SBT Peto vs. Merikoski SBT III 7-3 1 lokakuun, 2006

Posted by sbtpeto in Harjoitusottelut 2006-2007, Ottelut.
trackback

1.10.2006 Kempele

Sunnuntai-illan koitokseen Peto sai jalkeille lähes täyden joukkueen. Ainoastaan maalivahtiosastolla oli tapahtunut muutoksia. Petojen luotto veräjänvartija Juho Yrjämä ei päässyt paikalle, joten tolppien väliin asettui ensimmäiseen peliinsä Ari Karjalainen.

Ottelun alku oli vastustajan selvää hallintaa ja Peto haki vielä omaa peliään. Erän vanhetessa Petolauma pääsi paremmin peliin mukaan, mutta malttia ei ollut tarpeeksi hyökkäyspäässä. Erän ainoan maalin teki Merikoski pelatessaan ylivoimalla.

Toiseen erään Peto tuli hyvällä vauhdilla ja lyhyillä vaihdoilla. Tämä tuotti ongelmia vastustajalle, joka ei pystynyt vastaamaan Petojen hyvään liikkeeseen. Erän alussa Merikoskelle tuomittiin kahden minuutin jäähy ja hetken pyörityksen jälkeen pallo löysi tiensä ensimmäisen kerran vastustajan maaliin. Maalintekijänä Timo Yrttiaho, johon oivallisen syötön tarjoili Tuomas Jokisaari. Erä jatkui tasaisena vääntönä ja tilanteita syntyi molemmille maaleille. 2-1 maalin ampui Simo Korpela ja syötön maaliin antoi Petteri Parviainen. Merikoski piti Petojen puolustusta kovilla ja sai luotua taitavia hyökkäyksiä Petojen maalille. Ottelun tasoituksen vastustaja rakensi hienosti, eikä maalissa hyvin torjunut Ari Karjalainen mahtanut mitään. 3-2 maaliin Timo Yrttiaho näytti mallia, että palloa pitää toimittaa maalille. Tire ampui pallon maalille nollakulmasta, josta pallo osui vastustajan jalkaan ja painui maaliin. Erän loppuun Merikoski sai kovan painostuksen aikaan. Puolustus kuitenkin kesti pyörityksen ja Rauno Ojakosken katkaistua vastustajan syötön Petteri Parviainen pääsi vastustajalta karkuun ja toimitti hienolla vedolla pallon maaliin.

Viimeisen erän alkuun Peto tuli samalla vahvalla liikkeellä, mitä toiseenkin erään. Tilanteita saatiin luotua ja malttiakin alkoi löytyä hyökkäyksiin. 5-2 maalissa Timo Yrttiaho kruunasi hattutemppunsa iskemällä iltansa kolmannen maalin, syötön maaliinsa Tire sai tutkaparilta Tuomas Jokisaarelta. Vastustaja protestoi maalia potku maalina, mutta tuomari näki asian toisin ja pallo vietiin keskipisteelle. Vastustajan liike ei ollut tänään parasta mahdollista ja kolmella kentällä kovasti töitä tehnyt Petolauma onnistui vielä kahdesti maalin teossa. 6-2 maalin teki Petojen ”hyökkäävä maalivahti” Samuli Korpela ja Veli-Matti Junttila antoi maaliin syötön. Petojen viimeisen maalin ampui Marko Määttä tarkalla laukauksella, johon syöttäjänä oli Tuomas Jokisaari. Ottelun lopussa vastustaja sai vapaalyönnin hyvältä paikalta, jossa Petojen muuri sekä merkkaus pelaaminen ei ollut terävimmillään. Kauniin kuvion päätteeksi pallo löysi tiensä kolmannen kerran Peto maaliin. Enempää ei ottelussa maaleja enää nähty, joten loppuluvuiksi kirjattiin 7-3 Pedoille.

Kauden toinen harjoituspeli oli hieman parempaa, mitä parin viikon takainen peli Torpedoa vastaan. Tyhmiä virheitä saatiin poistettua pelistä ja ylimääräinen jännitys ei enää painanut mielessä. Kolmen hyökkäyskentän peli toimi mallikkaasti ja vauhti pysyi kovana loppuun asti (vaihtojen pysyessä lyhyenä). Maalivahti ja oman pään pelaaminen toimi myös mallikkaasti taitavia Merikosken pelaajia vastaan. Tästä jatketaan jo tulevana keskiviikkona, kun vastaan asettuu jo viime kaudelta tuttu SBT Suola.