkue pelasi III.divisioonassa Pohjois-Suomen lohkossa. Joukkue koki kovia muutoksia ennen kauden alkua, kun molemmat maalivahdit jättivät joukkueen. Kauden alkaessa Petopaidan puki ylleen neljä uutta, nuorta ja nälkäistä pelaajaa. Alku kausi oli jälleen Petojen tapaan hieman tahmeaa, mutta kauden edetessä kone jälleen lämpeni loppua kohti. Sarjan päättyessä maaliskuussa joukkueen kauden alussa asettama tavoite täyttyi (suora säilyminen sarjassa), kun joukkue sijoittui viidenneksi ensimmäisellä III.divisioona kaudellaan. Kauden päätteeksi joukkue menetti jälleen muutamia avainpelaajia, jotka olivat olleet mukana joukkueen historian alusta asti.

Kaudella 2011-2012 joukkue pelasi III.divisioonaa Pohjois-Suomen lohkossa. Kausi päättyi kovaan pettymykseen, kun Peto sijoittuu runkosarjassa kahdeksanneksi ja hävisi karsintapelinsä ROKOKOOlle niukasti 1-0. Näin joukkue pelaa kauden 2012-2013 IV-divisioonassa. Joukkueen pitkäaikaisiin jäseniin lukeutunut Ela jättäytyi pois pelaajaringistä. Myös Peto-ikoni Rane joutui pistämään tossut naulaan ja siirtyi valmennusportaan puolelle. Näin Pedolla on edessä mielenkiintoinen kausi, kun joukkue pääsee pelaamaan valmennuksen alaisuuteen. Myös kentällä nähtäneen uusia tuulia, sillä kokeneiden petolaisten korvaaminen on vielä edessä. Pitkäaikaishuilinsa päättävä Pete on jälleen pelikunnossa ja tämä tuoneekin Pedolle paljon iloa tulevalla kaudella.

Kausi 2013-2014 polkaistaan käyntiin uusin mielenkiintoisin tuulin. Viime kaudella joukkuetta vaivannut innon hiipuminen koko lajia kohtaan on pyritty kesän aikana karistamaan lopullisesti pois. Kuluvan kauden alla joukkue onkin kokenut Petohistorian suurimmat muutokset ja paljon vanhoja Petolaisia on siirtynyt muihin sarjoihin ja joukkueisiin. Joukkue ei jäänyt kuitenkin tuleen makaamaan vaan oli kohtuullisen ahkerana kesän siirtomarkkinoilla. Peto on saanut takaisin riveihinsä muutaman kovan paluumuuttajan ja lisäksi useampia uusia nälkäisiä pelimiehiä tulee pukemaan ylleen Petopaidan tulevalla kaudella. Kauden alla joukkueessa onkin ollut todella hyvä henki ja tekemisen meininki, jota on ollut ilo seurata. Tällä sekoituksella päästänee vielä pitkälle…

%d bloggaajaa tykkää tästä: