Ensimmäinen taisto takana 11 lokakuun, 2013

Posted by sbtpeto in Ottelut.
trackback

Kajaani 28.09.2013

Kauan odetettu sarjakauden avausturnaus pelattiin tänä vuonna Kajaanihallissa. Kovasti muutoksia kokenut Petolauma sai 1. turnauksessa vastaansa Siikalatvan ylpeyden Pyhännän Palloseuran sekä Haapajärven Shadowsin. Kajaania kohti startattiin lopulta kahden kentän voimin kun Mikko ja Eikka olivat häähumujen vuoksi poissa vahvuudesta. Joukkueen mukana ei myöskään nähty Leinosen Lauria, jonka pelioikeus ei ollut vielä voimassa, eikä pitkästä loukkaantumisesta toipuvaa Tonia.

PyPS vs. SBT Peto
Päivän 1. ottelussa vastaan asettui Pedolle tuntematon PyPS. Nämä joukkueet eivät olleet aiemmin kohdanneet, joten porukan pelityyli oli ennen ottelua hieman arvoitus. Ottelun alla Petolauman valmistautumisesta paistoi läpi hienoinen jännitys ja ylimääräinen puristus. Tämä näkyikin aluksi myös kentällä, sillä PyPS siirtyi johtoon jo ottelun 1. minuutilla, kun joukkueen kapteeni Törmälehto teki pelin avausmaalin. Vaikean alun jälkeen Peto sai hienokseltaan juonesta kiinni ja pääsi hyvän liikkeen ansiosta peliin mukaan. Joukkue saikin kohtuu nopeasti tasoituksen aikaan, kun 1. kauttaan Pedossa pelaavat Otto ja Aki hoitivat pallon maaliin. Otto sai siis kunnian viimeistellä Petojen kauden avausmaalin ja syöttöpisteen tarjoili Aki. Maali nostatti huomattavasti joukkueen itseluottamusta ja seuraavien minuuttien aikana Pedolle tarjoutui useampikin paikka mennä ottelussa 1. kerran johtoon. Johtomaalia jouduttiin odottamaan kuitenkin 9. minuutille asti ennen kuin Vellu painoi Kertsin syötöstä pallon maaliin. Molemmilla joukkueilla oli erän loppuun vielä muutamia maukkaita maalipaikkoja. Peto-maalilla Pasi esitti kuitenkin varmoja otteita ja näin ollen erätauolle siirryttiin 2-1 johtoasemasta.

1. erä:

PyPS 1-0 Törmälehto (Pahkala), 0:54

SBT Peto 1-1 Nieminen (Lappalainen), 2:11

SBT Peto 1-2 Junttila (Keränen), 9:07

Ottelun toinen erä lähti lähes yhtä nihkeästi liikenteeseen kuin ensimmäinenkin. Erää oli ehditty pelata alle kaksi minuuttia kun PyPS tuli ottelussa tasoihin Pahkalan maalilla. Peto ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt vaan heti seuraavassa vaihdossa Leevi iski joukkueen jälleen johtoon. Syöttöpisteen kolmanteen maaliin tarjoili jälleen Kertsi. Tämä vapautti entisestään joukkueen peliä ja heti seuraavaan vaihtoon toinen kentällinen lisäsi johdon kahteen maaliin. Maalin iski joukkueen kapteeni Iiro ja syötön maaliin antoi Otto. Tästä kolme minuuttia myöhemmin ja Otto onnistui päivän toisella maalilla viemään joukkueen jo kolmen maalin karkumatkalle. Syöttäjänä maalissa oli jälleen tutkaparin toinen osapuoli Aki.

Pedoille tarjottiin heti maalin jälkeen myös ylivoimaa, mutta ylivoima oli täysin luokatonta eikä joukkue saanut luotua kunnon tilanteita vastustajan maalille. Jäähdyn jälkeen erä eteni Petojen hienoisessa hallinnassa ja paremmalla viimeistelyllä joukkue olisi voinut siirtyä useammankin maalin johtoon. Tätä momentumia joukkue ei onnistunut kuitenkaan hyödyntämään vaan Pyhäntäset iskivät vielä kertaalleen Mikkosen toimesta ja toiselle erätauolle lähdettiin kahden maalin johtoasemasta 5-3.

PyPS 3-5 Mikkonen (Alapere), 25:53

Erätauolla painotettiin viimeisen erän alun tärkeyttä ja Peto pääsikin aiempaa paremmin peliin mukaan. Vastustaja ei siis päässyt iskemään maalia heti ensimmäiseen vaihtoon ja Peto onnistui jopa luomaan muutaman mukavan maalipaikan. Palloa Pyhäntästen maaliin ei kuitenkaan saatu ja erän seuraava tilastomerkintä saatiin kun Leskinen komennettiin reilun neljän minuutin pelin jälkeen kahden minuutin jäähylle. PyPS sai ylivoimansa pyörimään mallikkaasti ja lopulta reilun minuutin jälkeen pallo kaivettiin Peto-maalista. 4-5 ylivoimamaalin iski Similä, Törmälehdon syötöstä. Tähän maaliin Petojen itseluottamus ei tuntunut kuitenkaan kaatuvan vaan reilua minuuttia myöhemmin Peto siirtyi jälleen kahden maalin johtoon. Kun päivän syöttökone Kertsi tarjoili pallon Leeville, joka ohitti vastustajan maalivahdin hienolla laukauksella. Maalin jälkeen Petojen peli kuitenkin hieman herpaantui ja PyPS pääsi rakentamaan vaarallisia hyökkäyksiä kohti Pasin vartioimaa maalia. Pasi esittikin muutaman paraatipelastuksen, mutta lopulta, kun reilu viisi minuuttia oli jäljellä, onnistui Pahkala saamaan pallon Petomaaliin. Tämä sai uudistuneen Petolauman kädet tärisemään entistä enemmän, eikä oma peli pysynyt enää kasassa. PyPS jatkoi hyökkäyksien vyöryttämistä kohti Petojen maalia ja lopulta reilu puoli minuuttia ennen loppua pallo oli kuudennen kerran Petomaalissa. Pahkala iski jo illan kolmannen maalinsa, Pyhäntästen pelatessa ilman maalivahtia. Peto joutui tyytymään sarja-avauksessa siis katkeraan tasapeliin, kun PyPS painoi kalkkiviivoilla ottelun tasoihin.

Shadows vs. SBT Peto

Päivän 2. ottelu ja vastassa HC Shadows Haapajärveltä. Myöskään Shadowsia Peto ei ollut aiemmin kohdannut. Kentällä tosin näytti vilisevän pelaajia SC Haapajärven ajoilta, joukkueethan olivat kohdanneet 3. divarin merkeissä -08. Silloin kapealla materiaalilla hyvin palloa kontrolloinut joukkue onnistui nappaamaan Pedoilta pisteet toisessa ottelussa.

Ottelun alkuun oli teroitettu, että vastustajan hitaaseen pelitempoon ei saa lähteä mukaan, vaan joukkueen on lähdettävä viemään peliä omilla vahvuuksillaan. Peto saikin ottelussa hyvän alun ja vyörytti peliä Shadowsin päätyyn. Ajassa 2:42 pallo koukittiin 1. kerran vastustajan verkosta, kun Kertsi paukutti Leevin syötöstä Petolauman ensimmäisen maalin. Myös Shadows sai maalin jälkeen hiljalleen otetta pelistä ja Pasi joutuikin tolppien välissä töihin. Lopulta Haapajärviset onnistuivat saamaan pallon Pasin selän taakse reilun kuuden ja puolen minuutin pelin jälkeen.

Tasoitusmaali ei vaikuttanut juurikaan Petojen peliin vaan joukkue sai nopeasti takaiskun jälkeen oman pelinsä jälleen uomiinsa. Vajaan 9 minuutin pelin jälkeen iskikin jälleen hyvällä pelipäällä ollut ”kakkosvitja”. Kertsi laukoi jo illan toisen maalinsa ja pistetilin avasi myös kentän kolmas lenkki Tommi, joka syötti maalin. Petojen hyvä tahti jatkui erän edetessä ja vielä kertaalleen pallo saatiin vastustajan maaliin. Kolmannen maalin iski Kettunen ja syöttäjänä toimi Lappalainen.

1. erä:

SBT Peto 0-1 Keränen (Leskinen), 2:42

Shadows 1-1 Aittokoski (Niskanen), 6:33

SBT Peto 1-2 Keränen (Aaltonen), 8:54

SBT Peto 1-3 Kettunen (Lappalainen), 12:29

Toinen erä käyntiin ja erätauko näytti tehneen terää vähäisellä miehityksellä pelanneelle Shadowsille. Petolauma oli erän alussa hieman unessa ja askeleen jäljessä vastustajaa. Tämä kostautuikin reilun minuutin jälkeen kun Vellu passitettiin jäähylle. Petojen alivoima toimi kuitenkin mallikkaasti ja takaiskuja ei nähty. Erän edetessä Peto otti laajemman materiaalin ja liikkeen avulla peliä haltuunsa. Palloa ei kuitenkaan hyvistäkään paikoista maaliin saatu, joten toinen erä pelattiin ilman maaleja.

2. erä:

SBT Peto 2 min Junttila, 16:05

Viimeiseen erään lähdettiin siis Petojen kahden maalin johdosta. Erä sai Petojen kannalta lentävän lähdön, kun joukkue paukutti reilussa kahdessa minuutissa kaksi maalia. Ensiksi osui Aki, Iiron syötöstä ja heti seuraavaan vaihtoon oli toisen kentän vuoro. 1-5 maali lähti Leevin lavasta ja syötön maaliin antoi Tommi. Tässä vaiheessa joukkueen peli näytti todella valmiilta ja Shadows oli täysin vastaantulija.

Salibandy on kuitenkin nopea laji ja pienet asiat voivat kääntää pelin kulun täysin. Tällä kertaa vastustajan onnistunut rankkari pisti Petojen pasmat täysin sekaisin. Shadows sai kavennuksesta hyvän hengen päälle ja iski uudelleen heti minuuttia myöhemmin. 3-5 maalin jälkeen Peto pääsi jälleen hieman paremmin otteluun mukaan. Shadows lähti loppua kohden pelaamaan vieläkin hyökkäävämpää peliä ja tämä antoi Pedoille mahdollisuuden nopeisiin vastahyökkäyksiin. Joukkueen viimeistely ei kuitenkaan ollut tarvittavalla tasolla ja kun itse ei pysty käyttämään maalipaikkoja hyväkseen, niin yleensä vastustaja iskee. Shadows ei omia paikkojaan tuhlannut vaan tuli jo maalin päähän, kun peliä oli jäljellä vajaat kaksi ja puoli minuuttia. Tässä vaiheessa Petojen penkillä alkoikin olla jo paljon tuskaisia ilmeitä. Puoli minuuttia kavennuksesta ja vastustajalle tuomittiin kahden minuutin jäähy. Nyt tilanne näytti taas valoisammalta ja Peto passitti kentälle oman ylivoimakentällisensä. Pallo saatiinkin jo kertaalleen maaliin, mutta ennen tätä tuomari oli ehtinyt puhaltaa pelin poikki ja maalia ei näin hyväksytty. Vielä tämän jälkeenkin Pedoille tarjottiin mahdollisuutta ottelun sinetöintiin, mutta edes 4-1 vastahyökkäyksestä ei palloa maaliin saatu. Tämän jälkeen ylivoima passivoitui täysin ja vastustaja sai jopa pitää palloa alivoimalla. Shadows lähtikin lopulta hyökkäämään, kun huomasi että Pedon vetäytyvän kuoreensa. Puoli minuuttia ennen loppua Aittokoski synkensi vielä Petojen päivää ja iski alivoimalla ottelun neljännen maalinsa ja pelin tasoihin. Summeri ”pelasti” lopulta täysin sekaisin olevan Petolauman ja ottelu päättyi 5-5 lukemiin.

Koutsin yhteenveto:

Hyökkäyspeli toimi tänään kohtuu mallikkaasti, mutta omassa päässä ja varsinkin oman maalin edessa oli vaikeaa. Reilut kaksi erää Peto oli molemmissa otteluissa kuskin paikalla. Hyvä ote ei tänään kuitenkaan kantanut läpi koko ottelun ja pelirohkeus katosi molemmissa peleissa ratkaisevilla hetkillä. Kauden avauksesta jäi siis hieman karvasmaku suuhun, kun molemmat pelit onnistuttiin tunaroimaan viimeisen viiden minuutin aikana. Osaltaan tähän varmaan vaikutti kovasti uudistunut joukkue uusitulla pelityylillä ja vähäiset yhteiset treenit ennen kauden alkua. Molemmista peleista saatiin kuitenkin tärkeitä pisteitä ja joukkueen ilme läpi turnauksen oli todella positiivinen. Joukkueessa oli myös paljon onnistujia ja jos nyt yhden nimen nostan esiin niin Vellu teki todella väkevän paluun Petonuttuun. Tästä onkin siis hyvä jatkaa nälkäisenä kohti seuraavia koitoksia.